Komunikaty PR

Zatrzymaj się. To Twój czas na przyjemność z lodami E.Wedel OH!

2021-04-20  |  14:00
Biuro prasowe

Wyjątkowe receptury

Wedlowskie lody to gwarancja najwyżej jakości składników. Sekretem linii lodów E.Wedel OH! jest połączenie doskonale kremowej lodowej masy z idealnie chrupiącą wedlowską czekoladą, a także starannie dobrane składniki takie jak: migdały, orzechy arachidowe, truskawki, kruche ciasteczka, słony sos karmelowy, sorbet truskawkowy. Całość zapewnia multisensoryczne doznania smakowe, dla których warto się zatrzymać i delektować pysznymi lodami E.Wedel OH!. Warto dodać, że za ich wyjątkowy smak odpowiada dział rozwoju produktów E.Wedel, który w trosce o każdy szczegół dba o wysoką jakość przysmaku oraz utrzymuje najwyższe standardy na każdym etapie jego produkcji.

Nowa szata graficzna

Doskonały smak lodów premium E.Wedel klienci znają już od dwóch lat, kiedy to na rynku po raz pierwszy pojawiły się lodowe patki oraz kubki od Wedla. Jednak, w tym roku lody dostępne są w nowej, odświeżonej szacie graficznej pod nową nazwą E.Wedel OH!. Od teraz styl opakowań lodów E.Wedel OH! cechuje prosty, przejrzysty oraz nowoczesny design prezentujący multisensoryczny charakter mrożonych przysmaków. Na opakowaniu nie mogło zabraknąć także symbolu marki E.Wedel, czyli Chłopca i Zebry, który widnieje w logotypie E.Wedel OH! w formie stempla. Zmiana estetyczna wynika z rebrandingu wśród wszystkich kategorii produktowych i ujednoliceniu identyfikacji wizualnej marki E.Wedel. Nowe opakowania zostały zaprojektowane przez agencję Dragon Rouge.

Nowość w linii E.Wedel OH!

W skład linii E.Wedel OH! wchodzą lody impulsowe - patki oraz lody w większym formacie  - kubki. W ramach lodów na patyku znajdziemy 4 smaki: wanilia, słony karmel, truskawka oraz nowość – czekolada. Z kolei wybierając kubki możemy delektować się wariantem słony karmel oraz wanilia. Wspomniana nowość to lody czekoladowe E.Wedel OH!, które stanowią prawdziwą rozkosz dla zmysłów. Całość to połączenie śmietankowo-czekoladowej masy lodowej z oryginalną wedlowską czekoladą mleczną, w której zatopiono kawałki pysznych, kruchych ciasteczek. Kremowa masa lodowa, chrupiąca czekolada oraz kawałki kruchych ciasteczek to zdecydowanie multisensoryczna przyjemność. Prezentując portfolio linii E.Wedel OH! nie sposób nie wspomnieć także o produktach specjalnych dostępnych w wybranych sieciach handlowych. Klienci sklepów Żabka, znajdą tam dobrze znany wariant Sorbet Mango oraz nowość Sorbet Malinowy. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.