Zatrzymaj się. To Twój czas na przyjemność z lodami E.Wedel OH!
Wyjątkowe receptury
Wedlowskie lody to gwarancja najwyżej jakości składników. Sekretem linii lodów E.Wedel OH! jest połączenie doskonale kremowej lodowej masy z idealnie chrupiącą wedlowską czekoladą, a także starannie dobrane składniki takie jak: migdały, orzechy arachidowe, truskawki, kruche ciasteczka, słony sos karmelowy, sorbet truskawkowy. Całość zapewnia multisensoryczne doznania smakowe, dla których warto się zatrzymać i delektować pysznymi lodami E.Wedel OH!. Warto dodać, że za ich wyjątkowy smak odpowiada dział rozwoju produktów E.Wedel, który w trosce o każdy szczegół dba o wysoką jakość przysmaku oraz utrzymuje najwyższe standardy na każdym etapie jego produkcji.
Nowa szata graficzna
Doskonały smak lodów premium E.Wedel klienci znają już od dwóch lat, kiedy to na rynku po raz pierwszy pojawiły się lodowe patki oraz kubki od Wedla. Jednak, w tym roku lody dostępne są w nowej, odświeżonej szacie graficznej pod nową nazwą E.Wedel OH!. Od teraz styl opakowań lodów E.Wedel OH! cechuje prosty, przejrzysty oraz nowoczesny design prezentujący multisensoryczny charakter mrożonych przysmaków. Na opakowaniu nie mogło zabraknąć także symbolu marki E.Wedel, czyli Chłopca i Zebry, który widnieje w logotypie E.Wedel OH! w formie stempla. Zmiana estetyczna wynika z rebrandingu wśród wszystkich kategorii produktowych i ujednoliceniu identyfikacji wizualnej marki E.Wedel. Nowe opakowania zostały zaprojektowane przez agencję Dragon Rouge.
Nowość w linii E.Wedel OH!
W skład linii E.Wedel OH! wchodzą lody impulsowe - patki oraz lody w większym formacie - kubki. W ramach lodów na patyku znajdziemy 4 smaki: wanilia, słony karmel, truskawka oraz nowość – czekolada. Z kolei wybierając kubki możemy delektować się wariantem słony karmel oraz wanilia. Wspomniana nowość to lody czekoladowe E.Wedel OH!, które stanowią prawdziwą rozkosz dla zmysłów. Całość to połączenie śmietankowo-czekoladowej masy lodowej z oryginalną wedlowską czekoladą mleczną, w której zatopiono kawałki pysznych, kruchych ciasteczek. Kremowa masa lodowa, chrupiąca czekolada oraz kawałki kruchych ciasteczek to zdecydowanie multisensoryczna przyjemność. Prezentując portfolio linii E.Wedel OH! nie sposób nie wspomnieć także o produktach specjalnych dostępnych w wybranych sieciach handlowych. Klienci sklepów Żabka, znajdą tam dobrze znany wariant Sorbet Mango oraz nowość Sorbet Malinowy.
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.