Jarmark Produktów Regionalnych ponownie w Porcie Łódź
Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations
ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
W środę, 17 lutego, w Porcie Łódź startuje kolejna edycja kultowego Jarmarku z regionalnymi produktami. Z oferty lokalnych producentów, którzy ze swoimi stoiskami pojawią się obok sklepu Media Markt, będzie można skorzystać do soboty 20 lutego.
Port Łódź zaprasza wszystkich miłośników regionalnych smaków na Jarmark Produktów Regionalnych. Przez cztery dni Klienci będą mogli zapoznać się z ofertą lokalnych producentów i zakupić bezpośrednio od nich produkty żywnościowe. Na Jarmarku tradycyjnie pojawi się wypiekane na naturalnym zakwasie chrupiące pieczywo, wędliny wędzone tradycyjnymi metodami, suszone owoce oraz miód z lokalnych pasiek. Dodatkowo na Jarmarku będzie można kupić przyprawy, takie jak imbir, cynamon, gałka muszkatołowa, idealne na rozgrzanie podczas chłodniejszych zimowych dni. Pojawią się również produkty z dalszych stron świata, które na dobre zadomowiły się na naszych rodzimych stołach, np. oliwki czy chałwa.
Stoiska wystawców pojawią się obok sklepu Media Markt i czynne będą w godzinach funkcjonowania Portu Łódź, tj. od godziny 10:00 do godziny 21:00. Jarmark Produktów Regionalnych potrwa do soboty 20 lutego włącznie.
Serce pod opieką - spotkania z kardiologiem
Diagnoza: krótkowzroczność. Jak dbać o wzrok dziecka i spowolnić postęp wady?
Urazy zębów u dzieci. Jak dbać o prawidłową higienę po wypadku stomatologicznym?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.