MójCatering wprowadza „Dietę dla mózgu”. Jej autorem jest biohacker Michał Undra
Życie w ciągłym biegu nie sprzyja układaniu odpowiednio zbilansowanego jadłospisu i przygotowywaniu zdrowych posiłków. Zapominamy o tym, że odpowiednie odżywianie ma wpływ nie tylko na nasze zdrowie, samopoczucie czy sylwetkę, ale również na wydajność najważniejszego organu. O mózg można jednak zadbać odpowiednią dietą, dlatego MójCatering, jeden z pionierów na rynku cateringu dietetycznego wprowadza „Dietę dla mózgu”.
Dbamy o ciało, a co z mózgiem?
Nieustannie szukamy sposobów na to, jak zadbać o swój organizm. Staramy się żyć w zdrowiu - uprawiamy sporty, badamy się, dbamy o urodę oraz o to, co znajduje się na naszym talerzu. O tym, że zdrowa, bogata w odpowiednie, zróżnicowane składniki odżywcze ma wpływ na nasz organizm, nie trzeba nikogo przekonywać. Okazuje się jednak, że starannie wyselekcjonowane produkty mogą zdziałać o wiele więcej. Jak dowodzą naukowcy*, racjonalnie skomponowane menu ma pozytywny wpływ na pracę naszego mózgu i zdolności intelektualne. Im wcześniej o to zadbamy, tym dłużej będziemy cieszyć się sprawnością myślenia i doskonałą pamięcią.
To, co jesz ma wpływ na to, jak myślisz
Osoby, które chcą przybrać na masie, albo zgubić nadmiar tkanki tłuszczowej, zwykle nie mają problemu z dopasowaniem odpowiedniej diety, obliczonej na konkretne składniki odżywcze i wartości kaloryczne. Czy wiemy jednak, czego potrzebujemy, by wspomóc pracę naszego mózgu?
- Dieta ma ogromny wpływ na działanie, jak i strukturę mózgu. Prawie każdy kojarzy „zjazdy" energetyczne po posiłkach przetworzonych, obfitujących w węglowodany. To najbardziej podstawowy i najbardziej odczuwalny wpływ odżywiania na pracę mózgu. Do tego dochodzą rozdrażnienie, problemy z koncentracją, drżenie rąk czy bóle głowy, gdy nie zjemy posiłku. Oba te czynniki najczęściej związane są ze źle kontrolowaną glikemią, czyli poziomem glukozy we krwi. Odpowiednia stabilizacja glikemii to dobry poziom koncentracji i energii przez cały dzień – mówi Michał Undra, autor „Diety dla Mózgu” MójCatering. - Odpowiednia dieta może pomóc w poprawie takich wskaźników jak lepsza pamięć, sprawniejsze myślenie czy koncentracja. Mózg każdego z nas może funkcjonować odpowiednio, jeśli będzie dobrze odżywiony.
MójCatering z rewolucyjną dietą flexitariańską (dla Mózgu)
- To właśnie nasi Klienci, których potrzeb uważnie słuchamy, zainspirowali nas do wprowadzenia innowacyjnej, flexitariańskiej „Diety dla mózgu”. Do opracowania diety, która ma za zadanie wspomóc nie tylko pracę całego organizmu, ale również działanie mózgu, zaprosiliśmy Michała Undra znanego i cenionego biohackera i dietetyka. Nasza nowa dieta jest optymalnym sposobem żywienia dla osób, które chcą odnosić korzyści z diety roślinnej, nie rezygnując całkowicie ze spożywania mięsa – wyjaśnia Milka Bachanek współzałożycielka marki MójCatering. – Dieta składa się z 5 odpowiednio zbilansowanych posiłków oraz koktajlu na bazie ashwagandy, który wspiera działanie naszego najważniejszego organu - dodaje Milka Bachanek.
Dieta Flexitariańska (dla Mózgu), podobnie jak wszystkie diety marki MójCatering, dostępna jest w pięciu wariantach kalorycznych (1500, 1800, 2000, 2200, 2500), bazujących na innowacyjnym rozkładzie makroskładników. Klienci MójCatering mogą liczyć na szereg udogodnień. Sami wybierają liczbę posiłków, kaloryczność oraz dni, w których ma być realizowana dostawa, widząc od razu, jaki będzie koszt zamówienia. Dla ich komfortu wprowadzony został panel zarządzania zamówieniem 24/7, który pozwala na elastyczną zmianę diety, adresu i godziny dostawy. Klienci mają również możliwość wymiany posiłków oraz dostępną opcję subskrypcji, dzięki której nie muszą pamiętać o przedłużaniu zamówienia. Do dyspozycji Klientów pozostaje dietetyk, który bezpłatnie pomoże w podjęciu odpowiedniej decyzji dotyczącej kaloryczności posiłków.
https://mojcatering.com.pl/dieta/dieta-fleksitarianska/
Dieta MójCatering jest dostarczana do Klientów w 18 000 miejscowości na terenie całego kraju przez 6 dni w tygodniu w ciągu 48 godzin. Ciąg chłodniczy produktów zapewniają nowoczesne chłodnie oraz wyspecjalizowana firma logistyczna, dzięki czemu Klient może być pewien, że pod drzwiami znajdzie zawsze świeże posiłki. Klienci, zgodnie ze swoim życzeniem mogą liczyć na odbiór zużytych opakowań, na razie na terenie Warszawy, wkrótce w całej Polsce.

Rusza ogólnopolskie badanie potrzeb farmaceutów, dotyczące ich roli w terapii ran w ramach kampanii „Rany pod kontrolą”

Mustela Stelatopia+ zwycięzcą Rankingu TOP10 Emolienty 2025

Czy siedzący tryb życia powoduje żylaki u mężczyzn?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nowe technologie

Gwiazdy: Stresują nas galerie, więc wolimy zakupy online. W sieci łatwiej też znaleźć dobre promocje
Gwiazdy obecne podczas Domówki Amazon Prime zgodnie przyznają, że zakupy online bardzo ułatwiają życie i pozwalają zaoszczędzić sporo czasu i pieniędzy. Z powodu licznych obowiązków zawodowych czy też opieki nad dziećmi nie zawsze mają bowiem czas na wielogodzinne buszowanie po galeriach, natomiast oferta sklepów internetowych jest dostępna 24 godziny na dobę, co umożliwia dokonanie wyboru o każdej porze
Konsument
Konsumenci rynku telekomunikacyjnego narzekają na nieprzejrzyste oferty. Jeden z operatorów chce je wyeliminować

Co piąty Polak dostrzega pozytywne zmiany na rynku usług telekomunikacyjnych, głównie jego rozwój, zarówno pod kątem liczby ofert, jak i rozwoju technologii. Gorzej jednak wypada przejrzystość ofert – wynika z badania Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Konsumenci są zmęczeni skomplikowanymi taryfami i ukrytymi kosztami, dlatego coraz większym zainteresowaniem cieszą się proste pakiety. Dlatego też T-Mobile startuje z nową ofertą „Po prostu", z jednym, prostym abonamentem bez żadnych limitów.
Handel
Rynek piwa kurczy się w I półroczu 2025 roku. Zła pogoda w maju przyniosła 12-proc. spadek sprzedaży

Pierwsze półrocze br. to kolejny okres spadku rynku piwa w Polsce. I to mimo dynamicznego wzrostu produkcji i sprzedaży piwa bezalkoholowego. Zdaniem przedstawicieli Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego – Browary Polskie miały na to wpływ m.in. niesprzyjająca pogoda i negatywna narracja wokół branży piwnej. Ponadto wśród wyzwań, z jakimi musi się mierzyć rynek, są rosnące koszty prowadzenia działalności oraz przygotowania do systemu kaucyjnego, który zacznie obowiązywać już za trzy miesiące – wskazuje Mieszko Musiał, nowy prezes zarządu związku.