Komunikaty PR

Skonsultuj z Farmaceutą w CH Rondo

2022-04-07  |  17:00
Biuro prasowe

Bezpłatne porady, badania profilaktyczne oraz spora dawka wiedzy o zdrowiu – to wszystko czeka w Centrum Rondo w ramach akcji „Skonsultuj z Farmaceutą”. Wydarzenie jest dla klientów szansą, by wraz z nadchodzącą wiosną zadbać o swoje zdrowie.

Akcja odbędzie się już po raz kolejny, a tegoroczna edycja skupiona jest wokół tematu chorób tarczycy. Stanowiska specjalistów będzie można znaleźć w sobotę 9 kwietnia w godzinach 10.00-15.00 w pasażu pomiędzy sklepami Wólczanka i Rossmann.

Klienci Centrum Rondo będą mieli szansę poddać się pomiarowi glikemii, ciśnienia tętniczego oraz składu i masy ciała, co zdecydowanie warto zrobić w ramach profilaktyki. Dodatkowo będą mogli uzyskać porady farmaceuty oraz studentów medycyny ze Studenckiego Koła Naukowego Farmakognozji. Natomiast na najmłodszych czekać będzie dedykowany im kącik, w którym dzieci poszerzą swoją wiedzę o zdrowiu i pracy farmaceuty.

Wydarzenie jest częścią ogólnopolskiej akcji „Skonsultuj z Farmaceutą”, odbywającej się w tym roku od 4 do 10 kwietnia. Przewiduje ona m.in. webinary, warsztaty oraz dedykowane tematowi lekcje szkolne.

Akcja jest objęta patronatem Dziekana Wydziału Farmaceutycznego Collegium Medicum UMK oraz Pomorsko-Kujawskiej Okręgowej Izby Aptekarskiej. Wydarzenie tworzone jest we współpracy z TVP Bydgoszcz.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zdrowie „Tramwaj zwany Pożądaniem” profilaktyka HIV na ulicach Szczecina Biuro prasowe
2024-05-06 | 01:30

„Tramwaj zwany Pożądaniem” profilaktyka HIV na ulicach Szczecina

Rusza trzynasta edycja ogólnopolskiej kampanii „Tramwaj zwany Pożądaniem” organizowanej przez Międzynarodowe Stowarzyszenie Studentów Medycyny IFMSA-Poland. Pierwszy
Zdrowie Sprawny układ odpornościowy - co na niego wpływa i jak o niego zadbać?
2024-04-30 | 10:20

Sprawny układ odpornościowy - co na niego wpływa i jak o niego zadbać?

Dla pozostania organizmu w dobrej kondycji kluczowe znaczenie ma odporność. Wpływa na nią wiele czynników, m.in. styl życia jaki prowadzimy czy stan środowiska. Obchodzony 29 kwietnia
Zdrowie Zdrowe nawyki, które korzystnie wpływają na samopoczucie
2024-04-29 | 11:30

Zdrowe nawyki, które korzystnie wpływają na samopoczucie

Szczupła sylwetka, świetna kondycja skóry, włosów i paznokci, zdrowy duch w zdrowym ciele oraz pozytywne samopoczucie. Większość z nas marzy o wspomnianych elementach,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.