Z serca Kaszub prosto do Galerii Zaspa

Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations
ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
Dzięki ekologicznym produktom możemy wyeliminować szkodliwe substancje mające niekorzystny wpływ na nasze zdrowie. A przecież zdrowie to jedno z najważniejszych wartości. Bez niego nie możemy realizować wielu postawionych celów. Warto więc zastanowić się nad swoją dietą i zacząć wybierać produkty wytwarzane według tradycyjnych receptur - bez konserwantów. Ulepszacze czy sztuczne barwniki mogą prowadzić do wielu zaburzeń, a nawet chorób. Gdzie znaleźć artykuły spożywcze, które będą zarówno zdrowe, jak i pyszne w smaku? Galeria Zaspa od najbliższego czwartku zaprasza do odwiedzenia stoiska „z serca Kaszub”.
Do jadłospisu warto wprowadzić „proste” jedzenie. Dlaczego? Przede wszystkim ze względu na większą zawartość składników odżywczych i enzymów, których nie znajdziemy w żywności wysokoprzetworzonej. Produkty wytwarzane z dbałością o skład, potrafią wpłynąć na funkcjonowanie całego organizmu. Dzięki nim możemy pozbyć się np. alergii spowodowanych przez konserwanty. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że sztuczne składniki mogą zaostrzyć nieżyt błony śluzowej nosa, powodować pokrzywkę czy nawet astmę.
Ogromnym atutem naturalnych produktów jest również ich smak, aromat i wysoka jakość. Gdy się je raz spróbuje – chce się do nich wracać. Okazję do zasmakowania zdrowych wyrobów będą mieli od najbliższego czwartku do soboty odwiedzający Galerię Zaspa. Przy stoisku „z serca Kaszub” zakupią tradycyjnie wytwarzane wędliny czy pasztety. Nie zabraknie też prawdziwego chleba na zakwasie oraz domowych wypieków. Co więcej, wszystkie artykuły pochodzą od małych lokalnych producentów i okolicznych rolników.
Stoisko w Galerii Zaspa będzie czynne od 23 do 25 lipca w godzinach otwarcia pasażu handlowego tj. 09:00-21:00.

Walka z ALS – nadzieja w obliczu diagnozy

Rada Przedsiębiorców apeluje o uchwalenie przepisów zmieniających zasady wypłat zasiłku chorobowego

Rak jelita grubego to nie wyrok. Kluczowe jest wczesne wykrycie
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Zdrowie

Katarzyna Dowbor: Jak najszybciej muszę się zaszczepić przeciw kleszczowemu zapaleniu mózgu. Do tej pory zabezpieczałam przed tymi pasożytami tylko moje zwierzęta
Prezenterka przyznaje, że do tej pory nie zdawała sobie sprawy, że kleszczowe zapalenie mózgu to taka podstępna i groźna choroba. Jest ona wywoływana przez wirusa, który dostaje się do naszego organizmu w wyniku ukłucia przez kleszcza. Dlatego tak ważne jest, by przed tymi pajęczakami zabezpieczać nie tylko naszych pupili, ale także siebie. Katarzyna Dowbor już umówiła się na przyjęcie odpowiedniej szczepionki. Z danych opracowanych przez Ośrodek Badań Socjomedycznych Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych UW wynika, że na taki krok decyduje się zaledwie co dziesiąty Polak.
Moda
Julia Kamińska: Założyłam sobie, że w tym roku nie będę kupować żadnych nowych ubrań. Z sukcesem sprzedaję też swoje rzeczy na popularnej platformie

Aktorka chętnie podjęła wyzwanie „no-buy 2025” i jak zapewnia, w tym roku nie zamierza kupować żadnych nowych ubrań. Poza tym systematycznie „wietrzy” swoją szafę i te rzeczy, które już nie są jej potrzebne, sprzedaje przez internet albo oddaje znajomym. Julia Kamińska zaznacza też, że kompletując stylizację na czerwony dywan, stara się nie wydawać pieniędzy na nowe ubrania. Najpierw zagląda do garderoby, by znaleźć w niej coś, co można ponownie wykorzystać.
Infrastruktura
Mazowsze turystycznie radzi sobie lepiej niż przed pandemią. Odwiedzających przyciąga już nie tylko Warszawa

Województwo mazowieckie jest liderem pod względem liczby turystów. W ubiegłym roku odwiedziło je prawie 7 mln gości. I choć lokomotywą ruchu turystycznego pozostaje Warszawa, to coraz więcej osób wybiera zwiedzanie regionu w wolniejszym tempie niż w stolicy i bliżej natury. Mazowsze od lat postrzegane było jako idealny kierunek na mikrowyprawę, ale teraz przybywa osób, które chcą się tu zatrzymać na dłużej niż 1–2 dni.