Zdrowe włosy. Atrybut piękna i odzwierciedlenie wewnętrznej harmonii
2pr
ul. Długa 29
00-238 Warszawa
bartosz.sosnowka|dwapiar.pl| |bartosz.sosnowka|dwapiar.pl
517476361
dwapiar.pl
Przykuwająca wzrok objętością, blaskiem i naturalną witalnością fryzura to nie tylko atrybut piękna, ale również odzwierciedlenie wewnętrznej harmonii i zdrowia. Jednym z najprostszych, a zarazem najbardziej skutecznych sposobów na uzyskanie wymarzonej „burzy włosów” jest dostarczenie organizmowi składników, które odżywiają i wzmacniają zarówno skórę głowy, jak i same włosy oraz mają pozytywny wpływ na ich szybszy wzrost, zwiększenie grubości i poprawę elastyczności każdego pasma.
Szczególną rolę w tym procesie pełnią kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Ich odpowiednia podaż w diecie ma wymierny wpływ na większość aspektów atrakcyjnego wyglądu, dobrej kondycji i wysokiej odporności każdego włosa, od cebulki aż po same końce. Regularne dostarczanie organizmowi odpowiedniej jakości i ilości kwasów tłuszczowych z rodziny omega sprzyja redukcji stanów zapalnych skóry głowy, zapobiega nadmiernemu wypadaniu włosów i reguluje pracę gruczołów łojowych, odpowiedzialnych za szybkość przetłuszczania się każdego z pasm. Warto wspomnieć też o takich zaletach, jak zwiększenie elastyczności i odporności na czynniki zewnętrzne, lepsze nawilżenie i blask na całej długości włosa oraz redukcja nadmiernego puszenia fryzury. Oprócz kwasów tłuszczowych z grupy omega, istotne znaczenie mają też witaminy A, E, D oraz koenzym Q10.
Wszystkie wspomniane składniki wchodzą w skład wegańskich formuł EstroVita Skin, stworzonych z myślą o wsparciu skóry, włosów i paznokci. Zdrowe włosy charakteryzują się nie tylko siłą i objętością, ale również zdolnością do szybkiej regeneracji. Dynamiczne tempo wzrostu oraz większy przyrost nowych włosów w dużej mierze zależy od prawidłowej kondycji skóry głowy oraz dostarczenia niezbędnych składników odżywczych do znajdujących się w niej mieszków włosowych. Jednym z nich są kwasy tłuszczowe omega-3 oraz omega-6, które można przyjmować w kapsułkach. Co więcej, występują one w postaci estrów etylowych, co zapewnia doskonałą przyswajalność oraz utrzymywanie się ich poziomu w organizmie aż do 24 godzin – mówi dr n. biol. Magdalena Skórka z onesano, producenta naturalnych suplementów diety.
Skuteczność suplementu diety ma swoje odzwierciedlenie w badaniach, przeprowadzonych przez niezależne, akredytowane laboratorium Hamilton Poland. Wykazały one, że u wszystkich (100% badanych osób), które przez 84 dni przyjmowały 2 kapsułki EstroVity Skin dziennie zanotowano pogrubienie włosów (średnio o 34%) oraz zagęszczenie włosów (średnio o 39%). Dodatkowo, 88% stosujących kobiet stwierdziło, że preparat ogólnie poprawia kondycję skóry głowy, a 76% biorących udział w testach osób zauważyło, że stosowanie suplementu diety przyspiesza wzrost włosów i w wyraźny sposób redukuje ich przetłuszczanie.
![Zboża i owoce – idealny duet na lato! Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_43743605,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Zboża i owoce – idealny duet na lato!
![Testy na HIV na Festiwalu Open’er 2024](/files/_uploaded/glownekonf_61613442,w_225,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Testy na HIV na Festiwalu Open’er 2024
![Nowe perspektywy w leczeniu schorzeń układu nerwowego](/files/_uploaded/glownekonf_1886449059,w_253,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Nowe perspektywy w leczeniu schorzeń układu nerwowego
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Żywienie
![](/files/1922771799/2000516306-el-gendy-wakacje2,w_274,_small.jpg)
Robert El Gendy: Za granicą można spędzić wakacje za dużo mniejsze pieniądze niż nad polskim morzem czy na Mazurach. U nas jest za drogo, często nieadekwatnie do jakości
Prezenter zaznacza, że jest łowcą okazji i dość szybko potrafi znaleźć atrakcyjną ofertę wyjazdu na wakacje za granicą. Dlatego nigdy nie planuje urlopu z dużym wyprzedzeniem, bo często rezerwuje ostatnie miejsca tuż przed wylotem. Robert El Gendy podkreśla, że ze względu na wysokie ceny żywności i miejsc hotelowych w polskich kurortach woli polecieć do innego kraju, gdzie ma gwarancję dobrej pogody, atrakcyjnej lokalizacji i wyśmienitego jedzenia. Jak tylko może, stara się unikać paragonów grozy i przykrych niespodzianek.
Konsument
Polacy wśród narodów najczęściej odwiedzających Czechy. Południowy sąsiad chce przyciągnąć więcej polskich turystów, nie tylko do Pragi
![](/files/1922771799/czechy-turystyka-foto,w_133,r_png,_small.png)
Prawie połowa polskich turystów podróżujących do Czech obiera za cel stolicę tego kraju. Chociaż w ostatnich latach chętniej podróżujemy do innych regionów naszego południowego sąsiada, wciąż wiele miejsc i atrakcji pozostaje nieodkrytych przez Polaków. Czesi chcą to zmienić i ruszają z dwiema kampaniami promocyjnymi skierowanymi do polskich turystów, które mają pokazać nieco inne Czechy, niż do tej pory znaliśmy. Potencjał jest, bo Polacy już dziś stanowią trzecią najliczniejszą grupę gości zagranicznych na czeskim rynku.
Konsument
Naukowcy stworzyli zdrowszą odmianę czekolady. Wykorzystali do tego wyrzucane dotąd części owocu kakaowca
![](/files/1922771799/mishra-czekolada-foto3,w_133,r_png,_small.png)
W ostatnich miesiącach o czekoladzie mówiło się przede wszystkim w kontekście rosnących w zawrotnym tempie cen kakao. Teraz głośno jest również o zupełnie nowym podejściu do produkcji tego słodkiego przysmaku. W czekoladzie 2.0, nad którą pracują naukowcy, maksymalnie wykorzystywane są składniki owocu kakaowca, m.in. soku z miąższu i części łupiny. Nowy produkt ma więcej wartości odżywczych, a cykl jego produkcji jest mniej inwazyjny dla środowiska, przy czym smak ma pozostać bez większych zmian. Nowość ma szansę trafić na sklepowe półki już za dwa–trzy lata.