Komunikaty PR

100% smaku i dobry skład

2021-02-22  |  14:00
Biuro prasowe

Zainteresowanie zdrowym stylem życia, jak również pełnowartościową, zróżnicowaną dietą jest coraz bardziej powszechne. W bezpośredni sposób przekłada się to na konsumenckie decyzje dotyczące zakupu produktów żywnościowych. Nasza świadomość w tym obszarze nieustannie rośnie, dlatego zwracamy uwagę nie tylko na ich smak, ale też skład i jakość. Coraz więcej osób z uwagą sprawdza etykiety, poszukując takich produktów, które nie zawierają zbędnych, sztucznych dodatków, a tym samym dobrze wpisują się w zdrową dietę, odpowiednią dla całej rodziny.

Sokołów wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom, oferując szeroki wybór produktów z „czystą etykietą”. Nowością w asortymencie są parówki Stówki, które powstają ze 100 % mięsa z piersi kurczaka, bez sztucznych konserwantów. W ich składzie nie znajdziemy też dodatku glutaminianu sodu, fosforanów ani barwników. Są wytwarzane z wyselekcjonowanego, polskiego surowca, z zachowaniem najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa.

Stówki 100% mięsa z piersi kurczaka są doskonałym wyborem dla wszystkich, dla których istotny jest skład produktów. Mogą je spożywać również osoby na diecie wykluczającej gluten – Stówki posiadają bowiem certyfikat „Przekreślonego Kłosa”.

Mają znakomity, delikatny smak, podkreślony dodatkiem naturalnych przypraw. Stanowią świetną propozycja na śniadanie czy kolację – wystarczy je podgrzać tradycyjnie w wodzie, w kuchence mikrofalowej lub podsmażyć na patelni. Sokołowskie Stówki 100% mięsa z piersi kurczaka sprawdzą się również jako składnik innych dań, np. można je podać zapiekane w cieście francuskim czy przyrządzić z nimi warzywne leczo. Będą doskonałym składnikiem zdrowych i pysznych domowych hot-dogów.

W asortymencie firmy Sokołów są również dostępne parówki Stówki 100% mięsa z szynki wieprzowej, bez dodatku sztucznych konserwantów, glutaminianu monosodowego, barwników i fosforanów.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie Biuro prasowe
2024-04-30 | 13:20

Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie

Jedno z popularnych miejsc na gastronomicznej mapie Bydgoszczy ponownie otwarte. Po gruntownym remoncie otworzyła się w CH Focus kultowa restauracja Pizza Hut. Nowy, ładniejszy lokal przyjmuje
Żywienie Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie
2024-04-30 | 11:00

Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie

Niekwestionowany lider napojów energetycznych w Polsce, marka BLACK Energy, rozpoczyna wielką loterię, celebrującą kampanię „King of the Night”. Główną nagrodą w
Żywienie Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla
2024-04-30 | 11:00

Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla

W okresie wiosenno-letnim popularnym dodatkiem do dań z grilla są różnego rodzaju sosy, dipy czy dressingi. Najwyższej jakości wyroby z Piątnicy znakomicie sprawdzają się w

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.