Komunikaty PR

100% smaku i dobry skład

2021-02-22  |  14:00
Biuro prasowe

Zainteresowanie zdrowym stylem życia, jak również pełnowartościową, zróżnicowaną dietą jest coraz bardziej powszechne. W bezpośredni sposób przekłada się to na konsumenckie decyzje dotyczące zakupu produktów żywnościowych. Nasza świadomość w tym obszarze nieustannie rośnie, dlatego zwracamy uwagę nie tylko na ich smak, ale też skład i jakość. Coraz więcej osób z uwagą sprawdza etykiety, poszukując takich produktów, które nie zawierają zbędnych, sztucznych dodatków, a tym samym dobrze wpisują się w zdrową dietę, odpowiednią dla całej rodziny.

Sokołów wychodzi naprzeciw tym oczekiwaniom, oferując szeroki wybór produktów z „czystą etykietą”. Nowością w asortymencie są parówki Stówki, które powstają ze 100 % mięsa z piersi kurczaka, bez sztucznych konserwantów. W ich składzie nie znajdziemy też dodatku glutaminianu sodu, fosforanów ani barwników. Są wytwarzane z wyselekcjonowanego, polskiego surowca, z zachowaniem najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa.

Stówki 100% mięsa z piersi kurczaka są doskonałym wyborem dla wszystkich, dla których istotny jest skład produktów. Mogą je spożywać również osoby na diecie wykluczającej gluten – Stówki posiadają bowiem certyfikat „Przekreślonego Kłosa”.

Mają znakomity, delikatny smak, podkreślony dodatkiem naturalnych przypraw. Stanowią świetną propozycja na śniadanie czy kolację – wystarczy je podgrzać tradycyjnie w wodzie, w kuchence mikrofalowej lub podsmażyć na patelni. Sokołowskie Stówki 100% mięsa z piersi kurczaka sprawdzą się również jako składnik innych dań, np. można je podać zapiekane w cieście francuskim czy przyrządzić z nimi warzywne leczo. Będą doskonałym składnikiem zdrowych i pysznych domowych hot-dogów.

W asortymencie firmy Sokołów są również dostępne parówki Stówki 100% mięsa z szynki wieprzowej, bez dodatku sztucznych konserwantów, glutaminianu monosodowego, barwników i fosforanów.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dom i ogród

Farmacja

Innowacyjne leki zmieniają oblicze rzadkich chorób neurologicznych uznawanych dotychczas za nieuleczalne. Tak jest w przypadku rdzeniowego zaniku mięśni

Jeszcze kilka lat temu rokowania w SMA były niekorzystne. Zmieniło je uruchomienie w styczniu 2019 roku modelowego programu lekowego B.102, w którym pacjenci otrzymali pierwszą na świecie terapię – nusinersen. Kolejnym krokiem milowym w walce z chorobą było uruchomienie badań przesiewowych noworodków w kierunku SMA, dzięki którym dzieci otrzymują leczenie, zanim wystąpią pierwsze objawy choroby. We wrześniu 2023 roku udostępnione zostały dwie kolejne terapie zarejestrowane w Europie, co mogło sugerować, że wachlarz możliwości terapeutycznych w Polsce został wyczerpany. Tymczasem Ministerstwo Zdrowia poszło o krok dalej – w kwietniu ubiegłego roku podjęto decyzję o kontynuacji leczenia kobiet z SMA w czasie ciąży pierwszym zarejestrowanym terapeutykiem.

Zdrowie

Doda: Udało mi się całkowicie zwalczyć przyczynę Hashimoto, a nie tylko skutki tej choroby. Nadal będę się dzielić moimi doświadczeniami i nie dam się zastraszyć

Niedawno piosenkarka podzieliła się swoim sposobem na wyleczenie się z hashimoto. Jak podkreśla, kiedy ona sama kilka lat temu usłyszała diagnozę, postanowiła zrobić wszystko, by zatrzymać rozwój przewlekłego zapalenia tarczycy o podłożu autoimmunologicznym. Przede wszystkim zaczęła prowadzić zdrowy styl życia i postawiła na restrykcyjną dietę. Skutecznym antidotum miały się też okazać suplementy. Jej wypowiedź wywołała spore kontrowersje. Lekarze podkreślają bowiem, że całkowite wyleczenie się z tego schorzenia nie jest możliwe, a rozwój choroby mogą powstrzymać wyłącznie leki.