Komunikaty PR

3 pomysły na dania jednogarnkowe z Vegetą Natur

2020-09-29  |  16:00
Biuro prasowe
Kontakt
Karolina Węgorek
Walk PR

Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl

Dania jednogarnkowe to doskonały pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Wystarczy połączyć kilka składników, aby przygotować sycący posiłek. Kluczem do nadania im idealnego smaku będą właściwe przyprawy. Vegeta Natur zagwarantuje pyszny smak potraw.

Dania jednogarnkowe mają wielu zwolenników. Pozwalają w niezwykle prosty i szybki sposób przygotować wiele najróżniejszych potraw, zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Dzięki nim z łatwością wykorzystasz znajdujące się w lodówce produkty i stworzysz ciekawe potrawy, które zasmakują wszystkim domownikom. Początek jesieni to również świetny czas na włączenie do swojego menu świeżych warzyw, np. papryki czy dyni.

Nadaj potrawom charakter z Vegetą Natur

Dzięki swobodnemu łączeniu różnych produktów, z łatwością odkryjesz nowe smaki i wyczarujesz niezwykłe potrawy. W taki sposób przygotujesz też lubiane przez wszystkich dania jednogarnkowe. Wystarczy dodać kilka składników, aby po chwili otrzymać pyszny obiad. Fasolka po bretońsku, leczo czy zupa krem to pomysły na posiłki, które przyrządzisz bez konieczności spędzania wielu godzin w kuchni i brudzenia dużej ilości naczyń. Bogaty wybór wysokiej jakości przypraw inspirowanych naturą przyda się podczas przygotowywania najróżniejszych potraw. Idealnie sprawdzą się produkty marki Vegeta Natur kostki rosołowe, przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu, a także mieszanki przypraw Vegeta Natur. To atrakcyjne produkty bez wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów, które podkreślą smak każdego dania.

Zainspiruj się pomysłami od Vegety Natur!

 

1. Ciecierzyca z mięsem mielonym i warzywami

Składniki:

  • 300 g mielonego mięsa drobiowego lub wołowego
  • 3 łyżeczki Vegety Natur do mięsa mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 przecier pomidorowy Podravka
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 300 ml rosołu wołowego z kostką wołową Vegeta Natur
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka Vegety Natur w płynie
  • garść kolendry

 

Sposób przygotowania:

W garnku na łyżce oliwy zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i posiekane ząbki czosnku. Dodaj mielone mięso, dopraw Vegetą Natur do mięsa mielonego i dobrze podsmaż. Kostkę wołową Vegeta Natur rozpuść w 300 ml wody. Gotuj. Do usmażonego mięsa dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę, ciecierzycę, kukurydzę, przecier pomidorowy zalej gorącym bulionem. Przykryj i duś na małym ogniu około 20 min. Przypraw Vegetą Natur w płynie. Gotuj na małym ogniu kolejne 20 minut. Przed podaniem obficie posyp kolendrą.

 

2. Pyszna zupa krem z dyni

Składniki:

  • 1 mała dynia
  • 2 ziemniaki
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • około 1 litr bulionu warzywnego Vegeta Natur
  • Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • pestki dyni
  • nasiona granatu (opcjonalnie)
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Dynię, ziemniaki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Zalej przygotowanym wcześniej bulionem warzywnym Vegeta Natur i zagotuj. Duś na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Dodaj ząbek czosnku i zblenduj na krem. Dopraw do smaku czarnym pieprzem, gałką muszkatołową i przyprawą Vegeta Natur w płynie. Przed podaniem udekoruj pestkami dyni, nasionami granatu i posyp posiekaną natką.

 

3. Zapiekanka ziemniaczana z brokułami

Składniki:

  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 mały brokuł
  • 1 mała pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Vegeta Natur do pieczonych warzyw
  • 200 g boczku w kostce
  • żółty ser
  • pieprz
  • 5 łyżek oliwy
  • Opcjonalnie: listki świeżej bazylii, pieczywo

 

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Brokuł podziel na małe części. Dodaj nieobrane ząbki czosnku oraz kawałki boczku. Przypraw Vegetą Natur do pieczonych warzyw oraz pieprzem. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj. Warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez ok. 40 minut. Posyp startym serem. Zapiekaj jeszcze 10 minut. Udekoruj listkami bazylii i serwuj, np. z pieczywem.                                                      

 

Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Walk PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach Biuro prasowe
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy
Żywienie Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2
2024-06-28 | 10:00

Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2

Chociaż mleko A2A2 – w przeciwieństwie do krajów zachodnich – nie jest jeszcze powszechnie dostępne w naszym kraju, dotychczasowe działania w ramach
Żywienie Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
2024-06-25 | 23:20

Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?

Zapewne myślami jesteś już na wakacjach w nadmorskim kurorcie, ale sporym wyzwaniem wydaje się utrzymanie zdrowej diety podczas błogiego lenistwa na all inclusive. Ale jak tu nie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Ochrona środowiska

Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej

Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.

Ochrona środowiska

Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów

Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.