Komunikaty PR

3 pomysły na dania jednogarnkowe z Vegetą Natur

2020-09-29  |  16:00
Biuro prasowe
Kontakt
Karolina Węgorek
Walk PR

Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl

Dania jednogarnkowe to doskonały pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Wystarczy połączyć kilka składników, aby przygotować sycący posiłek. Kluczem do nadania im idealnego smaku będą właściwe przyprawy. Vegeta Natur zagwarantuje pyszny smak potraw.

Dania jednogarnkowe mają wielu zwolenników. Pozwalają w niezwykle prosty i szybki sposób przygotować wiele najróżniejszych potraw, zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Dzięki nim z łatwością wykorzystasz znajdujące się w lodówce produkty i stworzysz ciekawe potrawy, które zasmakują wszystkim domownikom. Początek jesieni to również świetny czas na włączenie do swojego menu świeżych warzyw, np. papryki czy dyni.

Nadaj potrawom charakter z Vegetą Natur

Dzięki swobodnemu łączeniu różnych produktów, z łatwością odkryjesz nowe smaki i wyczarujesz niezwykłe potrawy. W taki sposób przygotujesz też lubiane przez wszystkich dania jednogarnkowe. Wystarczy dodać kilka składników, aby po chwili otrzymać pyszny obiad. Fasolka po bretońsku, leczo czy zupa krem to pomysły na posiłki, które przyrządzisz bez konieczności spędzania wielu godzin w kuchni i brudzenia dużej ilości naczyń. Bogaty wybór wysokiej jakości przypraw inspirowanych naturą przyda się podczas przygotowywania najróżniejszych potraw. Idealnie sprawdzą się produkty marki Vegeta Natur kostki rosołowe, przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu, a także mieszanki przypraw Vegeta Natur. To atrakcyjne produkty bez wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów, które podkreślą smak każdego dania.

Zainspiruj się pomysłami od Vegety Natur!

 

1. Ciecierzyca z mięsem mielonym i warzywami

Składniki:

  • 300 g mielonego mięsa drobiowego lub wołowego
  • 3 łyżeczki Vegety Natur do mięsa mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 przecier pomidorowy Podravka
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 300 ml rosołu wołowego z kostką wołową Vegeta Natur
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka Vegety Natur w płynie
  • garść kolendry

 

Sposób przygotowania:

W garnku na łyżce oliwy zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i posiekane ząbki czosnku. Dodaj mielone mięso, dopraw Vegetą Natur do mięsa mielonego i dobrze podsmaż. Kostkę wołową Vegeta Natur rozpuść w 300 ml wody. Gotuj. Do usmażonego mięsa dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę, ciecierzycę, kukurydzę, przecier pomidorowy zalej gorącym bulionem. Przykryj i duś na małym ogniu około 20 min. Przypraw Vegetą Natur w płynie. Gotuj na małym ogniu kolejne 20 minut. Przed podaniem obficie posyp kolendrą.

 

2. Pyszna zupa krem z dyni

Składniki:

  • 1 mała dynia
  • 2 ziemniaki
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • około 1 litr bulionu warzywnego Vegeta Natur
  • Vegeta Natur w płynie bez glutaminianu sodu
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • pestki dyni
  • nasiona granatu (opcjonalnie)
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Dynię, ziemniaki i cebulę obierz, pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Zalej przygotowanym wcześniej bulionem warzywnym Vegeta Natur i zagotuj. Duś na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną. Dodaj ząbek czosnku i zblenduj na krem. Dopraw do smaku czarnym pieprzem, gałką muszkatołową i przyprawą Vegeta Natur w płynie. Przed podaniem udekoruj pestkami dyni, nasionami granatu i posyp posiekaną natką.

 

3. Zapiekanka ziemniaczana z brokułami

Składniki:

  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 mały brokuł
  • 1 mała pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Vegeta Natur do pieczonych warzyw
  • 200 g boczku w kostce
  • żółty ser
  • pieprz
  • 5 łyżek oliwy
  • Opcjonalnie: listki świeżej bazylii, pieczywo

 

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Brokuł podziel na małe części. Dodaj nieobrane ząbki czosnku oraz kawałki boczku. Przypraw Vegetą Natur do pieczonych warzyw oraz pieprzem. Dodaj oliwę i dokładnie wymieszaj. Warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez ok. 40 minut. Posyp startym serem. Zapiekaj jeszcze 10 minut. Udekoruj listkami bazylii i serwuj, np. z pieczywem.                                                      

 

Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Walk PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Problemy społeczne

Stres w życiu zawodowym może działać destrukcyjnie. O profilaktykę muszą zadbać zarówno pracownicy, jak i pracodawcy

Co czwarty Polak doświadcza w pracy wysokiego lub bardzo wysokiego stresu, a trzech na czterech pracowników znajduje się w stresowej sytuacji zawodowej przynajmniej raz w tygodniu – wynika z badań Instytutu Psychologii Stresu. Najwyższy poziom częstego stresu dotyczy kobiet i pracowników powyżej 55. roku życia. To grupy najbardziej narażone na poczucie przeciążenia obowiązkami zawodowymi, co odbija się na ich zdrowiu fizycznym i psychicznym, a w kontekście społecznym niesie ze sobą poważne skutki ekonomiczne. W Unii Europejskiej stres zabija rocznie nawet 10 tys. osób.

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów

Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.