Komunikaty PR

4 sposoby na pyszne danie z jednej patelni!

2020-12-01  |  14:30

W jesienne, często pochmurne dni, mamy ochotę zaszyć się pod kocem z kubkiem ulubionej herbaty. Wtedy też najbardziej lubimy jeść sycące dania, które poprawiają nam humor. Jeśli też tak masz, to na pewno się ucieszysz, bo właśnie pojawiły się w sklepach nowe makaronowe dania, które są gotowe po zaledwie kilku minutach na patelni.

Choć dla każdego tzw. „comfort food” może oznaczać co innego, podejrzewamy, że makaron jest w stanie kulinarnie uszczęśliwić większość z nas. Sycąca porcja pasty i smakowity sos to także pomysł na szybki obiad lub kolację. Teraz okazuje się, że może być jednak jeszcze szybszy, niż się spodziewaliśmy. FRoSTA przygotowała 4 nowości, które zadowolą każdego miłośnika makaronu – zwłaszcza, że przygotowuje się je niecałe 10 minut i wykorzystuje do tego tylko jedną patelnię!

Pappardelle w sosie serowo-śmietankowym

Pappardelle to pyszne, szerokie wstążki i jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronu. W najnowszym daniu FRoSTY podane zostały z liśćmi szpinaku i soczystymi pomidorkami koktajlowymi w kremowym sosie na bazie sera i śmietanki. Dodatek dzikiego czosnku i pieprzu nadaje charakteru temu delikatnemu daniu, które już po 9 minutach spędzonych na patelni smakuje jak z włoskiej trattorii. Opak. 500 g, cena: 10,99 zł.

Tortellini z sosem pomidorowym

Chyba wszyscy kochamy pierogi w każdej postaci. Co powiesz na włoskie, cienkie ciasto z pszenicy durum, z delikatnym serowo-szpinakowym farszem? To wszystko w sosie pomidorowym z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, cebulą, bazylią i rukolą. Brzmi dobrze, a smakuje jeszcze lepiej – zwłaszcza ze świadomością, że w ich składzie nie znajdziemy żadnych produktów, których nie użylibyśmy przy domowym wyrobie tortellini. Opak. 500 g, cena: 10,99 zł.

Penne gorgonzola ze szpinakiem

Włoski klasyk, który od teraz możecie zjeść nie tylko w Mediolanie, Rzymie i restauracji w centrum miasta, ale także we własnym domu. Makaron penne, w kremowym sosie na bazie sera gorgonzola i śmietanki z dodatkiem liści szpinaku. To idealny posiłek zarówno na samotny wieczór przy filmie, jak i szybką kolację we dwoje. Bez wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów – a nadal zachwyca podniebienie! Opak. 500 g, cena: 10,99 zł.

Tagliatelle w sosie gorgonzola

 Ostatnia propozycja również opiera się na aromatycznym serze gorgonzola – jednak pozostałe składniki są zupełnie inne! Zielony, bo barwiony szpinakiem, makaron tagliatelle, cukinia grillowana i cukinia żółta, pomidorki koktajlowe… i jedynie 110 kcal w 100 g dania! Skład i pochodzenie każdego składnika tego wegetariańskiego dania możesz szybko sprawdzić na stronie frostafoodtracker.pl. Opak. 450 g, cena: 10,99 zł.

A Ty, który makaron wybierzesz na dzisiejszą kolację?

Informacje o firmie: FRoSTA to marka żywności mrożonej, obecna na polskim rynku od 1998 roku. W ofercie firmy znajdują się produkty z ryb, mieszanki warzywne, dania gotowe, burgery oraz produkty z kurczaka. Zgodnie z polityką marki 100% naturalnego smaku! FRoSTA nie stosuje dodatków do żywności. Wszystkie produkty rybne FRoSTY posiadają niebieski certyfikat MSC. Gwarantuje on, że ryby w produktach FRoSTY pochodzą ze zrównoważonych łowisk. FRoSTA. Smaczna i prosta.


Kontakt dla mediów:
 Agata Zielińska
FRoSTA
tel. 504 199 670
e-mail: agata.zielinska@frosta.pl

Dominika Kaczyńska
 LoveBrands Relations
tel. 536 022 809
e-mail: dominika.kaczynska@lbrelations.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Wiosenne przepisy szefa kuchni restauracji Hotelu 500 Premium Zegrze Biuro prasowe
2024-03-29 | 10:34

Wiosenne przepisy szefa kuchni restauracji Hotelu 500 Premium Zegrze

Wraz z nadejściem wiosny w naszej kuchni mogą zagościć na nowo smaki, za którymi tęskniliśmy przez cały rok. Nadchodzące wiosenne miesiące to dobry moment na zmiany i wprowadzenie
Żywienie Słodkie święta z Haribo
2024-03-28 | 17:15

Słodkie święta z Haribo

W czasie Wielkanocy na stołach i w koszyczkach królują kolorowe jajka, kurczaczki i zajączki. Znajdziemy je także w limitowanych produktach HARIBO. Opakowanie HARIBO Happy Easter
Żywienie Świąteczne wariacje na temat kiełbasy
2024-03-28 | 17:00

Świąteczne wariacje na temat kiełbasy

Kiełbasa to wędlina tradycyjnie obecna na polskim, wielkanocnym stole. Pojawia się tam w różnej formie – pieczonej, gotowanej czy surowej, w plasterkach lub kawałkach. My

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.