Ajvar Podravka – pierwszy na rynku w wygodnej butelce squeeze
Innowacja na rynku
Na rynku od lat jest dostępny Ajvar Podravka w szklanych słoiczkach. Teraz konsumenci odnajdą swój ulubiony produkt także w wygodnej butelce do wyciskania – Ajvar Squeeze Podravka jest już dostępny w sprzedaży. Dzięki wyrazistym kolorom opakowania, produkt z łatwością można odnaleźć na sklepowej półce – w czerwonej butelce smak ostry, zaś w zielonej łagodny. Nowoczesna technologia, a także bogata wiedza i długoletnie doświadczenie, pozwoliły umieścić pastę warzywną bez dodatku żadnych konserwantów w ergonomicznej butelce. Nowe opakowanie stworzono według koncepcji „top-down”, polegającej na stawianiu butelki na nakrętce. Takie rozwiązanie sprawia, że produkt jest bardziej wydajny i można cieszyć się pyszną pastą, aż do ostatniej kropli. Wygodę podczas używania zapewni korek „niekapek”, dzięki któremu produkt nie będzie się rozpryskiwał. Dodatkowo, w trosce o środowisko producent gwarantuje, że butelka jest ekologiczna i nadaje się do recyklingu.
Unikalny smak
Podravka zaprasza do kulinarnej podróży z Ajvarem, gwarantując w 100% oryginalny chorwacki smak. Pyszna pasta warzywna powstała w oparciu o naturalne składniki. Jedno opakowanie powstaje z 500 g świeżych, najwyższej jakości papryk i bakłażanów, dojrzewających w śródziemnomorskim słońcu. Dzięki wyjątkowej odmianie papryki Slavonka/Podravka, Ajvar Podravka jest pełen unikalnego, oryginalnego smaku. Dzięki dwóm propozycjom smakowym każdy znajdzie idealny wariant dla siebie, niezależnie od tego czy preferuje łagodne, czy pikantne nuty. Zarówno Ajvar łagodny, jak i ostry można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla. Doskonale nadaje się także jako dodatek do sosów, gulaszów, krakersów, na kanapkę, tosty, pizzę i zapiekanki. Wstrząśnij butelkę, wyciśnij i ciesz się w 100% oryginalnym chorwackim smakiem Ajvaru Podravka! Produkt jest odpowiedni dla wegan.
Więcej informacji na temat produktów Podravka oraz inspiracje kulinarne marki znajdziesz na stronie https://www.podravka.pl oraz na kanale YouTube Podravka Polska.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.