Komunikaty PR

Ajvar Podravka – pierwszy na rynku w wygodnej butelce squeeze

2023-02-07  |  01:00
Biuro prasowe

Innowacja na rynku

Na rynku od lat jest dostępny Ajvar Podravka w szklanych słoiczkach. Teraz konsumenci odnajdą swój ulubiony produkt także w wygodnej butelce do wyciskania – Ajvar Squeeze Podravka jest już dostępny w sprzedaży. Dzięki wyrazistym kolorom opakowania, produkt z łatwością można odnaleźć na sklepowej półce – w czerwonej butelce smak ostry, zaś w zielonej łagodny. Nowoczesna technologia, a także bogata wiedza i długoletnie doświadczenie, pozwoliły umieścić pastę warzywną bez dodatku żadnych konserwantów w ergonomicznej butelce. Nowe opakowanie stworzono według koncepcji „top-down”, polegającej na stawianiu butelki na nakrętce. Takie rozwiązanie sprawia, że produkt jest bardziej wydajny i można cieszyć się pyszną pastą, aż do ostatniej kropli. Wygodę podczas używania zapewni korek „niekapek”, dzięki któremu produkt nie będzie się rozpryskiwał. Dodatkowo, w trosce o środowisko producent gwarantuje, że butelka jest ekologiczna i nadaje się do recyklingu. 

Unikalny smak

Podravka zaprasza do kulinarnej podróży z Ajvarem, gwarantując w 100% oryginalny chorwacki smak. Pyszna pasta warzywna powstała w oparciu o naturalne składniki. Jedno opakowanie powstaje z 500 g świeżych, najwyższej jakości papryk i bakłażanów, dojrzewających w śródziemnomorskim słońcu. Dzięki wyjątkowej odmianie papryki Slavonka/Podravka, Ajvar Podravka jest pełen unikalnego, oryginalnego smaku. Dzięki dwóm propozycjom smakowym każdy znajdzie idealny wariant dla siebie, niezależnie od tego czy preferuje łagodne, czy pikantne nuty. Zarówno Ajvar łagodny, jak i ostry można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla. Doskonale nadaje się także jako dodatek do sosów, gulaszów, krakersów, na kanapkę, tosty, pizzę i zapiekanki. Wstrząśnij butelkę, wyciśnij i ciesz się w 100% oryginalnym chorwackim smakiem Ajvaru Podravka! Produkt jest odpowiedni dla wegan.

Więcej informacji na temat produktów Podravka oraz inspiracje kulinarne marki znajdziesz na stronie https://www.podravka.pl oraz na kanale YouTube Podravka Polska.

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.