Komunikaty PR

Arcydzieło smaku: Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE!

2021-06-10  |  11:38
Biuro prasowe

Arcydzieło smaku: Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE!

Charakterystyczny smak czarnych oliwek zamknięty w niepozornym słoiku – poznaj Pastenę – pastę
z czarnych oliwek od OLE!
. Daj się zabrać w kulinarną, śródziemnomorską podróż, w której prym wiodą pobudzające zmysły aromaty i głęboki smak. Dzięki Pastenie OLE! każde danie i przekąska zmieni się w wyjątkowe kulinarną propozycję.

Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE! uwiedzie Cię od pierwszego otwarcia słoiczka. Już wtedy możesz cieszyć się jej niebanalnym smakiem, a jej zastosowań jest mnóstwo. Świetnie sprawdzi się jako pasta do grzanek, czy na przykład jako dip do Twoich ulubionych nachosów. Podkreśli smak Twoich ulubionych kotlecików warzywnych, burgerów czy mięs. Wystarczy odkręcić wieczko, aby śródziemnomorski klimat zagościł w Twojej kuchni.

Odkryj więcej kulinarnych pomysłów w PRZEPISNIKU OLE! – https://bit.ly/340w1iQ


 

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________________

Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE!

Pojemność: 250 ml

Cena: około 9 złotych

 

PRZEPIS: Placuszki z cukinii z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

Składniki:

  • 1 cukinia

  • 1 jajko

  • 4 ziemniaki

  • 1 ząbek czosnku

  • ½ szklanki mąki

  • 1 ząbek czosnku

  • 2 łyżki Pasteny – pasty z czarnych oliwek OLE! + do dekoracji

  • ½ pęczka natki pietruszki

  • 1 łyżeczka majeranku

  • sól, pieprz

Ziemniaki ścieramy na tarce (na średniej wielkości oczkach). Przekładamy na sitko, które stawimy nad miską (to co zostanie na dnie to skrobia, którą wykorzystamy, płyn odlewamy). Cukinie także ścieramy na tarce i łączymy z ziemniakami. Dodajemy jajko, mąkę, skrobię z ziemniaków, starty ząbek czosnku, pościekaną pietruszkę, majeranek, sól, pieprz oraz Pastenę – pastę z czarnych oliwek OLE!. Całość wyrabiamy. Smażymy na głębokim oleju (dzięki temu będą chrupkie) lub pieczemy je w 200C aż do uzyskania złotego koloru. Podajemy ze śmietaną i odrobiną Pasteny OLE!.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Maciej Pertkiewicz: Kasia Dowbor na planie programu interesowała się remontami i była dociekliwa. Niczego nie udawała tylko na potrzeby zdjęć

Architekt niezwykle miło wspomina współpracę z Katarzyną Dowbor przy realizacji programu „Nasz nowy dom”. I mimo że nie jest już ona gospodynią tego formatu, to nadal utrzymują ze sobą kontakt, wymieniają się doświadczeniami i mają wiele wspólnych tematów do rozmów. Maciej Pertkiewicz zaznacza, że na planie zdjęciowym prezenterka nie przyglądała się kolejnym etapom remontów z założonymi rękami, ale brała w nich czynny udział, by jak najwięcej się nauczyć. Nie bała się żadnej pracy, pomagała zrywać tynki, malować ściany czy też montować poszczególne elementy wyposażenia.

Konsument

Australijscy rodzice zaniepokojeni kierowanymi do dzieci reklamami niezdrowej żywności. Duże poparcie społeczne dla ich ograniczenia

Blisko 90 proc. rodziców i opiekunów w Australii wyraża zaniepokojenie nadmierną ekspozycją dzieci na reklamy niezdrowej żywności – wynika z badania naukowców z Deakin University w Australii. Dlatego chcą jego ograniczenia w różnych mediach i środowiskach. Zdaniem badaczy poparcie społeczne dla regulacji dotyczących marketingu niezdrowej żywności jest czynnikiem warunkującym ich wprowadzenie przez decydentów.

Gwiazdy

Mateusz Banasiuk: Dużo czytam swojemu synowi, bo kiedyś mój tata też mi czytał. Lektury lepiej wpływają na jego wyobraźnię i wyciszenie niż oglądanie bajek

Aktor zaznacza, że kultywuje rodzinną tradycję i z przyjemnością czyta swojemu synkowi. Przed laty bowiem jego tata zachęcał go do lektury, a teraz on pokazuje 7,5-letniemu Henrykowi, jaką wartość mają książki. Mateusz Banasiuk wspiera kampanię #TataTeżCzyta i zachęca też do tego, by rozwijać wyobraźnię dzieci nie tylko poprzez śledzenie historii opowiedzianych w bajkach, ale również tworząc własne opowieści. W jego rodzinie dużą popularnością cieszy się motyw pod hasłem „Chłopczyk i gruchocik”.