Komunikaty PR

Bądź dobry dla siebie i wypróbuj nowe batony BE-KIND z pełnym ziarnem!

2021-07-23  |  11:40
Biuro prasowe

Wybierając nowość od Mars Wrigley, oprócz słodkiej chwili przyjemności, dostarczysz sobie cennego błonnika, którego często brakuje w diecie Polaków[1].

W odpowiednio zbilansowanej diecie produkty zbożowe powinny stanowić znaczącą część posiłków i warto je jeść nawet kilka razy dziennie. Ważne, by wybierać te, które powstały z pełnego ziarna, czyli zawierają okrywę nasienną. Dzięki temu zachowują cenne składniki, w tym witaminy, składniki mineralne i błonnik.

Wyniki badań pokazują, że większość z nas nie spożywa jednak codziennie wystarczającej ilości błonnika, pochodzącego z produktów pełnoziarnistych[2].

Batony pełnoziarniste, które są dla Ciebie „Kind”

Mars Wrigley, odpowiadając na potrzeby konsumentów i działając zgodnie z hasłem marki BE-KIND „Bądź dobry dla siebie, abyś mógł być dobry dla innych”, wprowadził do oferty trzy nowe warianty batonów pełnoziarnistych – z owsem i maliną,  owsem i miodem oraz  owsem i bananem. Są one nie tylko smaczne, dostarczają też organizmowi cennych składników odżywczych. Każdy z nich zawiera pięć pełnych ziaren: owsa, prosa, gryki, amarantusa i komosy ryżowej, które razem stanowią min. 51% składu. Produkty BE-KIND nie zawierają sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów. Mając ochotę na słodką przekąskę, sięgaj po taką która, zawiera pełne ziarno. Wypróbuj trzy nowe smaki od BE-KIND i sprawdź, który smakuje Ci najbardziej!

Więcej informacji na stronie: https://pl.bekindsnacks.com/

Zapraszamy także na profile marki BE-KIND w mediach społecznościowych:

Facebook: https://www.facebook.com/BE-KIND-Polska-108486534106632

Instagram: https://www.instagram.com/bekind.pl/


[1] Global Burden of Disease 2017 Diet Collaborators. Lancet 2019; 393:1958-72

[2] Analiza spożycia błonnika pokarmowego i jego frakcji w Polsce w ostatnim dziesięcioleciu w oparciu o dane GUS, Danuta Górecka, Patrycja Janus, Paulina Borysiak-Marzec, Krzysztof Dziedzic - Katedra Technologii Żywienia Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 2011.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Wielkanocna terrine z jajem Biuro prasowe
2024-03-28 | 16:30

Wielkanocna terrine z jajem

Terrina to pierwotnie gliniany garnek z pionowymi bokami i szczelnie przylegającą pokrywką przeznaczony do gotowania lub pieczenia. Co ciekawe dzisiaj nazwy tej używa się przede wszystkim na
Żywienie Tchibo z nową propozycją kawy z limitowanej edycji Raritat
2024-03-28 | 10:00

Tchibo z nową propozycją kawy z limitowanej edycji Raritat

Zbliżająca się Wielkanoc daje możliwość spędzenia chwil w gronie najbliższych. Idealnym dopełnieniem tych spotkań będzie filiżanka pysznej, aromatycznej kawy, którą można
Żywienie Nawożenie dolistne rzepaku – o czym pamiętać na początku wiosny?
2024-03-28 | 09:00

Nawożenie dolistne rzepaku – o czym pamiętać na początku wiosny?

Rzepak to jedna z najczęściej, zaraz po zbożach i kukurydzy, uprawianych roślin rolniczych w Polsce. Nasz kraj jest jednym z głównych producentów rzepaku w Europie, z

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Gwiazdy

Gwiazdy

Marcin Bosak: Mam to szczęście, że nie dostaję nietrafionych prezentów. Sam bardzo lubię je dawać

Aktor zaznacza, że lubi wręczać prezenty i obserwować reakcję osób, którym je wręcza. Raczej nie zdarzyło mu się w tej kwestii nieprzyjemnie kogoś zaskoczyć. On sam również nie dostał czegoś, co szybko wylądowało w koszu.

Gwiazdy

Enej: Wielkanoc musi być w rodzinnym gronie. Nie jesteśmy fanami wyjazdów do hoteli, żeby spędzać święta z obcymi ludźmi

Muzycy zespołu Enej przyznają, że lubią i celebrują święta, dlatego cieszą się na nadchodzącą Wielkanoc. Zamierzają wtedy zwolnić tempo, odłożyć na bok pracę i poświęcić czas rodzinie. Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha zdradzają, że ich popisowym, a jednocześnie ulubionym świątecznym przysmakiem jest sałatka jarzynowa. Sami też z przyjemnością ją przygotowują.