Komunikaty PR

Bakalie – pożywna przekąska

2022-08-31  |  19:43
Biuro prasowe

Jak sprawić, by ulubione przysmaki stały się jeszcze bardziej pożywne? Postaw na suszone owoce z linii #sosoft HELIO.

Nie zawierają konserwantów, mają naturalnie słodki smak, są wyjątkowo miękkie i niezwykle apetyczne. W łatwy sposób pomagają zadbać o codzienną, zdrowszą dietę. Wystarczy, że… masz je zawsze przy sobie.

Sprawdzą się jako samodzielny przysmak. Wystarczy, że swoje ulubione owoce suszone wymieszasz w miseczce. To idealna, zdrowa przekąska na filmowy wieczór z przyjaciółmi lub chwilę relaksu na tarasie.

Możesz dodać je do swoich ulubionych lodów. Podkreślą ich słodki smak i sprawią, że staną się pożywniejsze. Do wyboru masz aż 5 rodzajów: żurawinę, daktyle, figi, morele, suszone śliwki. Wybierz najlepszy smak.

A może chcesz przygotować zdrowe batoniki na bazie suszonych owoców? Taka przekąska idealnie sprawdzi się w podróży, podczas przerwy od codziennych obowiązków oraz jako #musthave na długi dzień pełen pracy. Jak je przygotować? To proste!

Wybierz swoje ulubione, suszone owoce. Możesz łączyć je dowolnie. Bazą powinny być daktyle, które nadadzą przekąsce słodkiego smaku. Owoce SO SOFT są już nawodnione, co znacznie ułatwi późniejsze blendowanie. Na wysuszonej patelni, upraż płatki owsiane wraz
z ulubionymi orzechami (możesz posiekać je wcześniej lub po wystygnięciu). Zblenduj suszone owoce i dodaj do nich pozostałe, ulubione składniki. Oprócz orzechów i płatków owsianych może to być np. sezam, wiórki kokosowe lub inny rodzaj rozdrobnionych orzechów. Masę przełóż na papier do pieczenia i wygładź. Tak przygotowany deser włóż do lodówki na minimum godzinę. Po upłynięciu tego czasu pokrój masę na batoniki i… zabierz swoją ulubioną przekąskę do plecaka!

Pomysłów na urozmaicenie przekąsek dzięki bakaliom #sosoft jest bardzo wiele? Jakie są Twoje? Podziel się swoimi radami i zainspiruj nas do przygotowania dań z suszonymi owocami HELIO!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.