Komunikaty PR

Boże Narodzenie w stylu „fine dining”

2024-12-19  |  11:15
Biuro prasowe

Akademia Qulinarna Sokołów już od wielu lat dostarcza kulinarnych inspiracji i wspiera tych, którzy cenią znakomity smak i chcą rozwijać swoje umiejętności w zakresie przygotowywania wyśmienitych dań. – Z przyjemnością dzielimy się naszą wiedzą i doświadczeniem, zachęcając do poszerzania kulinarnych horyzontów – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – W ramach Akademii Qulinarnej Sokołów współpracujemy ze znakomitymi szefami kuchni, którzy znają najnowsze trendy i wyrafinowane techniki oraz są mistrzami w tworzeniu zaskakujących, perfekcyjnych połączeń smaków, tekstur i aromatów. Organizując świąteczne warsztaty w stylu „fine dining” chcieliśmy zaproponować nowe podejście do dań bożonarodzeniowych, czyniąc z nich ucztę dla wszystkich zmysłów. Realizację tego zadania powierzyliśmy kulinarnym ekspertom: Adrianie Marczewskiej – cenionej szefowej kuchni, z bogatym doświadczeniem oraz Dominikowi Moskalence -współpracującemu z nami od lat szefowi kuchni Sokołów.

 

Menu zaproponowane przez prowadzących warsztaty wymagało dużego zaangażowania ze strony uczestników. Zgodnie z ideą „fine dining” były to potrawy wykwintne, dostarczające niezwykłych wrażeń smakowych, jak i estetycznych. Grupa prowadzona przez Adrianę Marczewską przygotowała przystawkę, w postaci parmezanowych pączków, z domowym tatarem, majonezem szczypiorkowym i różową szalotką oraz danie główne – steki z polędwicy wołowej sous vide z masłem Café de Paris, puree dyniowym z palonym masłem szałwiowym i zimowymi korzeniami. Grupa gotująca z Dominikiem Moskalenką, przyrządziła aksamitne consome borowikowe z uszkami mięsnymi oraz wyjątkowy deser – krem dubajski zamknięty w mlecznej czekoladzie, zdobiony jadalnym złotem i płatkami kwiatów.

- Tradycyjne dania bożonarodzeniowe słusznie cieszą się niekwestionowaną popularnością – zaznacza Marcin Bałanda. – W naszej Akademii Qulinarnej cenimy oczywiście te klasyczne smaki, ale wiemy też, że warto być otwartym na zupełnie nowe kulinarne doznania. Dlatego podczas świątecznych warsztatów zaproponowaliśmy innowacyjny styl bożonarodzeniowych potraw. Oczywiście takie propozycje wymagają większego zaangażowania, jednak dzięki naszym ekspertom pokazaliśmy, że w każdej domowej kuchni mogą powstać dania, których nie powstydziłaby się renomowana restauracja. A święta są najlepszą okazją, by dostarczyć sobie i naszym gościom niecodziennych kulinarnych wrażeń. Mam nadzieję, że uczestnicy naszego spotkania wykorzystają zdobytą wiedzę i umiejętności, a także będą się nimi dzielić z innymi.  

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edukacja

Zaspokajanie potrzeb behawioralnych kota pomaga w budowaniu z nim pozytywnych relacji. Kluczem jest poznanie jego typu osobowości

Dobrostan kotów w dużej mierze zależy od właściwej opieki. Niezwykle istotne jest zaspokajanie ich potrzeb behawioralnych, wśród których ważne jest poczucie bezpieczeństwa, ale również m.in. prawidłowa dieta czy też instynkt łowiecki. Dla opiekunów pomocne w tym może być poznanie typu osobowości swojego kota. Już 7 sierpnia 2025 roku w specjalnej strefie WHISKAS przed wejściem do centrum handlowego Westfield Arkadia w Warszawie każdy będzie mógł wziąć udział w specjalnym Quizie Osobowości Kota i spotkaniu z behawiorystą.

Media

Tomasz Jacyków: W tym sezonie w Polsacie jest dużo „spadochroniarzy” z innych stacji. Ja nie oglądam telewizji w ogóle

Co prawda stylista zaznacza, że nie ogląda telewizji, ale pojawił się na prezentacji jesiennej ramówki Polsatu. To dla niego okazja, by nie tylko samemu się pokazać na ściance w nietuzinkowym stroju, ale także podejrzeć, co pozostali postanowili na siebie założyć. Tomasz Jacyków zauważa też, że do stacji dołączyły niedawno nazwiska wcześniej kojarzone z innymi kanałami, jest więc ciekawy, jakie będą efekty tej współpracy.