Komunikaty PR

Burger King otwiera nową restaurację w Bielsko-Białej

2024-12-04  |  12:00

Burger King, jedna z największych sieci restauracji szybkiej obsługi na świecie, 5 grudnia otwiera nową restaurację przy ul. Warszawskiej 182 w Bielsko-Białej. To już drugi lokal marki w tym mieście i 75. restauracja w Polsce. Z tej okazji marka przygotowała dla swoich gości szereg atrakcyjnych akcji promocyjnych, które z pewnością ucieszą miłośników smaku legendarnego Whoppera i innych kultowych burgerów.

Burger King zadebiutował w Bielsku-Białej w 2015 roku. Marka działa w tym mieście nieprzerwanie od niemal 10 lat z lokalem w Galerii Sfera. Już 5 grudnia przy ul. Warszawskiej 182 otworzy się druga restauracja Burger King w tym mieście. Nowy punkt zlokalizowany jest w okolicy największego w regionie parku handlowego - Comfy Park Bielik, który właśnie został otwarty po modernizacji. Po remoncie obiekt od lat kojarzący się bielszczanom z zakupami i dawnym TESCO, pomieści aż 28 sklepów i punktów usługowych. Restauracja pod szyldem Burger King dopełni ofertę gastronomiczną centrum handlowego. Burgery oraz inne pozycje z menu będzie można zjeść na miejscu, zamówić na wynos lub skorzystać z opcji drive-thru. 

100 burgerów dla 100 pierwszych klientów

W dniu otwarcia Burger Kinga pierwsze 100 osób, które złoży zamówienie za minimum 10 zł, otrzyma darmowego Whoppera – legendarnego burgera, który od lat cieszy się ogromną popularnością na całym świecie. Dodatkowo, do 100 pierwszych zamówień na kwotę minimum 50 zł, dodawane będą wyjątkowe, limitowane skarpety w kolorach marki. Burger King przygotował także słodką niespodziankę. W dniu otwarcia goście restauracji będą mogli skosztować tortu, przygotowanego specjalnie z tej okazji. 

– Druga restauracja w Bielsku-Białej to 75. lokal sieci Burger King w Polsce i kolejny krok w rozwoju marki w regionie. Dla naszych klientów przygotowaliśmy przestronną, nowoczesną restaurację, w której będą mogli cieszyć się doskonałą jakością produktów, szybką obsługą i przyjazną atmosferą. To pierwszy lokal Burger King w Bielsku-Białej, w którym można skorzystać z opcji składania i odbioru zamówienia bez konieczności opuszczania pojazdu, czyli Drive Thru – mówi Magdalena Mamczur, Dyrektorka Marketingu Burger King CEE.

Burger King na polskim rynku działa nieprzerwanie od 2007 roku, gdzie sukcesywnie się rozwija i obecnie liczy 75 restauracji. W 2022 roku master franczyzobiorcą Burger King została firma Rex Concepts, która odpowiada za markę nie tylko w Polsce, ale także w Czechach oraz Rumunii. Rex Concepts koncentruje się na inwestycjach w nowoczesne technologie, rozbudowie sieci lokali oraz podnoszeniu standardów obsługi, co pozwala marce Burger King odpowiadać na zmieniające się potrzeby klientów i umacniać swoją pozycję na lokalnym rynku. Na ten rok zaplanowane są jeszcze dwa otwarcia lokali w polskich miastach. 

O Burger King
Każdego dnia, ponad 11 milionów gości odwiedza restauracje BURGER KING® na całym świecie. Dzieje się tak, ponieważ jesteśmy znani z przyrządzania wysokiej jakości, doskonałego w smaku i przystępnego cenowo jedzenia. Założony w 1954 roku BURGER KING® jest obecnie drugą co do wielkości siecią restauracji szybkiej obsługi na świecie. Oryginalna kanapka WHOPPER® jest synonimem naszego przywiązania do najwyższej jakości składników, oryginalnej receptury i przyjaznej, rodzinnej atmosfery, które definiują naszą markę od ponad 70 lat.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Smak i pasja ocenione na pięć gwiazdek Biuro prasowe
2024-12-04 | 01:00

Smak i pasja ocenione na pięć gwiazdek

Tegoroczna edycja warsztatów w Akademii Kulinarnej Amica to czas pełen kulinarnych wyzwań, nowych smaków i inspiracji, które przyciągnęły zarówno początkujących
Żywienie Jesień z zupami JemyJemy
2024-12-03 | 10:30

Jesień z zupami JemyJemy

Szukasz pomysłu na ciepły, gotowy w 3 minuty posiłek po jesiennym spacerze? Wybierz jedną z pysznych i aromatycznych zup JemyJemy! Wystarczy przelać je do garnka i podgrzać. Zupy JemyJemy
Żywienie Mały pierożek, wielka historia. Jak pielmieni przekroczyło granice Syberii.
2024-12-03 | 10:00

Mały pierożek, wielka historia. Jak pielmieni przekroczyło granice Syberii.

Choć przypominają tradycyjne pierogi, pielmieni różnią się od nich kilkoma istotnymi cechami – przede wszystkim farszem, który zwykle zawiera surowe mięso, oraz metodą

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Farmacja

Diagnostyka obrazowa w Polsce nie odbiega jakością od Europy Zachodniej. Rośnie dostępność badań i świadomość pacjentów

Na podstawie wyników diagnostyki obrazowej, czyli m.in. tomografii komputerowej, USG, RTG czy rezonansu magnetycznego, podejmowanych jest nawet 80 proc. decyzji klinicznych. – Diagnostyka obrazowa będzie miała coraz większe znaczenie w medycynie – mówi prof. nadzw. dr hab. n. med. Jakub Swadźba, założyciel i prezes zarządu Diagnostyka SA. Jak ocenia, ten segment w Polsce jest już na światowym poziomie, a ostatnie lata przyniosły znaczący postęp związany z upowszechnieniem nowych technologii i nowoczesnych rozwiązań.

Problemy społeczne

Zmęczenie i spadek motywacji coraz częstszym problem polskich pracowników. Niewielu może liczyć na wsparcie pracodawców

Polacy należą do najdłużej pracujących społeczeństw w Europie, co przekłada się też na wysoki odsetek osób odczuwających zmęczenie w pracy. Najczęstsze tego symptomy to znudzenie i brak motywacji, które na początku mogą się wydawać niepozorne, ale w dłuższej perspektywie mogą prowadzić do wypalenia zawodowego. Choć o zdrowie psychiczne pracowników najlepiej zatroszczą się oni sami, to również pracodawcy mają tutaj swoją rolę do odegrania. Czterech na 10 jednak nie dostrzega tego problemu.