Cebulka marynowana złota OLE! – złoto nie tylko dla zuchwałych
Sprawdź, jak możesz użyć jej w swojej kuchni!
Cebulka marynowana złota OLE! kusi zapachem i wyrazistym smakiem, dzięki czemu doskonale sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, podkreślając ich charakter. Z powodzeniem można dodać
ją wraz z pomidorkami koktajlowymi, mixem sałat oraz z czerwoną i żółtą papryką do sałatki, która stanie się ozdobą każdego stołu.
Jakie jeszcze zastosowanie może mieć cebulka marynowana złota OLE? Doskonale komponuje się z daniami rybnymi – tymi na zimno, jak również smażonymi czy grillowanymi. Jest także świetnym dodatkiem do zupy cebulowej, która swym wyjątkowym, intensywnym aromatem wypełni całą kuchnię.
Może być używana zarówno jako samodzielna przekąska, jak również dodatek do ulubionych dań.
Ta złocista królowa polskich stołów jest niezwykle delikatna w smaku dlatego można łączyć ją z wieloma składnikami.
Wykorzystasz ją do sałatek, mięs, farszu czy szaszłyków. Nie można również zapomnieć o koreczkach i przystawkach, które dzięki chrupiącej, złotej cebulce zyskają wyjątkowy aromat i która niewątpliwie przyciągnie wzrok intrygującym kolorem. Niezależnie od tego, do jakiego dania zdecydujemy się jej użyć – w każdej wersji sprawdzi się rewelacyjnie.
Więcej na: www.wole-ole.pl
__________________________
Cebulka marynowana złota OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 7 zł

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego
Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.
Nauka
MNiSW reaguje na problemy psychiczne w środowisku akademickim. Specjalny zespół ma opracować skuteczne rozwiązania

W środowisku naukowym rośnie świadomość znaczenia dobrostanu psychicznego i potrzeby budowania bezpiecznego miejsca – zarówno dla studentów, jak i kadry akademickiej. Z badania SWPS wynika, że wiele osób w tym środowisku zmaga się z silnym stresem, wypaleniem zawodowym oraz zaburzeniami lękowymi i depresyjnymi. Do tego dochodzi także coraz częściej występujący problem mobbingu i dyskryminacji. Tematem zajmuje się MNiSW, powołując specjalny międzyresortowy zespół, ale też same uczelnie.
Media
Maciej Dowbor: Domówki i rolki przyniosły nam dużo większą popularność niż telewizja. Ludzie nas odbierają jak dobrych znajomych

Prezenter przyznaje, że domówki online i publikowane w mediach społecznościowych rolki pozwoliły im zbudować mocną pozycję w cyfrowym świecie. Dzięki nim zyskali dużo większą popularność niż z racji udziału w różnych projektach telewizyjnych czy serialowych. Maciej Dowbor odczuwa dużą satysfakcję z tego, że ich działalność internetowa przyciąga miliony odbiorców, zainteresowanie proponowanymi przez nich treściami nie słabnie, a widzowie, z którymi się spotykają na ulicy, traktują ich jak dobrych znajomych.