Komunikaty PR

Celebruj chwile z ukochanymi osobami w restauracjach Manufaktury

2024-02-13  |  20:00
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.56 MB )

Jeśli celebrować święto zakochanych, to tylko w doborowym towarzystwie i z najlepszej jakości jedzeniem. Restauratorzy z Manufaktury przygotowali na ten dzień specjalne menu, a w nich autorskie propozycje przystawek, dań głównych, deserów, a nawet okazjonalnych drinków.

Walentynki w restauracjach Manufaktury

Na kolację we dwoje zaprasza m.in. Al Dente. Na talerzach w rolach głównych m.in. pieczona wołowina w cieście francuskim z grzybami, dorsz z czarnym ryżem i szpinakiem w sosie rakowym, a także autorska monoporcja w kształcie serca. W Anatewce czekają: krem pietruszkowo-gruszkowy, wolno pieczona polędwica wołowa lub pierś z kaczki, a na osłodę monoporcja jeżynowa. W Bawełnie i Szpulce można rezerwować stoliki na degustacyjną kolację walentynkową, złożoną z trzech autorskich dań.

Coś specjalnego przygotowało też Manuarte – tam na zakochanych czeka Valentine’s Day Show, czyli uczta kulinarno-taneczna. W programie nie tylko degustacja specjalnego menu, ale także pokazy tancerzy grupy VOLT w choreografii Agustina Egurroli. W restauracji Galicja od 12 do 14 szef kuchni będzie uwodził smakiem dania przyrządzonego z myślą o zakochanych. Danie główne to Lucjan, czyli ryba ceniona za smak – łagodny, ale nie mdły. Pieczona ryba pojawi się na talerzu w towarzystwie szparagów, sałatki z soczewicy, brokuła, białej rzodkwi oraz sosu na bazie fenkuła i pora. Z kolei w La Vende walentynki trwają cały tydzień i aż do niedzieli będzie można spróbować m.in. gruszki faszerowanej aromatycznym serem gorgonzola, kremu z kukurydzy na mleku kokosowym, łososia z ravioli czy musu wiśniowego z sorbetem malinowym i kruszonką z migdałów.

Rajskie Jadło zaprasza na sprawdzone klasyki: krewetki w maślanym sosie, pierś z kaczki i sernik z malinami. Po azjatyckie smaki warto skierować kroki do Hot Spoon – tam czekają m.in. wołowina w czarnym pieprzu czy kurczak z orzechami nerkowca. W Tawernie spróbujecie kremu z białych warzyw i ravioli krewetkowo-szparagowego, a do tego deseru z orzechowo-malinowym środkiem. W Zielonej już obowiązuje walentynkowa wkładka do menu, a w niej aksamitny krem z kasztanami, tofu hasselback z sosem teriyaki lub bakłażan w glazurze miso.

Pamiętajcie, przez żołądek do serca!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie Biuro prasowe
2024-04-30 | 13:20

Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie

Jedno z popularnych miejsc na gastronomicznej mapie Bydgoszczy ponownie otwarte. Po gruntownym remoncie otworzyła się w CH Focus kultowa restauracja Pizza Hut. Nowy, ładniejszy lokal przyjmuje
Żywienie Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie
2024-04-30 | 11:00

Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie

Niekwestionowany lider napojów energetycznych w Polsce, marka BLACK Energy, rozpoczyna wielką loterię, celebrującą kampanię „King of the Night”. Główną nagrodą w
Żywienie Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla
2024-04-30 | 11:00

Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla

W okresie wiosenno-letnim popularnym dodatkiem do dań z grilla są różnego rodzaju sosy, dipy czy dressingi. Najwyższej jakości wyroby z Piątnicy znakomicie sprawdzają się w

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Konsument

Tanie dekoracje do domu coraz poważniejszym problemem dla środowiska. Eksperci ostrzegają przed skutkami fast homeware

Sztuczne dekoracje kwiatowe, wiosenne wianki, puchate króliki, kurczaczki wielkanocne czy plastikowe świecidełka bożonarodzeniowe – ostatnie lata to prawdziwy boom na sezonowe dekoracje do domu. Trend ten znacząco zyskał na popularności w czasie pandemii, kiedy w domach pracowaliśmy i spędzaliśmy większość wolnego czasu, a podchwyciły go sklepowe marki, które wprowadziły do oferty taki asortyment i kuszą sezonowymi promocjami na niego. Eksperci podkreślają, że o ile w dekorowaniu domu nie ma nic złego, o tyle wybieranie tanich dekoracji i zmienianie ich co kilka tygodni czy miesięcy to trend szkodliwy i dla naszych portfeli, i dla środowiska. I porównują fast homeware do szkodliwości fast fashion, czyli taniej mody w naszych szafach.

Psychologia

Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu

Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.