Komunikaty PR

Chilli BBQ Bearnaise

2022-10-20  |  15:05
Biuro prasowe
Kontakt
BRZ
MADE IN PR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

ul. Cybernetyki 19
02-677 Warszawa
bartosz.rzepa|madeinpr.pl| |bartosz.rzepa|madeinpr.pl
663272666
https://madeinpr.pl/

To nowa sezonowa propozycja burgerów w ofercie MAX Premium Burgers z ulubionym sosem Szwedów!

MAX to sieć restauracji, którą pokochali Szwedzi. Skandynawski love brand prężnie rozwija się w Polsce, oferując swoim gościom nowości w menu. Niedawno premierę miał chrupiący Grand Chicken, a już teraz w menu pojawia się Chili BBQ Bearnaise. Pikantna nowość z sosem BBQ i sosem berneńskim z chili to inspiracja wprost ze Szwecji. Nowe propozycje są dostępne w restauracjach MAX Premium Burgers od 20 października 2022.  

Sos berneński został skomponowany we Francji w XIX wieku, a jego nazwa została nadana na cześć króla Henryka IV, księcia Béarn. Sos nie powstał jednak w Béarn, a w okolicach Paryża. Po latach popularności w kraju nad Sekwaną, sos zagościł również w domach Szwedów. Zdobył ich serca na tyle, aby znaleźć się na liście 10-ciu najbardziej popularnych szwedzkich potraw, wyprzedzając pizzę czy sos boloński. Sos berneński jest wyrazisty i przepełniony aromatem, a to za sprawą estragonu. Świetnie pasuje do mięs oraz jego wegetariańskich zamienników.

 

Sieć restauracji MAX stworzyła wyjątkowego burgera, którego smak wyznacza cała kompozycja dodatków wraz z sosami. Nowe propozycje w menu z ulubionym przysmakiem Szwedów, to powód aby podkreślić szwedzkie korzenie MAX. Nad jego wyjątkową recepturą pracował szef kuchni Jonas Martensson, a połączenie składników jest odzwierciedleniem szwedzkiego kunsztu kulinarnego, gotowego do zdobycia serc Polaków.

W MAX najważniejsza jest wysoka jakość i niepowtarzalny smak. Naszą najnowszą propozycją jest Chili BBQ Bearnaise, czyli wyjątkowy burger z nutą szwedzkiej kultury kulinarnej. Nietypowe połączenie 2 sosów: BBQ i kremowego bearnaise to z jednej strony ukłon w stronę Szwedów, a z drugiej pozytywne zaskoczenie smakowe dla gości z Polski. Takie propozycje znacząco urozmaicają nasze menu i wyróżniają je na tle innych restauracji. Niezmiennie zależy nam, aby osoby, które szukają w naszej restauracji wyjątkowej jakości menu, mogły także przeżywać nowe doświadczenia kulinarne, cieszyć się nimi i dzielić z bliskimi. – mówi Jonas Martensson, szef kuchni MAX.


W świeżo opiekanej bułce w wersji mięsnej znajdziemy wołowinę lub chrupiącego kurczaka, a w opcji wege – ser Halloumi lub Plant Beef. Obok klasycznych dodatków, takich jak ser cheddar, kiszone ogórki i świeża sałata lodowa, mamy także krążki cebulowe i autorski sos berneński z chili.

Specjalnym dodatkiem do nowego burgera są Frytki z sosem Chili Bearnaise. Przygotowywane  są z sosem serowym, piklowaną czerwoną cebulą, papryczkami jalapeño i autorskim sosem berneńskim z chili. Sos Chili Bearnaise można też zamówić samodzielnie jako dodatek do innych dań. Nowe sezonowe menu jest dostępne we wszystkich restauracjach MAX Premium Burgers od 20 października 2022. Zapraszamy do odwiedzenia jednej z 19 restauracji w całej Polsce.

 

*** 

MAX został założony w 1968 roku i jest najstarszą szwedzką siecią burgerów. Jego ambicją jest stanie się najlepszą siecią burgerów na świecie, serwującą najsmaczniejsze burgery i działającą na rzecz społeczeństwa i planety. Już od 2008 roku firma MAX ogranicza emisje i znakuje swoje menu pod kątem dbałości o klimat, podając wartości emisji CO2 przy każdym produkcie. Menu MAXa od 2018 roku jest pozytywne dla klimatu, co oznacza, że firma absorbuje więcej gazów cieplarnianych niż ich emituje podczas produkcji. Redukcja emisji odbywa się zgodnie z globalnym celem ONZ o 1,5 stopnia. Ponadto, od 2006 r. 7-10 procent rocznego zysku netto firma MAX przeznacza na ograniczanie ubóstwa. W 2009 r. Założyła Fundację Sprawiedliwej Dystrybucji „Stiftelsen Rättvis Fördelning”, na której cel przekazała łącznie 323 miliony koron szwedzkich. MAX zatrudnia blisko 7500 osób, ma 183 restauracje w pięciu krajach, a obroty w 2021 r. wyniosły 4,1 mld koron szwedzkich. MAX Premium Burgers otworzył pierwszą restaurację w Polsce 1 września 2017 r., a od września 2022 r. w Polsce działa 19 restauracji. 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: MADE IN PR SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie „Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War Biuro prasowe
2024-07-03 | 15:05

„Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War

Oranżada Hellena wystartowała z nową odsłoną kampanii #hellendż, realizowaną w tym roku pod hasłem „Chwalcie siebie!”. W ramach akcji, na Nowym Mieście w Warszawie, pojawił
Żywienie Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!
2024-07-03 | 15:00

Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!

Spotkanie z ulubionymi postaciami z kultowych animacji, światowej klasy pokazy oraz pięć niezwykłych krain – to tylko część atrakcji jakie czekają na zwycięzcę loterii „Mus
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.

Teatr

Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora

W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.