Chleb podstawą polskiej kuchni

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut
ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl
Obcokrajowcy, przyjeżdżający do Polski zachwycają się naturalnym, świeżym pieczywem, nazywając je najlepszym w całej Europie, a nawet na całym świecie. W Polsce, to właśnie domowy chleb stanowił od wieków niezbędny, a niekiedy główny element diety. Dlatego też tak ważne jest, aby chleb został przygotowany z wysokiej jakości składników - a w szczególności - z dobrej mąki.
Dobre, bo polskie
Mąka Na Chleb typu 750 z serii „Domowa Piekarnia” stanowi doskonały składnik tradycyjnego pieczywa, przygotowywanego zarówno w piekarniach, jak i w domu. Najlepszej jakości produkty wpływają na aromat oraz smak chleba, dlatego też mąka typu 750 dzięki wysokiej zawartości popiołu (do 0,85%) wzbogaca nasze wypieki o wartości odżywcze, nadając się zarówno do wypiekania chleba, bułek, jak i pizzy.
Stworzona z najlepszych odmian pszenicy Mąka Na Chleb powstaje w dolinie Odry, w otoczeniu żyznych, dolnośląskich ziem, co wpływa na wysoką jakość produktów Młyna Jaczkowice. Mąkę Na Chleb typu 750 charakteryzuje kremowo-biała barwa, która nadaje pieczywu wyjątkowego, złotego koloru. Stanowi również źródło błonnika, wzbogacając wypieki o witaminy z grupy B i E oraz sole mineralne. Wysokoenergetyczna mąka doskonale sprawdzi się do zagęszczania sosów, a nawet przyrządzania zasmażek.
Tylko najlepszej jakości
Domowe pieczywo to doskonała alternatywa dla sklepowych produktów, a wykorzystanie wysokiej jakości składników pozytywnie wpłynie na smak oraz sam wygląd chleba, który cenią zarówno Polacy, jak i obcokrajowcy. Unikalny smak cieszy podniebienia również przybywających ze wschodu Ukraińców, którzy częstowani są przez Polaków domowym chlebem. Brak zbędnych składników konserwujących, naturalne składniki oraz samodzielne wypiekanie to atuty tradycyjnego pieczywa, wpływające na wyjątkowy smak wypieków oraz nasze zdrowie.
Mąka Na Chleb typu 750 z Młyna Jaczkowice doskonale sprawdzi się przy domowym przygotowaniu chleba. Delikatny kolor oraz wysoka zawartość popiołu sprawią, iż pieczywo będzie zarówno pięknie wyglądać, jak i wyśmienicie smakować, zachwycając domowników oraz przyjezdnych gości, również z zagranicy.
Przepis na domowy chleb
Składniki:
700 g „Mąki na Chleb” Domowa Piekarnia
450 ml ciepłej wody
7 g suchych drożdży lub 20 g świeżych
2 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Przesianą mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy drożdże, sól, cukier, olej i wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto przez kilka minut aż do osiągnięcia gładkiej i elastycznej konsystencji. Następnie odstawiamy w ciepłe miejsce, przykrywamy ściereczką i czekamy aż podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu znowu wyrabiamy ciasto i formujemy chleb. Przekładamy na pospaną mąką blachę i przykrywamy ściereczką, odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Wstawiamy chleb do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 st. C. i pieczemy przez około 35 minut.
Wartość odżywcza w 100 g produktu | Mąka Na Chleb* |
Wartość energetyczna | 1488kJ / 351 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 70 g |
W tym: cukry | 0,5 g |
Błonnik | 2,9 g |
Białko | 13 g |
Sól | <0,01 g |
Mąka Na Chleb Domowa Piekarnia
MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Dystrybutor: P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Cena: ok. 4,5 - 5 zł

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.