Komunikaty PR

Co pić podczas upałów?

2024-07-26  |  15:00
Biuro prasowe

Upały potrafią dać się we znaki, dlatego tak ważne jest odpowiednie nawodnienie organizmu. Pozostaje pytanie: co pić latem, aby nie tylko nawodnić organizm, ale także móc delektować się smakiem? Woda z dodatkiem lodu to oczywiście podstawa, ale nie każdemu taka „bezsmakowa” wersja odpowiada. Istnieje kilka sposobów, aby uczynić letnie płyny smakowitymi i orzeźwiającymi. Sprawdźcie nasze najlepsze przepisy na wakacyjne napoje!

Pomysłów na letnie orzeźwienie jest wiele – możemy przygotować smakowe wody, lemoniady, kompoty albo mrożone kawy, odczarowując „nijaką” wodę do picia. Zanim zaczniemy przygotowania, pamiętajmy o zrobieniu zapasu kostek lodu, które warto mieć zawsze w zamrażarce. Ich obecność w szklance sprawia, że napój nie tylko jest maksymalnie schłodzony, ale także prezentuje się smakowicie. Lód do letnich napojów najłatwiej przygotować, korzystając z praktycznych woreczków do lodu.

– Przede wszystkim łatwo je napełnimy, a zabezpieczenie przed wyciekaniem wody ochroni wnętrze zamrażarki przed zalaniem. W przeciwieństwie do plastikowych foremek do lodu zajmują niewiele miejsca i zmieszczą się nawet w małych zamrażarkach. Są także sterylne i bezpieczne, co jest szczególnie ważne podczas wyjazdów. W końcu nigdy nie wiadomo, na jaką zamrażarkę na kempingu czy w agroturystyce trafimy – mówi Marta Krokowicz związana z marką Paclan.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.