Co spakować do dziecięcego lunchboxu?
Wielu rodziców każdego dnia stawia sobie pytanie, co spakować do lunchboxu, by dostarczyć dziecku energii i ważnych składników odżywczych. Równie ważne jest, by posiłek przygotowany „na wynos” spełnił oczekiwania najmłodszych co do smaku i atrakcyjnego wyglądu. Z pomocą przychodzi Sokołów, oferując pyszne, wysokiej jakości wędliny z linii Sokoliki. Doskonale sprawdzą się one zarówno jako samodzielne przekąski, jak i składnik kanapek, sałatek, muffinów czy tortilli.
Przygotowanie dziecięcego lunchboxu nie musi być trudne, ani czasochłonne. Ważne, by na czas pobytu najmłodszych poza domem zapewnić im właściwą ilość kalorii oraz niezbędnych składników odżywczych. Do pudełka śniadaniowego warto spakować danie, w postaci np. kanapki, owsianki, tortilli, sałatki, z niezbędnym dodatkiem świeżych owoców i warzyw oraz dodatkowo przekąskę, w roli której doskonale sprawdzą się np. kabanosy, bakalie, chipsy owocowe lub warzywne. W jaki sposób ułatwić sobie to na co dzień? Zrobić listę ulubionych dań, zaplanować tygodniowy jadłospis i korzystać z odpowiednich produktów – takich, które mają dobrą jakość, lubiany przez dzieci smak, dostarczają ważnych składników odżywczych i mają dużo kulinarnych zastosowań.
Właśnie takie są przekąski mięsne z linii Sokoliki firmy Sokołów. Mają czysty skład – bez dodatku sztucznych konserwantów i wysoką mięsność. Stanowią dobre źródło pełnowartościowego białka, które jest niezbędne w codziennej diecie dzieci. Ich delikatny smak odpowiada upodobaniom najmłodszych. Wszystkie posiadają certyfikat Przekreślonego Kłosa, są więc odpowiednie również dla dzieci, które muszą eliminować gluten.
Teraz parówki z linii Sokoliki są dostępne w opakowaniach w nowej szacie graficznej. Znana i lubiana postać Sokolika pojawia się na nich w różnych formach aktywności fizycznej, co ma stanowić dla najmłodszych dodatkową zachętę do codziennego ruchu.
W linii są dostępne m.in.:
- Szyneczka Sokoliki – drobiowa lub wieprzowa, zawiera 90% mięsa. Idealna do kanapek z dodatkiem warzyw. Można jej także użyć do przygotowania roladek, tortilli bądź pokrojoną dorzucić do sałatki.
- Paróweczki Sokoliki – powstają z najlepszej jakości mięsa drobiowego z dodatkiem cielęciny (zawierają 90% mięsa). Nie mają osłonek, dzięki czemu można je łatwo i szybko przyrządzić, zarówno na ciepło, jak i podać na zimno, jako przekąskę. Najlepsze do domowych hot-dogów czy tortilli. Doskonale smakują zapieczone w cieście francuskim.
- Foodbolówki Sokoliki – paróweczki o oryginalnym kształcie, który spodoba się z pewnością nie tylko małym fanom piłki nożnej. Każde opakowanie zawiera 22 niewielkie, okrągłe paróweczki – dokładnie tyle, ilu zawodników jest w dwóch drużynach piłkarskich. Ciekawą formą podania będą przygotowane z ich użyciem kolorowe szaszłyki z ulubionymi warzywami.
- Kabanoski Sokoliki – to pyszne, cienkie kabanosy wieprzowe dostępne w dwóch wariantach – z dodatkiem cielęciny i z dodatkiem szynki. Doskonale sprawdzą się jako pożywna, wygodna przekąska. Można je też dodać do sałatki.
- Pasztecik drobiowy Sokoliki – pasztecik, który zawiera aż 97% mięsa gotowanego kurczaka. Ma znakomity smak, odpowiadający upodobaniom małych wielbicieli mięsnych specjałów i odpowiednią konsystencję. Świetnie się sprawdzi jako składnik kanapek.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.