Komunikaty PR

Czas na otwarcie sezonu grillowego

2020-06-02  |  15:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Sezon grillowy to czas relaksu w gronie najbliższych, swobodnej atmosfery oraz… pysznego jedzenia! W tym roku z powodu epidemii koronawirusa ograniczamy do minimum spotkania ze znajomymi, a nie każdy z nas ma dostęp do ogrodu lub innej otwartej przestrzeni. Właśnie dlatego proponujemy przepisy na alternatywne dania z grilla, które możemy przygotować bez wychodzenia z domu!

Jeżeli zastanowimy się nad jednym sosem, którego nie może zabraknąć na naszych stołach w sezonie grillowym, prawdopodobnie większość z nas wskaże musztardę. W takim przypadku doskonale sprawdzi się Musztarda Kielecka delikatesowa w wygodnym, nowym plastikowym opakowaniu. Jest to nie tylko doskonały dodatek do mięs, ale także składnik rozmaitych marynat i sosów.

Marynata idealna

Wymarzona marynata to taka, która idealnie uzupełni niemal każdy rodzaj mięsa. Poniższy przepis wykorzystać możemy zarówno do klasycznej karkówki, jak i do nóżek lub piersi z kurczaka. Jej intensywny smak i aromat sprawią, że nie będziemy chcieli sięgać już po żadną inną recepturę! Do przygotowania marynaty na około 1 kg mięsa potrzebne będą:

  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka Musztardy Kieleckiej delikatesowej
  • 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • poł łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka rozmarynu

Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej na średnim ogniu. W przypadku karkówki będzie to ok. 6-7 minut z każdej strony.

A co z kuchnią roślinną?

Nie zapominamy także o fanach kuchni wegetariańskiej! Grillowane warzywa również możemy przyrządzić we własnej kuchni, bez wychodzenia z domu. Aby uzupełnić nasz posiłek o porządną porcję białka, możemy wzbogacić go wędzonym tofu w wyśmienitej marynacie musztardowej. Zaczynamy od połączenia w niewielkim naczyniu łyżki Musztardy Kieleckiej delikatesowej, łyżeczki miodu, łyżki oliwy, przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku oraz odrobiny soli i pieprzu. Tak przygotowaną marynatą smarujemy pokrojone na plasterki tofu i układamy na patelni grillowej. Następnie kładziemy na niej grube plastry cukinii i bakłażana, krążki cebuli oraz paprykę. Warzywa solimy i posypujemy ulubionymi przyprawami, możemy także skropić je odrobiną oliwy z oliwek. Całość smażymy przez kilka minut z każdej strony – do czasu, kiedy warzywa zrobią się miękkie, a tofu nabierze złocistego koloru.

Te proste przepisy sprawią, że sezon grillowy na dobre zagości w naszym mieszkaniu. W czasach, kiedy wychodzenie z domu nie jest wskazane, pozwolą nam one zasmakować prawdziwie letniej, beztroskiej atmosfery!

Sugerowana cena Musztardy Kieleckiej delikatesowej w plastiku: 4,90 zł brutto/ 500g.  

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Popularne mity o diecie dziecka między 1.a 3. rokiem życia – znasz je? Biuro prasowe
2020-08-06 | 17:00

Popularne mity o diecie dziecka między 1.a 3. rokiem życia – znasz je?

Pozory mogą mylić – dziecko w wieku 1-3 lata, chociaż nie jest już niemowlęciem, nie jest też małym dorosłym. Z tego powodu jego dieta nadal powinna różnić się od
Żywienie Heinz Yellow Mustard na światowy dzień musztardy
2020-08-06 | 14:15

Heinz Yellow Mustard na światowy dzień musztardy

Kultowa marka Heinz, niekwestionowany ekspert od sosów ze 150-letnią historią i tradycją, przedstawia kolejny produkt w swoim portfolio – Heinz Yellow Mustard. Jako że 6
Żywienie Rzemieślnicze lody czekoladowe – zdrowy hit lata!
2020-08-06 | 12:00

Rzemieślnicze lody czekoladowe – zdrowy hit lata!

Lody, lody… nie tylko dla ochłody! Dla wielu ten zimny deser to synonim lata i wakacji, dla innych czynnik przywołujący dziecięce wspomnienia, a jeszcze dla innych pyszna, słodka

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Złote Spinacze 2020 - zgłoszenie

Gwiazdy

Anna Korcz: Jurata jest najpiękniejsza na świecie. Skradła moje serce i przyjeżdżam tu od 30 lat

Aktorka tłumaczy, że ze wszystkich miejscowości położonych nad Morzem Bałtyckim Juratę darzy szczególnym sentymentem. Anna Korcz bardzo często ją odwiedza, w konsekwencji z łatwością zauważa zmiany, jakie zachodzą w zagospodarowaniu tamtejszego terenu. Otwarcie przyznaje, że nie wszystkie jej się podobają. Zaznacza, że estetyką nowo powstałych budowli często rządzi przypadek. To czyni zabudowę dużo mniej spójną i w rezultacie negatywnie wpływa na wygląd miasta.

 

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Zdrowie

Michał Piróg: Kobiety chore na raka w ostatniej kolejności myślą o sobie. Chcą wyzdrowieć przede wszystkim dla dzieci

Tancerz wziął udział w tegorocznej edycji kampanii społecznej Dotykam = Wygrywam, której głównym celem jest profilaktyka raka piersi. Tłumaczy, że przez udział w akcji chce przede wszystkim wesprzeć swoje koleżanki, kobiety z rodziny i bliskie mu osoby, które borykają się z chorobą. Michał Piróg zwraca uwagę, że diagnoza zmienia w życiu kobiety i jej rodziny priorytety. Zauważa także, że podczas leczenia niezwykle ważne jest pozytywne myślenie. Patrzenie w przyszłość z optymizmem może nie tylko pomóc w kryzysowych momentach, lecz także realnie wpłynąć na przebieg choroby.

Teatr

Katarzyna Pakosińska: W trudnych czasach kulturę zawsze zostawia się na koniec. Artyści nie wiedzą, jak będzie wyglądać ich sytuacja

Aktorka tłumaczy, że wielomiesięczna pandemia bardzo dotkliwie wpłynęła na sektor kultury. Pozbawieni pracy artyści nie mogli liczyć na wsparcie, a ich sytuacja mimo upływu czasu nadal pozostaje trudna. Mimo wyraźnego kryzysu działania związane z usprawnieniem instytucji kulturalnych nadal nie są doprecyzowane. To powoduje, że aktorzy i muzycy zaczynają obawiać się o swoją przyszłość. Katarzyna Pakosińska pociesza jednak kolegów i koleżanki z branży. Tłumaczy, że nie należy tracić nadziei, ponieważ myśląc pozytywnie, można wiele zyskać.