Czosnek biały konserwowy OLE! Wyjątkowy składnik wielkanocnych dań
Czosnek biały konserwowy OLE! to aromatyczny, pełen smaku dodatek, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni podczas nadchodzącej Wielkanocy. Niewielkie ząbki białego czosnku, w delikatnej octowej zalewie można wykorzystać na wiele sposobów, zamieniając tradycyjne potrawy w prawdziwą ucztę.
Okres wielkanocny to czas wypełniony smakiem tradycji i rodzinną atmosferą. Na świątecznym stole króluje biały barszcz, żur, dania mięsne oraz przede wszystkim jajka w różnorodnych postaciach. Już niewielki dodatek Czosnku białego konserwowego OLE! do potraw wielkanocnych sprawi, że nabiorą one niepowtarzalnego smaku, zachwycając wszystkich zaproszonych gości.
Czosnek biały konserwowy OLE! można wykorzystać zarówno do dań ciepłych, jak i zimnych przekąsek. Wyśmienicie sprawdzi się jako składnik marynat, sosów oraz farszów, nadając im nutkę pikantności. Dodany do tradycyjnego wielkanocnego żuru, swoją delikatnością i aromatem zbalansuje jego smak i podkreśli wyjątkowy charakter.
Czosnek biały konserwowy OLE! to także wygodna przekąska, która na dłużej zachowuje swoje walory smakowe. Sięgnij po słoiczek aromatycznych, obranych ząbków, by przygotować Dorsza w sosie śmietanowym z czosnkiem marynowanym https://wole-ole.pl/recipes/dorsz-w-sosie-smietanowym-z-czosnkiem-marynowanym/ i zachwyć gości podczas nadchodzącej Wielkanocy.
Więcej pysznych propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
__________________________
Czosnek biały konserwowy OLE!
Pojemność: 212 ml Cena: ok. 9 zł
Egzotycznie orzeźwiająca nowość!
Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!
Zioła mają … smak!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Uroda
M. Klajda (Miss Polonia 2024): Medycyna estetyczna to forma leczenia kompleksów. Każdy powinien sam zadecydować o ingerencji w swój wygląd
Choć medycyna estetyczna jest branżą bardzo atrakcyjną i perspektywiczną, to jednak taka ścieżka kariery nie była dla Miss Polski 2024 idealnym rozwiązaniem. Nie zdecydowała się rozwijać w tym właśnie kierunku, ale śledzi rozwój tej dziedziny. Maja Klajda nie krytykuje, ani też nie chwali tych, którzy decydują się na poszczególne zabiegi. Jej zdaniem, to indywidualna sprawa, zachęca jednak do podejmowania mądrych decyzji.
Konsument
Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie
Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.
Ochrona środowiska
Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat
Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.