Daj się uwieść Suszonym pomidorom z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Odkryj śródziemnomorski smak zamknięty w poręcznym słoiku. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! to wyjątkowa kompozycja, która podbije podniebienia wszystkich smakoszy. Niebanalny smak uzyskany został dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości suszonych pomidorów, specjalnie wyselekcjonowanej kompozycji ziół oraz pestek dyni. Daj się uwieść ich smakowi.
Suszone pomidory w oleju z ziołami z pestkami dyni OLE! to produkt wyjątkowy. Wystarczy, że raz spróbujesz, a będziesz do nich wracał, przy każdej okazji. W końcu są one zawsze na wyciągnięcie ręki. Inspirują i kuszą – zapraszając do śródziemnomorskiego świata OLE!
OLE! zaprasza w wyjątkową, kulinarną podróż
Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! to doskonały składnik wielu dań: sałatek, burgerów czy mięs. Wystarczy odkręcić słoiczek, dodać je do swojej ulubionej potrawy, a odczarują ją, tworząc nową, kuszącą propozycję. Wypróbuj nasz przepis na zupę szparagową z dodatkiem suszonych pomidorów w oleju z ziołami i pestkami dyni OLE! Zaskocz swoich bliskich niepowtarzalnym smakiem, który zapamiętają na długo!
Inspiruj się i wypróbuj niebanalne przepisy OLE! – https://bit.ly/3zJjnU5
Więcej na: www.wole-ole.pl
__________________________________
Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 10 złotych
PRZEPIS: Krem z białych szparagów z suszonymi pomidorami OLE!
Składniki:
-
1 litr rosołu z kury
-
pęczek (250g) białych szparagów
-
1 cebula
-
1 por
-
oliwa
-
20g masła
-
liść laurowy
-
śmietana 30%
-
Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! kilka na porcję
Szparagi obieramy i odrywamy twarde końcówki. Odcinamy główki, a resztę kroimy na plastry. Cebule, pora oraz części szparagów (bez główek) smażymy w rondlu na oleju wraz z masłem. Dodajemy liść laurowy oraz przyprawy. Stopniowo wlewamy rosół. Na ogniu trzymamy ok. 30min. Na koniec zmniejszamy temperaturę i dodajemy śmietanę. Przecieramy do uzyskania kremu. Dodajemy na wierzch Suszone pomidory OLE!
Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie
Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie
Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.