Komunikaty PR

Dania wołowe wolno gotowane - wykwintne i proste w przyrządzeniu

2020-12-18  |  14:00
Biuro prasowe

Wołowina to wyjątkowo szlachetny gatunek mięsa, o złożonym bukiecie smakowym, jak również doskonałych wartościach odżywczych. Coraz częściej trafia na polskie stoły, jednak niekiedy nadal jest uważana za mięso niełatwe do przyrządzenia i wymagające dużych umiejętności kulinarnych. Właściwy sposób przygotowania jest tymczasem niezwykle istotny, gdyż pozwala na wydobycie pełni walorów smakowych i aromatycznych wołowiny.

Sekretem idealnego przygotowania wołowiny jest wolne gotowanie. Daje ono znakomite efekty, jest jednak czasochłonne. Dlatego doskonałym rozwiązaniem są dostępne w ofercie Sokołowa dania z wołowiny, już przygotowane tą metodą. Warto po nie sięgnąć, by w prosty i szybki sposób przyrządzić wyszukaną potrawę, doskonałą na rodzinne obiady, uroczyste spotkania czy inne specjalne okazje.

Sokołowskie dania z wołowiny wolno gotowane są najpierw marynowane w odpowiedniej kompozycji przypraw i dodatków, która doskonale współgra z nutą smakową mięsa i dopełnia jego walorów. Następnie są długo gotowane (przez 8 godzin) w temperaturze ok. 80°C. Specjalne opakowanie próżniowe, w którym mięso jest gotowane, pozwala na „zamknięcie” smaku i aromatu wewnątrz oraz utrzymanie struktury mięsa.  Danie zyskuje tym samym szczególną wyrazistość, a esencja potrawy zostaje w pełni zachowana. To gwarancja wyjątkowych doznań kulinarnych. Dania z wołowiny wolno gotowane Sokołów wyróżnia wysoka kruchość, miękkość i soczystość. Wszystkie produkty z tej linii nie zawierają dodatku substancji konserwujących.

Asortyment dań wołowych wolno gotowanych Sokołów obejmuje: Policzki wołowe w sosie własnym (klasyczne w smaku, niezwykle delikatne), Gulasz wołowy w stylu meksykańskim (z warzywnymi dodatkami, w postaci kukurydzy, czerwonej fasoli, marchewki, selera, groszku, fasolki szparagowej zielonej oraz papryki), Gulasz z daktylami (o oryginalnym smaku, z daktylami, cynamonem i imbirem), Żeberka w sosie pieczeniowym (o tradycyjnym, popularnym smaku), Żeberka w sosie winnym (z dodatkiem aromatycznego rozmarynu).

Dania wołowe wolno gotowane Sokołów są wyjątkowo proste w przyrządzeniu – wystarczy je podgrzać w odpowiedniej temperaturze, w garnku z wodą lub w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody Biuro prasowe
2025-02-17 | 13:20

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody

Pierwotna czystość oznacza brak jakichkolwiek zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych już w źródle. To główna cecha naturalnych wód mineralnych
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Seriale

Zdrowie

Przybywa osób biorących leki dla chorych na cukrzycę, aby szybciej schudnąć. To rozwiązanie niekorzystne dla zdrowia

Dietetycy ostrzegają przed wykorzystywaniem leków niezgodnie z ich przeznaczeniem. Tak dzieje się coraz częściej z lekami na cukrzycę, które stosują osoby chcące zrzucić zbędne kilogramy. Jak podkreśla dietetyk Jakub Mauricz, może to prowadzić do przykrych dolegliwości zdrowotnych, a nawet zagrażać życiu. Jednocześnie zaznacza, że podstawą leczenia dla osób z nadwagą powinna być zmiana nawyków żywieniowych.

Media

Patricia Kazadi: Maciek Rock jest dla mnie ogromną inspiracją. Uczę się od mistrza

Prowadząca „Must Be the Music” jest przekonana, że nowa odsłona programu zrobi wśród widzów prawdziwą furorę. Ona sama, mimo że zna kulisy, to i tak z dużym zaciekawieniem obejrzała pierwszy odcinek i to, co zobaczyła na ekranie, zrobiło na niej ogromne wrażenie. Patricia Kazadi chwali uczestników, jurorów, a także współprowadzących nową edycję. Nie ukrywa, że dużą inspiracją jest dla niej Maciej Rock, pracowity, utalentowany, a zarazem niezwykle skromny człowiek.