Komunikaty PR

Domowa pizza na zawołanie

2024-06-03  |  09:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Pizza to zdecydowanie jedna z najpopularniejszych potraw na świecie. Aromatyczny, intensywny sos pomidorowy, delikatny, ciągnący się ser i chrupiące ciasto to klasyka gatunku. Składniki włoskiego przysmaku mogą być różne - w zależności od naszego gustu - jednak niezmiennym i najistotniejszym elementem jest ciasto. Dobrze wypieczony spód do pizzy to niezaprzeczalny fundament, który z naszymi ulubionymi składnikami tworzy połączenie doskonałe.  

Choć wyrabianie włoskiego placka w domu może wydawać się wymagające, to w rzeczywistości stanowi całkiem prosty proces, oparty przede wszystkim na doborze odpowiedniej mąki. Dzięki temu po wypieczeniu, spód do pizzy będzie chrupiący i nie ugnie się pod ciężarem składników. Podczas domowego przygotowywania pizzy, doskonałym pomocnikiem będzie Mąka Na Pizzę z Młyna Jaczkowice.

Włoski smak – w polskim domu!

Mąka Na Pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice to wyjątkowe rozwiązanie dla amatorów włoskiej kuchni. Sprawdzi się nie tylko przy wypiekaniu tradycyjnej, cienkiej margherity, ale także drożdżowych spodów w stylu amerykańskim. Mąka nada ciastu zarówno lekkości i delikatnego smaku, jak i mocnej struktury, dzięki czemu nie ugnie się ono pod ciężarem składników.

Odpowiednio dobrana mąka pomaga także zachować właściwy poziom wilgoci, aby ciasto nie było zbyt przesuszone, a po wypieczeniu zachwycało chrupkością i lekkością. Dlatego też warto wybrać produkt, który wspomoże nas w tych kuchennych zmaganiach, na przykład – Mąkę Na Pizzę od Młyna Jaczkowice.

Mąka Na Pizzę z linii „Domowa Piekarnia” powstaje na żyznych ziemiach Dolnego Śląska. Połączenie najlepszych odmian pszenicy z wieloletnim doświadczeniem nadaje produktom Młyna Jaczkowice wysokiej jakości, a w efekcie – lekkości i delikatności naszym wypiekom. Doskonała chrupkość ciasta oraz jego wyjątkowa konsystencja zachwyci kubki smakowe naszych gości, przenosząc ich słonecznej stolicy pizzy – Neapolu. Domowa pizza oczaruje niezwykłym aromatem i smakiem, zostając gwiazdą każdego przyjęcia.

 

Niezastąpiony smak domowej pizzy

Wypiekanie pizzy w domu to także zdrowa alternatywa, pozwalająca na dostosowanie potrawy do swoich nawyków żywieniowych. Zarówno tradycyjne, jak i wegetariańskie składniki w połączeniu z odpowiednio wypieczonym plackiem oczarują nasze podniebienia. Domowa pizza to również swoboda w wyborze rozmiaru, a nawet kształtu potrawy. Daje to naszej wyobraźni nieograniczone pole do działania, zamieniając cały proces w zabawę oraz wyjątkowe doświadczenie dla całej rodziny.

Podczas przygotowywania ciasta na pizzę warto wybrać składniki najwyższej jakości, które zadowolą kubki smakowe naszych gości, a tym samym – zagwarantują udaną biesiadę. Przy domowych wypiekach doskonale sprawdzi się Mąka Na Pizzę z Młyna Jaczkowice. Wytwarzana przez doświadczonych młynarzy z najlepszej jakości pszenicy, nadaje wypiekom lekkości i chrupkości, oczarowując podniebienia naszych domowników i gości.

Przepis na ciasto na pizzę

Składniki:

500 g Mąki na Pizzę „Domowa Piekarnia”

300 ml chłodnej wody

10 g świeżych drożdży

3 łyżki oleju

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z solą. Dodajemy rozpuszczone w chłodnej wodzie drożdże i cukier, a następnie olej. Mieszamy składniki. Ciasto wyrabiamy przez kilka minut aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto dzielimy na mniejsze porcje, według uznania. Z porcji forujemy kulki, a następnie wkładamy do pojemników z przykrywką. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, dzięki czemu ciasto poddamy procesowi długiej fermentacji, wpływającemu na delikatność smaku.

Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypany mąką blat. Równomiernie rozciągamy ciasto we wszystkie strony, zachowując grubszy rant. Następnie przekładamy ciasto na blachę posypaną mąką i nakładamy dodatki. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 250°C i pieczemy przez ok. 10-15 min aż do zarumienienia brzegów i spodu ciasta.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Dlaczego warto sięgnąć po sterole roślinne? Biuro prasowe
2024-08-22 | 17:00

Dlaczego warto sięgnąć po sterole roślinne?

Cholesterolem potocznie nazywa się związek lipidowy występujący w osoczu krwi, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednak jego nadmiar, a szczególnie
Żywienie Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.
2024-08-22 | 01:00

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie. Polacy, znani z zamiłowania do wysokiej jakości produktów, z entuzjazmem przyjęli amerykańską
Żywienie FINE DINING, A EKOLOGIA I LOKALNOŚĆ
2024-08-22 | 01:00

FINE DINING, A EKOLOGIA I LOKALNOŚĆ

Fine Dining często kojarzy się nam z wyszukanymi i drogimi składnikami, produktami, których nie umielibyśmy użyć w naszej kuchni, egzotycznymi i sprowadzanymi

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Maja Sablewska: Musieliśmy przeformatować mój program, bo zmienia się moda i społeczeństwo. Jest więcej tolerancji, a kobiety są bardziej odważne

Stylistka zaznacza, że w swoim programie nie działa pochopnie i na oślep, a wszystkie metamorfozy poprzedzone są szczerą rozmową z bohaterkami. Z obserwacji Mai Sablewskiej wynika, że kobiety są coraz bardziej odważne w kwestii wyglądu i ubioru, nie boją się eksperymentować, chętnie szukają inspiracji i już nie przejmują się tak bardzo krytyką innych osób.  W kolejnej formatu „10 lat młodsza w 10 dni z Sablewską” jego gospodyni musi więc dostosować się do zmieniających się warunków i sprostać wymaganiom uczestniczek.

Uroda

Paulina Sykut-Jeżyna: W czasie urlopu przez dwa tygodnie się nie malowałam. Bardzo lubię chodzić bez makijażu, ale moja praca go wymaga

Prezenterka nie ukrywa, że czasem lubi odpocząć od telewizyjnego looku i jeśli tylko może, to rezygnuje z perfekcyjnego makijażu, jaki jest koniecznością w pracy przed kamerami. W swoich mediach społecznościowych również nie unika zdjęć, na których pokazuje, jak wygląda bez filtrów i make-upu. Paulina Sykut-Jeżyna podkreśla, że bardziej niż na kosmetyki kolorowe stawia na pielęgnacyjne. Szczególnie dba o odpowiednie nawilżenie skóry, by zawsze była gładka i promienna.

Ochrona środowiska

Beton z alg czy szkło fotowoltaiczne. Ekologiczne innowacje zmieniają sektor budowlany

Sektor budynków i budownictwa jest największym emitentem gazów cieplarnianych, odpowiadając za 37 proc. globalnych emisji – wynika z danych ONZ. Tradycyjne materiały budowlane, takie jak beton czy cegły, są stopniowo udoskonalane, aby jak najlepiej odpowiadać na wyzwania środowiskowe. – Większość producentów, szczególnie tych dużych, skupia się na tym, aby obniżać koszty ekologiczne produkcji materiałów, tak żeby konsumenci otrzymywali produkt bardziej zrównoważony – ocenia Tomasz Bojęć, partner zarządzający w ThinkCo. Z drugiej strony na rynek wchodzą innowacje, które stosowane w większej skali będą stopniowo zazieleniać budownictwo.