Komunikaty PR

Doskonałość domowych dań z Mąką Krupczatką z Młyna Jaczkowice

2021-08-20  |  10:30
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Prawdziwy włoski makaron, idealnie kruche ciasto, a może tradycyjne pierogi? Na cokolwiek będziemy mieli ochotę - każde z tych przepysznych mącznych dań możemy z powodzeniem przygotować samemu w domu. Jak to zrobić? Sekretnym składnikiem jest… odpowiednio dobrana mąka! W tym przypadku najlepiej sprawdza się Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice, która dzięki wysokiej zawartości glutenu, nadaje ciastom plastycznej struktury i sprawia, że świetnie się klei.

Krupczatka to mąka pszenna znana we wszystkich krajach europejskich, stosowana głównie do przygotowywania dań mącznych, ale także do pieczenia – w tym szczególnie kruchych wypieków. Posiada jasny, kremowy odcień oraz zwiększoną granulację, przez co uważana jest za najbardziej gruboziarnistą wśród mąk pszennych w Polsce. Oprócz konsystencji przypominającej kaszę mannę, mąka krupczatka znana jest także z bogactwa mikroelementów, wartości odżywczych oraz wysokich właściwości wypiekowych. Co ciekawe, dzięki tym właściwościom, uznawana była kiedyś za najdroższy rodzaj mąki.  

Krupczatka w Młynie Jaczkowice

Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice jest czystym oraz naturalnym składnikiem wielu potraw, która gwarantuje pyszny smak oraz najlepszą jakość. Jest to możliwe dzięki wykorzystaniu najlepszej pszenicy, rosnącej na urodzajnych glebach Dolnego Śląska, w dolinie Odry. Żyzne ziemie, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że właśnie tutaj dojrzewają najlepsze odmiany tego surowca.

Podczas mielenia, ze 100 kg ziarna uzyskiwane jest około 10 kg krupczatki, co świadczy o wysokiej jakości mąki. Choć pod względem składników mineralnych, mąka krupczatka często porównywana jest do tortowej, ta pierwsza jest bardziej kleista, co ułatwia tworzenie niektórych potraw. Stanowi szczególną gratkę dla tych, którzy świadomie wybierają to, co jedzą, oraz zwracają uwagę na wysoką jakość produktu.

Mąka doskonała do…

Mąka Krupczatka TYP 500 z Młyna Jaczkowice to czysty, naturalny składnik potraw, bez zbędnych dodatków chemicznych, który gwarantuje najwyższą jakość i smak pysznych, domowych dań. Dzięki elastyczności, kleistości i dobrym właściwościom wiążącym, mąka ta to idealny składnik do przygotowywania kruchych i półkruchych ciast, słodkich rogalików, kruszonek, włoskich makaronów, jak i tradycyjnych pierogów, a także pachnących racuchów, klusek, naleśników i wielu innych, pysznych potraw. Dobrze sprawdza się również do zagęszczania sosów i zup oraz do… panierowania.

Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice to niezawodny pomocnik przy przygotowywaniu domowych dań mącznych. Dzięki niej domownicy zachwycą się naszym kulinarnym kunsztem.

Wartość odżywcza w 100 g produktu Mąka Krupczatka

Wartość energetyczna 1485 kJ / 350 kcal

Tłuszcz 1,3 g

W tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g

Węglowodany 72,9 g

W tym: cukry 0,3 g

Błonnik 1,5 g

Białko 10,9 g

Sól 0,005 g

 

Mąka Krupczatka z Młyna Jaczkowice

MŁYN JACZKOWICE

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. 

Dystrybutor: P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. 

Cena: ok. 3 zł brutto

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy Biuro prasowe
2024-04-25 | 15:00

Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie - komunikat prasowy

Czasowa głodówka jako sposób na uzdrawianie Według wielu ekspertów, współczesny model jedzenia zakładający trzy posiłki dziennie i przekąski nie ma podstaw
Żywienie Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty
2024-04-25 | 12:40

Warto ją poznać! Danusia Malinowa Beauty

Produkcja pierwszej MINIczekolady Danusia rozpoczęła się na początku XX wieku, kiedy to krakowski Mistrz Czekolady - Adam Piasecki - stworzył wyjątkową recepturę, a sam produkt nazwał
Żywienie Przepisy na dobry dzień! 24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania
2024-04-24 | 11:00

Przepisy na dobry dzień! 24 kwietnia – Europejski Dzień Śniadania

24 kwietnia przypada Europejski Dzień Śniadania. Jest to doskonała okazja, by przypomnieć, jak ważną rolę odgrywa ten poranny posiłek w naszym życiu oraz przygotować pyszne, zdrowe i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Film

Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach

Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.

Gwiazdy

Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami

Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.

Konsument

Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie

Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.