Elegancja w słodkim wydaniu
Czekoladowe słodkości to nieodłączny element świąt Bożego Narodzenia. Towarzyszą nam podczas spotkań z bliskimi, a także stanowią idealną propozycję na prezent. Dlatego warto zadbać o to, aby słodkości pięknie wyglądały oraz wybornie smakowały. Z pomocą przychodzi marka E.Wedel, która od wielu lat obecna jest w polskich domach w tym wyjątkowym, świątecznym okresie i dba o to, aby każdy produkt był wykonany z najlepszej jakości składników.
Przyjemność płynie z obdarowywania
Wręczanie prezentów to piękny gest, który stał się już bożonarodzeniową tradycją. Warto więc obdarować najbliższych tym, co najlepsze. Przy wyborze może pomóc marka E.Wedel, która w tegorocznym portfolio przygotowała wyjątkowe propozycje, idealne na prezent. Jedną z nich jest kultowa Mieszanka Wedlowska, w której każdy znajdzie coś przyjemnego – dla jednego będzie to Bajeczny lub Pierrot z orzeszkami, a dla innego kawowa Mocca lub owocowy Pomarango. Z okazji świąt Bożego Narodzenia kultowe cukierki zamknięto w świątecznej puszce - kuli, która będzie również fantastyczną dekoracją wnętrza czy wigilijnego stołu. W roli świątecznego upominku świetnie sprawdzą się także czekolady premium w dużym formacie m.in.: Luksusowa, w której smak czekolady mlecznej dopełniają całe orzechy laskowe, Czekolada Mleczna z cząstkami pomarańczy i kawałkami ciasteczek korzennych, czy też Czekolada Gorzka cynamonowa ze śliwką. Wszystkie warianty zapakowano w elegancki, biały kartonik ze świątecznym motywem, który z pewnością spodoba się obdarowywanej osobie.
Kultowe Baryłki w różnych odsłonach
Z myślą o wielbicielach ponadprzeciętnych smaków, marka E.Wedel przygotowała specjalne propozycje, które dostarczą niecodziennych wrażeń. Mowa między innymi o: Baryłkach Kawowych, Baryłkach Nalewkach oraz Baryłkach MIX w puszce o kształcie dużej baryłki. Pierwszy produkt doceni każdy miłośnik kawy, gdyż pralinki zostały wypełnione nadzieniem o smaku : espresso, mocha i cappuccino. Z kolei Baryłki Nalewki to kultowe pralinki, w środku których zamknięto pyszne, płynne nadzienie w trzech wariantach o smaku nalewek: pigwówki, wiśniówki i orzechówki z orzechów laskowych. Każda pralinka została oblana pyszną, oryginalną wedlowską czekoladą deserową. Oba warianty zapakowano w elegancki kartonik, który dopełni świątecznej atmosfery. W świątecznym portfolio nie mogło zabraknąć również Baryłek Mix. Unikatowa puszka w kształcie kultowej baryłki, kryje w środku praliny z nadzieniem o smakach: advocat, whisky, cherry, cacao choix. Każdą z nich oblewa wedlowska czekolada deserowa. Baryłka Mix to idealna propozycja na prezent, która zapewni wiele przyjemności smaku i wywoła uśmiech na twarzach bliskich nam osób.
Oferta jest już dostępna w sprzedaży.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.