Komunikaty PR

Enklawa Cafe Canteen Bar – nowa restauracja na Rynku Kościuszki w Białymstoku

2021-07-08  |  01:00
Biuro prasowe

Restauracja Enklawa działa dopiero od dwóch miesięcy i tyle wystarczyło, by wzbudzić zainteresowanie miłośników kuchni tradycyjnej, jak i tych, którzy szukają bardziej nowoczesnych i wyrafinowanych smaków. Świetna lokalizacja, klimatyczny wystrój oraz duży, elegancki ogródek sprawiają, że restauracji nie da się nie zauważyć.

Enklawa to miejsce, w którym spędzimy czas w przyjemnej atmosferze. W mieszczącej się w samym sercu miasta, na Rynku Kościuszki, w sąsiedztwie lodziarni “u Lodziarzy” restauracji zadbano o bogatą ofertę dla wszystkich, nawet bardzo wymagających gości.

Już o 7.30 można napić się tu dobrej kawy oraz zjeść śniadanie serwowane ze zdrowym pieczywem własnego wypieku. Oprócz śniadań, od poniedziałku do piątku w godz. 11:00-15:00 Enklawa serwuje Fast Lunch. Jest to propozycja idealna dla osób, które oszczędnie gospodarują czasem przeznaczonym na posiłek. System daje gwarancję realizacji zamówienia do 10 minut, dzięki czemu mamy pewność, że nawet w przerwie od pracy zdążymy zjeść zdrowy, dwudaniowy obiad.

Restauracja Enklawa chętnie wita także małych gości.

Przygotowując nasze menu, pamiętaliśmy również o najmłodszych. Zadbaliśmy o to, by dania i desery dla dzieci były nie tylko zdrowe i smaczne, ale też wystarczająco ciekawe - mówi Krzysztof Półtorak, szef kuchni restauracji Enklawa. - Chcemy, by najmłodsi wychodzili z Enklawy szczęśliwi i najedzeni!

Enklawa dopiero się rozpędza, jednak zwłaszcza wieczorami można zaobserwować, że ma już wielu stałych gości. Do gustu przypadły im nie tylko dania, ale też ogromny wybór bajecznych, kolorowych drinków.

Od wakacji do szerokiego katalogu dań z karty restauracji dołączyły takie nowości, jak burger ze strusia, burger Porn Food, śniadaniowy croque madame i wiele innych ciekawych propozycji. Wkrótce ruszą także dowozy, dzięki którym Enklawa dotrze do każdego - czy to ze śniadaniem, lunchem, czy z kolacją.

Aby osobiście sprawdzić słuszność pozytywnych opinii zbieranych przez Enklawę od początku jej funkcjonowania, najlepiej wybrać się na Rynek Kościuszki 26 A. Rezerwacji stolików dokonać można pod numerem 664 695 075.

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Czterech na 10 Polaków miało do czynienia z deepfake’ami. Cyberprzęstępcy coraz skuteczniej wykorzystują manipulowane treści

Deepfaki, czyli wygenerowane bądź też zmanipulowane przez sztuczną inteligencję zdjęcia, dźwięki lub treści wideo, to jedna z najbardziej kontrowersyjnych technologii naszych czasów. Do jej tworzenia wykorzystywane są zaawansowane algorytmy AI, dlatego użytkownikom coraz trudniej jest odróżnić treści rzeczywiste od fałszywych. Z raportu „Dezinformacja oczami Polaków 2024” wynika, że cztery na 10 badanych osób miało do czynienia z takimi treściami. To o tyle istotne, że deepfaki bywają wykorzystywane do manipulacji, szantażu, niszczenia reputacji, oszustw i wyłudzeń finansowych.

Problemy społeczne

Dla większości Polaków praca to obowiązek. Tylko niewielka część czuje satysfakcję z wykonywanych zadań

Z danych SW Research i Runaways​ wynika, że 80 proc. Polaków nie czuje pasji do swojej pracy, a 77 proc. nie widzi sensu w wykonywanych obowiązkach. Prowadzi to do wzrostu poziomu stresu i wypalenia zawodowego, co powoduje, że na życie prywatne nie mamy już energii. Work–life balance, ważny zwłaszcza dla młodszych pokoleń, jest trudny do osiągnięcia. Dodatkowo rozwój nowych technologii i modeli pracy powoduje coraz większe zacieranie różnic między czasem wolnym a pracą.

Gwiazdy

Eliza Gwiazda: Polacy wyrzucają śmieci, gdzie popadnie. Za chwilę nasza planeta będzie pełna śmieci

Influencerka przyznaje, że ją samą najbardziej w oczy kłują śmieci bezmyślnie rozrzucone w rezerwatach przyrody, w parkach, w lasach czy na plażach. Najczęściej są to zrywki, pety, plastikowe kubeczki czy opakowania po produktach żywnościowych, ale nie brakuje też elektrośmieci czy starych ubrań. Eliza Gwiazda dziwi się takim praktykom, bo przecież zamiast wywozić gdzieś samemu zepsute telewizory, pralki, laptopy czy telefony, można zamówić bezpłatny odbiór takich sprzętów z domu. Celebrytka chwali też ideę recyklingu i dawania ubraniom drugiego życia.