Komunikaty PR

Faszerowane jajka z orzechami włoskimi KRESTO

2024-03-26  |  13:18
Biuro prasowe

Na twardo, w sałatce czy wypiekach – jajeczne dania królują na wielkanocnych stołach. Do palety smaków warto dodać również te faszerowane. Finezji nadaje kolor. Czerwona kapusta sprawdza się idealnie w roli barwnika, a orzechy KRESTO Select uzupełniają kompozycję smaków. Smacznego!

Składniki:

• 5 jajek
• 150 g kapusty czerwonej
• 1 l wody
• 1 łyżeczka cukru
• 4 łyżki octu spirytusowego


Farsz:

• 1 łyżeczka majonezu 
• 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 
• Sól, pieprz do smaku
• 1 łyżka soku z buraków do zabarwienia farszu (opcjonalnie)
• Orzechy włoskie KRESTO Select


Wykonanie:

1. Jajka ugotuj na twardo. Kapustę poszatkuj i przełóż ją do garnka, dodaj wodę oraz łyżeczkę cukru. 
2. Marynatę zagotuj, zdejmij z ognia i dodaj ocet. Wymieszaj i ostudź. 
3. Ugotowane jajka obierz, przełóż je do naczynia i zalej marynatą, przykryj i odstaw na przynajmniej 12 godzin. 
4. Gdy jajka nabiorą pięknego, fioletowego koloru, wyjmij je z marynaty, przekrój na pół i wydrąż z nich żółtka. 
5. Do żóltek dodaj majonez oraz jogurt naturalny i dopraw do smaku, całość dokładnie wymieszaj na gładką masę (opcjonalnie do połowy farszu dodaj łyżkę soku z buraków, aby uzyskać różowy kolor). 
6. Połówki jajek wypełnij farszem, a na wierzch wyłóż orzechy włoskie KRESTO Select.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Dlaczego warto sięgnąć po sterole roślinne? Biuro prasowe
2024-08-22 | 17:00

Dlaczego warto sięgnąć po sterole roślinne?

Cholesterolem potocznie nazywa się związek lipidowy występujący w osoczu krwi, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednak jego nadmiar, a szczególnie
Żywienie Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.
2024-08-22 | 01:00

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie.

Polacy pokochali amerykańską wołowinę: Nowy fenomen na kulinarnej scenie. Polacy, znani z zamiłowania do wysokiej jakości produktów, z entuzjazmem przyjęli amerykańską
Żywienie FINE DINING, A EKOLOGIA I LOKALNOŚĆ
2024-08-22 | 01:00

FINE DINING, A EKOLOGIA I LOKALNOŚĆ

Fine Dining często kojarzy się nam z wyszukanymi i drogimi składnikami, produktami, których nie umielibyśmy użyć w naszej kuchni, egzotycznymi i sprowadzanymi

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Maja Sablewska: Musieliśmy przeformatować mój program, bo zmienia się moda i społeczeństwo. Jest więcej tolerancji, a kobiety są bardziej odważne

Stylistka zaznacza, że w swoim programie nie działa pochopnie i na oślep, a wszystkie metamorfozy poprzedzone są szczerą rozmową z bohaterkami. Z obserwacji Mai Sablewskiej wynika, że kobiety są coraz bardziej odważne w kwestii wyglądu i ubioru, nie boją się eksperymentować, chętnie szukają inspiracji i już nie przejmują się tak bardzo krytyką innych osób.  W kolejnej formatu „10 lat młodsza w 10 dni z Sablewską” jego gospodyni musi więc dostosować się do zmieniających się warunków i sprostać wymaganiom uczestniczek.

Uroda

Paulina Sykut-Jeżyna: W czasie urlopu przez dwa tygodnie się nie malowałam. Bardzo lubię chodzić bez makijażu, ale moja praca go wymaga

Prezenterka nie ukrywa, że czasem lubi odpocząć od telewizyjnego looku i jeśli tylko może, to rezygnuje z perfekcyjnego makijażu, jaki jest koniecznością w pracy przed kamerami. W swoich mediach społecznościowych również nie unika zdjęć, na których pokazuje, jak wygląda bez filtrów i make-upu. Paulina Sykut-Jeżyna podkreśla, że bardziej niż na kosmetyki kolorowe stawia na pielęgnacyjne. Szczególnie dba o odpowiednie nawilżenie skóry, by zawsze była gładka i promienna.

Ochrona środowiska

Beton z alg czy szkło fotowoltaiczne. Ekologiczne innowacje zmieniają sektor budowlany

Sektor budynków i budownictwa jest największym emitentem gazów cieplarnianych, odpowiadając za 37 proc. globalnych emisji – wynika z danych ONZ. Tradycyjne materiały budowlane, takie jak beton czy cegły, są stopniowo udoskonalane, aby jak najlepiej odpowiadać na wyzwania środowiskowe. – Większość producentów, szczególnie tych dużych, skupia się na tym, aby obniżać koszty ekologiczne produkcji materiałów, tak żeby konsumenci otrzymywali produkt bardziej zrównoważony – ocenia Tomasz Bojęć, partner zarządzający w ThinkCo. Z drugiej strony na rynek wchodzą innowacje, które stosowane w większej skali będą stopniowo zazieleniać budownictwo.