Komunikaty PR

Festiwal Podróże Pełne Smaków w Food Hallu Powiśle

2024-03-15  |  13:00
Biuro prasowe

W Food Hallu Powiśle trwa festiwal Podróże Pełne Smaków. Do niedzieli (17 marca) każdy może dołączyć do wyprawy w najodleglejsze rejony kulinarnego świata. Na odwiedzających Elektrownię Powiśle czeka cała gama aktywacji, niespodzianek oraz pysznego jedzenia, a wśród nich grecki live cooking z Teo Vafidisem, koncert meksykańskich Mariachi, Azjatycki Taniec Smoka oraz warsztaty origami.

Koniec tygodnia zapowiada się światowo – w Food Hallu w Elektrowni Powiśle można odbyć kulinarną podróż dookoła świata. Każdego dnia do końca weekendu można skosztować pysznych dań i wziąć udział w atrakcjach.

W piątek (15 marca) w godzinach 18:00-19:30 goście będą mogli obserwować live cooking w wykonaniu najsłynniejszego Greka w Polsce, szefa kuchni, eksperta kulinarnego, pasjonata i ambasadora kultury greckiej. Teo Vafidis, bo o nim mowa, oprócz wspólnego gotowania, zapewni wieczór pełny anegdotek, uśmiechu i degustacji greckich specjałów. Wstęp na wydarzenie jest wolny.

Sobota (16 marca) upłynie pod znakiem podróży do Meksyku. O godzinie 14:00 rozpocznie się koncert meksykańskich Mariachi, czyli popularnej orkiestry, która wykonuje utwory współczesne i tradycyjną muzykę ludową. Mariachi posiadają w swoim zestawie instrumentów skrzypce, różne odmiany gitary, mandoliny oraz trąbki.

Zwieńczeniem Festiwalu Podróże Pełne Smaków będą niedzielne aktywności (17 marca). Od godziny 12:00 w Food Hallu będzie można zobaczyć Azjatycki Taniec Smoka. Podczas gdy dzieciaki będą brały udział w bezpłatnych animacjach, nieco starsi mogą poznać sztukę origami. Warsztaty sztuki składania papieru, pochodzącej z Chin i rozwijanej później w Japonii poprowadzi ekspertka od współczesnych dekoracji z papieru – Magdalena Rukasz, znana z projektu „Dobrze się składa”. Projekty Magdaleny Rukasz były prezentowane w ramach wystaw w Polsce i Europie, a wykonane przez nią papierowe lampiony oświetlają coraz więcej domów. Na warsztaty origami obowiązują zapisy i wpisowe w kwocie 20 złotych.

Festiwal Podróże Pełne Smaków trwa do 17.03 i jest organizowany wspólnie z marką Coca-Cola. Wśród atrakcji znalazły się również: wieczór z Klubem Komediowym, konkurs jedzenia na czas z OWCA Food, koncert muzyki tureckiej, Pizza Show & Italian Live Music czy Bollywood Dance Show.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Egzotycznie orzeźwiająca nowość! Biuro prasowe
2024-11-04 | 11:30

Egzotycznie orzeźwiająca nowość!

Herbata zielona, choć znana od wieków, cieszy się nadal w pełni zasłużoną popularnością. Każdego dnia sięgają po nią osoby, które chcą dbać o swoje dobre samopoczucie i
Żywienie Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!
2024-11-04 | 10:35

Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!

Syropy cieszą się dużą popularnością przez cały rok. Latem służą jako prosty i wygodny sposób na upragnione orzeźwienie. Jesienią i zimą szczególnie chętnie sięgamy po
Żywienie Zioła mają … smak!
2024-11-04 | 10:35

Zioła mają … smak!

Wyjątkowe, ziołowo-owocowe kompozycje znajdziemy w linii herbatek Herbapolu. Teraz pojawiły się w niej dwa nowe warianty: Mięta z cytryną i trawą cytrynową oraz Rumianek z limonką i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Konsument

Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie

Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.

Ochrona środowiska

Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat

Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.