Komunikaty PR

Food trucki zaparkują przed Atrium Molo

2021-09-20  |  10:13
Biuro prasowe

W najbliższy weekend mieszkańcy Szczecina będą mieli okazję zasmakować w specjałach z kuchni pod chmurką! W dniach 24-26 września przed Atrium Molo zaparkują food trucki serwujące dania z całego świata. Dla miłośników ulicznego jedzenia to kolejna okazja, by poznać nowe smaki oraz skosztować różnorodnych potraw.

Kuchnia z food trucków to doskonała propozycja dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. W ostatni weekend września taką możliwość będą mieli mieszkańcy Szczecina oraz klienci odwiedzający Atrium Molo. Przez trzy dni przed centrum handlowym czekać na nich będą mobilne restauracje serwujące oryginalne potrawy z całego świata – amerykańskiej, meksykańskiej, molekularnej, belgijskiej, tex-mex, azjatyckiej i innych.

 

Wśród najpopularniejszych propozycji kuchni ulicznej nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz orzeźwiających napojów, a także potraw wegetariańskich. Przez trzy dni będzie można skosztować wyśmienitych amerykańskich burgerów, belgijskich frytek, soczystych burritos i pysznych quesadillas czy chrupiących tacos.

Organizatorzy zadbają także o atrakcje dla najmłodszych – podczas weekendu dla dzieci dostępny będzie dmuchaniec do zabawy. Food trucki będą funkcjonować zgodnie z obowiązującymi zasadami sanitarnymi.

 

Z oferty kulinarnej mobilnych restauracji będzie można skorzystać w dniach 24-25 września, w godzinach 11.00 -21.00, natomiast w niedzielę (26 września) w godz. 11.00-20:00., na parkingu Atrium Molo (ul. Mieszka I 73).

 

– Niesłabnąca popularność mobilnych restauracji sprawia, że różnorodność i jakość serwowanych dań ciągle wzrasta, a ponadto w ich menu pojawiają się zupełnie nowatorskie potrawy. Okazją do wypróbowania ciekawych smaków będzie najbliższy zlot food trucków, na który zapraszamy wszystkich mieszkańców Szczecina lubiących smacznie i różnorodnie zjeść. W ten weekend będą mogli na miejscu spróbować potraw kuchni z różnych części świata, w tym propozycji wegańskich, wegetariańskich oraz zobaczyć na żywo, jak przygotowywane są potrawydodaje Agnieszka Wasyłenko, Dyrektor Atrium Molo.

 

Więcej szczegółów na temat wydarzenia oraz aktualnej oferty Więcej informacji na temat oferty Atrium Molo znajduje się na stronie: https://atrium-molo.pl.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie „Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War Biuro prasowe
2024-07-03 | 15:05

„Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War

Oranżada Hellena wystartowała z nową odsłoną kampanii #hellendż, realizowaną w tym roku pod hasłem „Chwalcie siebie!”. W ramach akcji, na Nowym Mieście w Warszawie, pojawił
Żywienie Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!
2024-07-03 | 15:00

Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!

Spotkanie z ulubionymi postaciami z kultowych animacji, światowej klasy pokazy oraz pięć niezwykłych krain – to tylko część atrakcji jakie czekają na zwycięzcę loterii „Mus
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Media

Robert El Gendy: Jestem śpiochem i przychodzę do studia w ostatniej chwili. Raz nie obudziłem się na czas i dopiero telefon z redakcji postawił mnie na nogi

Prezenter „Pytania na śniadanie” zaznacza, że lubi sobie pospać, dlatego prowadzenie porannego programu to dla niego prawdziwe wyzwanie. Musi się bowiem sporo natrudzić, by być w studiu telewizyjnym na czas. Zazwyczaj nie udaje mu się jednak obudzić wraz z dźwiękiem pierwszego budzika i zdarzyło się, że z głębokiego snu wyrwał go dopiero telefon od produkcji „Pytania na śniadanie”.

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.