Komunikaty PR

Food trucki zaparkują przed Atrium Kasztanowa

2022-04-13  |  15:28
Biuro prasowe

Do Piły ponownie zjadą food trucki !  Pilanie będą mieli okazję zasmakować w specjałach z kuchni pod chmurką! W dniach 22-24 kwietnia przed Atrium Kasztanowa zaparkują food trucki serwujące dania z całego świata. Dla miłośników ulicznego jedzenia to kolejna okazja, by poznać nowe smaki oraz skosztować różnorodnych potraw.

 

Kuchnia z food trucków to doskonała propozycja dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. W przedostatni weekend kwietnia taką możliwość będą mieli mieszkańcy Piły oraz klienci odwiedzający Atrium Kasztanowa. Przez trzy dni przed centrum handlowym czekać na nich będą mobilne restauracje serwujące oryginalne potrawy z całego świata – amerykańskiej, meksykańskiej, molekularnej, belgijskiej, tajskiej, japońskiej, azjatyckiej, tex-mex, węgierskiej i innych.

 

Podczas zlotu swoje przysmaki zaoferuje kilkanaście wystawców: Pan Burger (amerykańskie burgery), Le Mini (lemoniadę molekularną), Pan Fryta (frytki belgijskie), Viva Mexico (dania kuchni tex mex), Greek Street Food (grecką pitę i pyszne tzatziki), Pulled Pork (szarpaną wieprzowinę), Czarros (hiszpańskie churrosy), Wok&Walk Truck (dania na bazie azjatyckiego makaronu chow mein), Vistula Langosz (węgierskie langosze), Shinsen Ramen (japońską zupę ramen). Zlot food trucków będzie również okazją do tego, aby napić się piwa serwowanego na miejscu.

 

Z oferty kulinarnej mobilnych restauracji będzie można skorzystać w dniach 22-24 kwietnia, w godzinach 11.00 -21.00 (w niedzielę 11.00-20.00), na parkingu przed głównym wejściem do Atrium Kasztanowa (al. Powstańców Wielkopolskich 99).

 

Utrzymująca się od wielu lat popularność mobilnych restauracji sprawia, że różnorodność i jakość serwowanych dań ciągle wzrasta, a ponadto w ich menu pojawiają się zupełnie nowatorskie potrawy. Okazją do wypróbowania ciekawych smaków będzie najbliższy zlot food trucków, na który zapraszamy wszystkich mieszkańców Piły lubiących smacznie i różnorodnie zjeść. Na miejscu będą mogli spróbować potraw kuchni z różnych części świata, w tym propozycji wegańskich, wegetariańskich oraz zobaczyć na żywo, jak przygotowywane są potrawymówi Marta Borsukiewicz, dyrektor Atrium Kasztanowa.

 

Więcej informacji na stronie: https://atrium-kasztanowa.pl/.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.