Komunikaty PR

Food trucki zaparkują przed Atrium Kasztanowa

2022-04-13  |  15:28
Biuro prasowe

Do Piły ponownie zjadą food trucki !  Pilanie będą mieli okazję zasmakować w specjałach z kuchni pod chmurką! W dniach 22-24 kwietnia przed Atrium Kasztanowa zaparkują food trucki serwujące dania z całego świata. Dla miłośników ulicznego jedzenia to kolejna okazja, by poznać nowe smaki oraz skosztować różnorodnych potraw.

 

Kuchnia z food trucków to doskonała propozycja dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. W przedostatni weekend kwietnia taką możliwość będą mieli mieszkańcy Piły oraz klienci odwiedzający Atrium Kasztanowa. Przez trzy dni przed centrum handlowym czekać na nich będą mobilne restauracje serwujące oryginalne potrawy z całego świata – amerykańskiej, meksykańskiej, molekularnej, belgijskiej, tajskiej, japońskiej, azjatyckiej, tex-mex, węgierskiej i innych.

 

Podczas zlotu swoje przysmaki zaoferuje kilkanaście wystawców: Pan Burger (amerykańskie burgery), Le Mini (lemoniadę molekularną), Pan Fryta (frytki belgijskie), Viva Mexico (dania kuchni tex mex), Greek Street Food (grecką pitę i pyszne tzatziki), Pulled Pork (szarpaną wieprzowinę), Czarros (hiszpańskie churrosy), Wok&Walk Truck (dania na bazie azjatyckiego makaronu chow mein), Vistula Langosz (węgierskie langosze), Shinsen Ramen (japońską zupę ramen). Zlot food trucków będzie również okazją do tego, aby napić się piwa serwowanego na miejscu.

 

Z oferty kulinarnej mobilnych restauracji będzie można skorzystać w dniach 22-24 kwietnia, w godzinach 11.00 -21.00 (w niedzielę 11.00-20.00), na parkingu przed głównym wejściem do Atrium Kasztanowa (al. Powstańców Wielkopolskich 99).

 

Utrzymująca się od wielu lat popularność mobilnych restauracji sprawia, że różnorodność i jakość serwowanych dań ciągle wzrasta, a ponadto w ich menu pojawiają się zupełnie nowatorskie potrawy. Okazją do wypróbowania ciekawych smaków będzie najbliższy zlot food trucków, na który zapraszamy wszystkich mieszkańców Piły lubiących smacznie i różnorodnie zjeść. Na miejscu będą mogli spróbować potraw kuchni z różnych części świata, w tym propozycji wegańskich, wegetariańskich oraz zobaczyć na żywo, jak przygotowywane są potrawymówi Marta Borsukiewicz, dyrektor Atrium Kasztanowa.

 

Więcej informacji na stronie: https://atrium-kasztanowa.pl/.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.