Komunikaty PR

Frytka w kształcie łyżki - czy rozwiąże problem 80% Polaków?

2023-03-31  |  14:00
Biuro prasowe
Do pobrania jpg ( 5.27 MB )

Zwyczajne ziemniaki często goszczą na talerzach Polaków – czy to
w postaci pieczonej, tłuczonej czy smażonej. W naszym kraju uprawia się ponad 120 jego
odmian. Frytki zaś – złociste i chrupiące a zarazem miękkie ziemniaczane paluszki –
uwielbiane są na całym świecie.


Są one uniwersalnym przysmakiem i każda kultura ma na nie swój własny przepis. Jednak
jedna rzecz nie podlega dyskusji – frytkom bez ketchupu mówimy stanowcze nie.
Według badania przeprowadzonego przez SW Research na zlecenie Heinz, ośmiu na
dziesięciu Polaków (81%) odmawia jedzenia frytek bez ketchupu
.


Przy tak dużym znaczeniu tego sosu, nie dziwi fakt, że blisko siedmiu na dziesięciu (68%)
polskich miłośników ketchupu często czuje się sfrustrowanych
, nie mogąc nabrać pożądanej
porcji sosu, która byłaby dla nich wystarczająca. Ponad połowa badanych Polaków (52%)
nabiera ketchup więcej niż jedną frytką
na raz, a ponad jedna czwarta (27%) potrzebuje do
tego dodatkowego narzędzia
.

Przy ogromnej liczbie 4,5 miliarda frytek zjadanych każdego roku na całym świecie, Heinz
planuje położyć kres cierpieniu fanów sosów, oferując nowe rozwiązanie – Heinz Spoon
Friez
.


Smażone ziemniaki występują w wielu różnych kształtach i rozmiarach. Frytki jednak, ze
względu na swój klasyczny, długi i cienki kształt, są problematyczne dla tych, którzy chcą
przede wszystkim poczuć smak sosu, a nie ziemniaków. Powodem jest ich smukłość i
ograniczona powierzchnia.


Rozwiązaniem tego problemu są, wykonane w całości z ziemniaka i kształtem
przypominające tradycyjne łyżeczki Heinz Spoon Friez. Dzięki ziemniaczanej główce w
kształcie miseczki fani ketchupu mogą w końcu nabrać go więcej i delektować się
wyjątkowym smakiem Heinz Tomato Ketchup, którego Polacy tak bardzo kochają.
Aby zaskoczyć amatorów smażonego jedzenia, Heinz podejmuje współpracę się z
warszawską restauracją Soul on the Grill, aby sprowadzić Heinz Spoon Friez do stolicy
tylko na jeden weekend.


W Soul on the Grill (mieszczącej się w Fabryce Norblina w Warszawa), w sobotę 1-ego i
niedzielę 2-ego kwietnia [od 12:00 do 00:00], klienci będą mogli schrupać limitowane “Heinz
Spoon Friez” za darmo. Trzeba się jednak spieszyć, ponieważ liczba dostępnych frytek jest
ograniczona!


Wierzymy, że fani ketchupu zbyt długo cierpieli w milczeniu. W Heinz Spoon Friez jest
wiele miłości do frytek i jeszcze więcej do naszego ikonicznego ketchup Heinz Tomato
Ketchup
. Jedynym słusznym wyborem było dla nas wypróbowanie tego rozwiązania 
– mówi
Gosia Michalak-Wojskowicz, Category Product Manager w Heinz.


Jesteśmy podekscytowani współpracą z Heinz nad wprowadzeniem Spoon Friez w życie i
nie możemy się doczekać reakcji konsumentów. Mamy nadzieję, że pokochają je tak samo
jak my
 – mówi Grzegorz Comberski z Soul on the Grill.

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu Biuro prasowe
2024-07-23 | 01:00

Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu

Słoneczne i ciepłe dni zachęcają do spędzenia wolnego czasu poza domem. To dobry moment, aby przenieść rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi na świeże powietrze i
Żywienie Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
2024-07-22 | 16:50

Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo

Czy jest coś lepszego niż rozkoszowanie się letnimi smakami z filiżanką ulubionej kawy w ręku? Dzięki nowościom dostępnym w coffee barach Tchibo sprawienie sobie tej przyjemności
Żywienie Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
2024-07-22 | 12:00

Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku

Aromatyczne Oliwki drylowane czarne OLE!  to przekąska, która porywa w kulinarną podróż. Wyśmienite jako klasyczny dodatek do pizzy, oczarują smakoszy również

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.