Komunikaty PR

Frytka w kształcie łyżki - czy rozwiąże problem 80% Polaków?

2023-03-31  |  14:00
Biuro prasowe
Do pobrania jpg ( 5.27 MB )

Zwyczajne ziemniaki często goszczą na talerzach Polaków – czy to
w postaci pieczonej, tłuczonej czy smażonej. W naszym kraju uprawia się ponad 120 jego
odmian. Frytki zaś – złociste i chrupiące a zarazem miękkie ziemniaczane paluszki –
uwielbiane są na całym świecie.


Są one uniwersalnym przysmakiem i każda kultura ma na nie swój własny przepis. Jednak
jedna rzecz nie podlega dyskusji – frytkom bez ketchupu mówimy stanowcze nie.
Według badania przeprowadzonego przez SW Research na zlecenie Heinz, ośmiu na
dziesięciu Polaków (81%) odmawia jedzenia frytek bez ketchupu
.


Przy tak dużym znaczeniu tego sosu, nie dziwi fakt, że blisko siedmiu na dziesięciu (68%)
polskich miłośników ketchupu często czuje się sfrustrowanych
, nie mogąc nabrać pożądanej
porcji sosu, która byłaby dla nich wystarczająca. Ponad połowa badanych Polaków (52%)
nabiera ketchup więcej niż jedną frytką
na raz, a ponad jedna czwarta (27%) potrzebuje do
tego dodatkowego narzędzia
.

Przy ogromnej liczbie 4,5 miliarda frytek zjadanych każdego roku na całym świecie, Heinz
planuje położyć kres cierpieniu fanów sosów, oferując nowe rozwiązanie – Heinz Spoon
Friez
.


Smażone ziemniaki występują w wielu różnych kształtach i rozmiarach. Frytki jednak, ze
względu na swój klasyczny, długi i cienki kształt, są problematyczne dla tych, którzy chcą
przede wszystkim poczuć smak sosu, a nie ziemniaków. Powodem jest ich smukłość i
ograniczona powierzchnia.


Rozwiązaniem tego problemu są, wykonane w całości z ziemniaka i kształtem
przypominające tradycyjne łyżeczki Heinz Spoon Friez. Dzięki ziemniaczanej główce w
kształcie miseczki fani ketchupu mogą w końcu nabrać go więcej i delektować się
wyjątkowym smakiem Heinz Tomato Ketchup, którego Polacy tak bardzo kochają.
Aby zaskoczyć amatorów smażonego jedzenia, Heinz podejmuje współpracę się z
warszawską restauracją Soul on the Grill, aby sprowadzić Heinz Spoon Friez do stolicy
tylko na jeden weekend.


W Soul on the Grill (mieszczącej się w Fabryce Norblina w Warszawa), w sobotę 1-ego i
niedzielę 2-ego kwietnia [od 12:00 do 00:00], klienci będą mogli schrupać limitowane “Heinz
Spoon Friez” za darmo. Trzeba się jednak spieszyć, ponieważ liczba dostępnych frytek jest
ograniczona!


Wierzymy, że fani ketchupu zbyt długo cierpieli w milczeniu. W Heinz Spoon Friez jest
wiele miłości do frytek i jeszcze więcej do naszego ikonicznego ketchup Heinz Tomato
Ketchup
. Jedynym słusznym wyborem było dla nas wypróbowanie tego rozwiązania 
– mówi
Gosia Michalak-Wojskowicz, Category Product Manager w Heinz.


Jesteśmy podekscytowani współpracą z Heinz nad wprowadzeniem Spoon Friez w życie i
nie możemy się doczekać reakcji konsumentów. Mamy nadzieję, że pokochają je tak samo
jak my
 – mówi Grzegorz Comberski z Soul on the Grill.

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.

Farmacja

Polacy leczą samodzielnie ponad połowę lekkich dolegliwości zdrowotnych. Jesteśmy liderem UE

Szacuje się, że w Unii Europejskiej codziennie występuje ok. 3,3 mln przypadków lekkich dolegliwości. Gdyby każdy pacjent zgłaszał się z nimi do lekarza, potrzebnych byłoby dodatkowo 120 tys. lekarzy pierwszego kontaktu lub obecni lekarze musieliby pracować dodatkowe 144 minuty dziennie. Polska pod względem samoleczenia, ze wskaźnikiem na poziomie 55 proc., plasuje się w czołówce UE. – Samodzielne leczenie to nie tylko kwestia wygody pacjenta, ale przede wszystkim realne odciążenie systemu ochrony zdrowia – przekonuje Ewa Królikowska z PASMI.

Ochrona środowiska

Naukowcy wzywają do większej ochrony oceanów. Przestrzegają przed groźnym w skutkach przełowieniem stad

Bioróżnorodność oceanów jest zagrożona i musimy zrobić wszystko, aby ją chronić – biją na alarm naukowcy z całego świata. Badani przez organizację Marine Stewardship Council wskazują, że przyczyniają się do tego przede wszystkim zmiany klimatyczne i przełowienie. W związku z przypadającym 8 czerwca Światowym Dniem Oceanów eksperci MSC zachęcają do wspólnej edukacji na temat tego, jakie działania może podjąć każdy z nas na rzecz ochrony morskiego ekosystemu.