Komunikaty PR

Głodny? Spróbuj „Porcji DobreGO!” od Żabki

2024-07-26  |  08:00
Biuro prasowe
Grupa Żabka - materiały prasowe

Kluczowym warunkiem utrzymania dobrej kondycji i samopoczucia jest dbanie o właściwe nawyki żywieniowe przez cały rok. By ułatwić konsumentom to zadanie, szczególnie podczas trwających wakacji, Żabka zachęca do sięgania po zbilansowane dania gotowe i przekąski skomponowane przy współpracy z dietetykiem, które dostępne są w każdym sklepie sieci. Kolejna odsłona kampanii „Głodny? Mniam to w Żabce!” pod hasłem „Głodny DobreGO?” zawiera szeroki wybór produktów marek własnych oznaczonych etykietą programu „Porcja DobreGO!”.

Wakacje w Polsce? Koniecznie z „Porcją DobreGO!”

Według badania przeprowadzonego przez Polską Organizację Turystyczną [1], wyjazdy wakacyjne planuje aż 70% Polaków, prawie tyle samo – bo 66% respondentów – najdłuższy ze swoich wyjazdów spędzi w kraju. Najchętniej nad morzem (36% wskazań) i w górach (21%).

Prosto i szybko może też znaczyć smacznie i różnorodnie, bez względu na to, czy przebywamy w pracy czy na urlopie. Chcemy, aby nasze produkty oznaczone etykietą „Porcja DobreGO!” zachęcały klientów, by na co dzień sięgali po zróżnicowane i wartościowe posiłki, które o każdej porze dnia czekają na nich w najbliższej Żabce. W wakacyjnej odsłonie akcji „Głodny DobreGO?” – prócz produktów które są już dobrze znane naszym klientom – pojawiły się też nowości. Wybierając się na plażę czy do lasu na wycieczkę, warto sięgnąć po produkty z zieloną etykietą „Porcja DobreGO!”. Może to być sałatka, kanapka czy płynna przekąska np.  Foodini – aby skompletować szybko i łatwo, śniadanie, pożywny letni lunch lub obiad – mówi Joanna Kasowska, dyrektor jakości i standardów zarządzania żywnością w Grupie Żabka.

Program „Porcja DobreGO!” to odpowiedź na potrzeby konsumentów, ich różne style życia, podejmowane aktywności oraz preferencje smakowe (w tym np. produkty roślinne, z wysoką zawartością błonnika czy białka). Produkty oznaczone etykietą „Porcją DobreGO!” posiadają bardzo dobry skład odżywczy, co potwierdza umieszczony na froncie opakowania międzynarodowy system znakowania żywności Nutri-Score „A”, „B” lub „C”. Charakteryzują się również tzw. czystą etykietą, co oznacza, że z ich składu wyeliminowano: konserwanty, polepszacze i wzmacniacze smaku, sztuczne barwniki, aromaty czy np. środki spulchniające. „Porcja DobreGO!” to jednocześnie zobowiązanie, mające na celu dbanie o jakość i dobre żywienie, realizowane pod hasłem: „Zrównoważone życie dla każdego i na co dzień” w Strategii Odpowiedzialności Grupy Żabka.

Na szlak, na plażę, w biurze i w domu

Aż do końca wakacji, na półkach sklepowych sieci Żabka pojawi się wiele nowych, smacznych i pożywnych dań gotowych oraz przekąsek w jeszcze atrakcyjniejszych cenach przy zakupach z aplikacją Żappka. Dla tych, którzy będą w podróży, lub pracują w domu bądź w biurze, Żabka poleca m.in.:

•           kanapki Tomcio Paluch: o obniżonym indeksie glikemicznym z szynką drobiową, ogórkiem i sałatą na chlebie proteinowym lub z pieczonym kurczakiem i suszonymi pomidorami na chlebie proteinowym – to produkty m.in. dla osób zmagających się z cukrzycą oraz tych, które prewencyjnie chcą zapobiegać szybkim skokom glikemicznym. Tego typu propozycje dają uczucie sytości na dłużej.

•           dania obiadowe Szamamm: filet z kurczaka z piri piri w sosie paprykowym z brokułem i fasolką szparagową lub tagliatelle w sosie szpinakowym w kurczakiem – posiłki dla osób, które poszukują smacznych połączeń warzyw, makaronów i kasz bogatych w źródło białka.

•           sałatkę Dobra Karma z makaronem, pieczonymi paskami z fileta z kurczaka, pesto bazyliowym, pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami i twardym dojrzewającym serem – rozwiązanie dla osób, które chcą po posiłku czuć się „zdrowo najedzone”. Smaczna mieszanka różnych warzyw pozwala zaspokoić jedną z zalecanych porcji warzyw dziennie, kurczak zapewnia uczucie sytości na dłużej, a jednocześnie dostarcza niewielu kalorii.

•           falafel rollo z surówką warzywną i sosem koktajlowym oraz tortille: z pieczonym kurczakiem w ziołach w stylu włoskim lub ze stripsami z kurczaka w stylu orientalnym – propozycje, w tym także wegetariańskie, będące zdrowszą alternatywą dla popularnych orientalnych dań.

Oferta produktów oznaczonych etykietą „Porcja DobreGO!” dostępna jest we wszystkich sklepach Żabka w całej Polsce – także w ponad 140 sklepach sezonowych zlokalizowanych w miejscowościach turystycznych.

Akcji promującej produkty z „Porcji DobreGO!” towarzyszy szeroka kampania komunikacyjna. Autorem koncepcji kreatywnej jest agencja H2O, ta sama agencja odpowiada również za realizację materiałów BTL. Zakupem mediów zajął się dom mediowy Value Media. Realizatorem spotów sponsorskich jest Studio Bites (reżyser Jakub Hajduk) oraz agencje: H20 i Gong.

Więcej o programie „Porcja DobreGO!” na stronie sieci Żabka, pod linkiem: https://www.zabka.pl/porcja-dobrego oraz w Raporcie Odpowiedzialności Grupy Żabka za rok 2023: https://zabkagroup.com/pl/nasza-odpowiedzialnosc.

[1] Plany wakacyjne Polaków – sezon letni 2024, dostęp: https://www.pot.gov.pl/attachments/article/1804/Plany%20wakacyjne%20Polak%C3%B3w%202024.pdf

KONTAKT:

Biuro Prasowe

e-mail: biuro.prasowe|zabka.pl| |biuro.prasowe|zabka.pl  

tel. +48 514 877 509

Źródło informacji: Grupa Żabka

Materiał promocyjny

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Problemy społeczne

Czas oczekiwania na usługi opieki długoterminowej jest zbyt długi. Pacjenci i ich rodziny gubią się w skomplikowanym systemie

Zarządzanie opieką długoterminową w Polsce funkcjonuje w rozbiciu na dwa sektory: ochrony zdrowia i pomocy społecznej. Brak koordynacji między nimi powoduje, że opieka jest udzielana fragmentarycznie i nie zawsze efektywnie – wynika z raportu Banku Światowego. Co roku tego typu usług potrzebuje co najmniej pół miliona osób, a czas oczekiwania na nie jest zbyt długi. To efekt m.in. niedofinansowania sektora i braku kadr.