Komunikaty PR

Grillowe przysmaki dla każdego

2021-06-15  |  10:00
Biuro prasowe

Są to zarówno produkty, które niezmiennie cieszą się ogromną popularnością, jak i oryginalne nowości. Wśród nowych propozycji znaleźć można inspirowane kuchniami świata Kiełbaski z szynki w trzech wersjach smakowych (o smaku hiszpańskim, francuskim, włoskim) oraz Kiełbaski Eat’n’Go z nadzieniem o smaku wasabi. Natomiast w linii roślinnej Z Gruntu Dobre, pojawiły się VEGE Kiełbaski, VEGE Cevapcici, VEGE Kofta oraz VEGE Burger w marynacie truflowej.

Dania przyrządzane na ruszcie wyróżnia niepowtarzalny aromat i wyśmienity smak. Nic dziwnego, że grono miłośników grillowania jest tak szerokie. To doskonała okazja do spędzenia czasu na świeżym powietrzu z najbliższymi, a także do prawdziwych kulinarnych zachwytów. Wielkim atutem dań z rusztu jest fakt, że nie wymagają one ani pracochłonnych przygotowań, ani specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy zaopatrzyć się w jakościowe produkty, przyrządzić proste dodatki, takie jak sałatki czy sosy, do tego zimne napoje – i grillowa uczta gotowa!

Ulubione klasyki

W asortymencie Sokołowa idealne propozycje dla siebie znajdą wszyscy miłośnicy grillowania. Klasykiem dla wielu osób jest z pewnością karkówka. W sokołowskiej linii Grill House jest dostępna znakomita Karkówka grillowa w plastrach oraz Karkówka rolowana (nawinięta na patyczek bambusowy) – zamarynowane w aromatycznych przyprawach, soczyste, idealnie kruche po przygotowaniu. Równie wielką popularnością cieszy się  Boczek grillowy Sokołów Grill House, czyli plastry boczku wieprzowego bez skóry, ze starannie dobranymi przyprawami, z wiodącym akcentem pieprzu i papryki. Pyszną grillową przekąską jest Boczek rolowany Sokołów Grill House, który doskonale wpisuje się w klimat barbecue, także ze względu na formę podania. Aby delektować się jego smakiem, nie potrzeba sztućców! Coraz częściej na ruszt wkładamy wołowinę, którą wyróżnia niezwykle złożona kompozycja smaku i aromatu. Steki z linii Sokołów Uczta Qulinarna są przygotowane z wołowiny dojrzałej. To delikatne i kruche mięso, którego walory dodatkowo uwypukla grillowanie. Są daniem wykwintnym, a przy tym niezwykle prostym w przyrządzeniu – wystarczy odrobina soli i pieprzu, by poczuć pełen, bogaty bukiet smakowy. Przygotowanie idealnego steka ułatwi aplikacja Stek Timer Sokołów.

Sokołów ma również szeroki wybór wyśmienitych, wysokiej jakości kiełbas. Kiełbasa brocka swą popularność zawdzięcza specjalnie dobranemu zestawowi przypraw i przyjemnie chrupiącej po przypieczeniu skórce. Ci, którzy lubią lekko pikantny smak, mogą sięgnąć po Kiełbaski bałkańskie – cienkie kiełbaski wieprzowe, doprawione kminkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i czosnkiem. Znakomitą propozycją na grilla jest Kaszanka grillowa z boczkiem Sokołów Grill House – odpowiednio pikantna i wyrazista. Dodatki chrupiącego boczku oraz podsmażonej cebulki wzmacniają jej smak oraz podkreślają charakter. Świetnie komponuje się z sosem musztardowym czy sałatką. Warto też przyrządzić na ruszcie Kiszkę ziemniaczaną Gzella. To smakowite połączenie polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki oraz mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku.

Oryginalne nowości

Z myślą o miłośnikach ciekawych kompozycji smakowych, rodem z najbardziej cenionych kuchni świata, Sokołów przygotował nowe Kiełbaski z szynki – czyli wyborne kiełbaski wieprzowe z dodatkiem bulionu wołowego, dostępne w trzech wariantach: o smaku hiszpańskim (pikantne, z dodatkiem papryczki chili i jalapeno), francuskim (z dodatkiem sera żółtego i specjalnie dobranej kompozycji przypraw) i włoskim (z dodatkiem suszonych pomidorów, czosnku, oregano i tymianku). Kolejną nowością są oryginalne, inspirowane kuchnią japońską, Kiełbaski Eat’n’Go Sokołów z nadzieniem o smaku wasabi. Podane na gorąco, przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym amatorom mięsnych specjałów. Dla tych, którzy chcą maksymalnie ułatwić sobie przygotowanie grillowych smakołyków, doskonałą propozycją będą nowe Kiełbaski nacinane klasyczne Sokołów. To doskonałe w smaku kiełbaski wieprzowe, polecane wielbicielom grillowej klasyki. Nacięcia skracają czas grillowania i podkreślają apetyczność kiełbasek.

Roślinne smakołyki

Sokołów ma również smakowite, roślinne propozycje na grilla. VEGE Burger Z Gruntu Dobre, przyrządzony na ruszcie, smakuje wyśmienicie. Jest doskonały do podania w formie klasycznej – w bułce lub na talerzu z sałatką. Nową wersją jest VEGE Burger w marynacie truflowej Z Gruntu Dobre – to niezwykle ciekawe połączenie smaków, polecane dla fanów niepowtarzalnego aromatu trufli. Burgery te są bezglutenowe, wyróżnia je ponadto wysoka zawartość białka i błonnika. Sokołów przygotował też roślinne specjały, inspirowane kuchnią bałkańską i turecką. VEGE Cevapcici Z Gruntu Dobre wyróżnia oryginalny smak i aromat. Doskonale komponują się z grillowanymi warzywami i wyrazistymi sosami. To produkt bezglutenowy, stanowiący źródło białka i błonnika. Pysznym, roślinnym odpowiednikiem znanego mięsnego specjału jest nowa VEGE Kofta Z Gruntu Dobre, z dodatkiem kaszy jaglanej. Za jej wyrazisty smak, charakterystyczny dla kuchni wschodniej, odpowiada mieszanka specjalnie dobranych przypraw. Wyróżnia ją wysoka zawartość białka. Jest odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej.

Dla tych, którzy wszędzie widzą grilla

Z produktami Sokołowa każdy może zostać mistrzem grilla! Wiele praktycznych porad i przepisów na proste i oryginalne dania z rusztu można znaleźć na stronie www.mistrzowiegrilla.pl. Są tam także dostępne informacje na temat asortymentu grillowego. Już w tym miesiącu na stronie rozpocznie się konkurs, w którym do wygrania będą Optigrille oraz zestawy produktów grillowych Sokołów.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie „Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War Biuro prasowe
2024-07-03 | 15:05

„Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War

Oranżada Hellena wystartowała z nową odsłoną kampanii #hellendż, realizowaną w tym roku pod hasłem „Chwalcie siebie!”. W ramach akcji, na Nowym Mieście w Warszawie, pojawił
Żywienie Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!
2024-07-03 | 15:00

Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!

Spotkanie z ulubionymi postaciami z kultowych animacji, światowej klasy pokazy oraz pięć niezwykłych krain – to tylko część atrakcji jakie czekają na zwycięzcę loterii „Mus
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.

Teatr

Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora

W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.