Grillowe przysmaki dla każdego
Są to zarówno produkty, które niezmiennie cieszą się ogromną popularnością, jak i oryginalne nowości. Wśród nowych propozycji znaleźć można inspirowane kuchniami świata Kiełbaski z szynki w trzech wersjach smakowych (o smaku hiszpańskim, francuskim, włoskim) oraz Kiełbaski Eat’n’Go z nadzieniem o smaku wasabi. Natomiast w linii roślinnej Z Gruntu Dobre, pojawiły się VEGE Kiełbaski, VEGE Cevapcici, VEGE Kofta oraz VEGE Burger w marynacie truflowej.
Dania przyrządzane na ruszcie wyróżnia niepowtarzalny aromat i wyśmienity smak. Nic dziwnego, że grono miłośników grillowania jest tak szerokie. To doskonała okazja do spędzenia czasu na świeżym powietrzu z najbliższymi, a także do prawdziwych kulinarnych zachwytów. Wielkim atutem dań z rusztu jest fakt, że nie wymagają one ani pracochłonnych przygotowań, ani specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy zaopatrzyć się w jakościowe produkty, przyrządzić proste dodatki, takie jak sałatki czy sosy, do tego zimne napoje – i grillowa uczta gotowa!
Ulubione klasyki
W asortymencie Sokołowa idealne propozycje dla siebie znajdą wszyscy miłośnicy grillowania. Klasykiem dla wielu osób jest z pewnością karkówka. W sokołowskiej linii Grill House jest dostępna znakomita Karkówka grillowa w plastrach oraz Karkówka rolowana (nawinięta na patyczek bambusowy) – zamarynowane w aromatycznych przyprawach, soczyste, idealnie kruche po przygotowaniu. Równie wielką popularnością cieszy się Boczek grillowy Sokołów Grill House, czyli plastry boczku wieprzowego bez skóry, ze starannie dobranymi przyprawami, z wiodącym akcentem pieprzu i papryki. Pyszną grillową przekąską jest Boczek rolowany Sokołów Grill House, który doskonale wpisuje się w klimat barbecue, także ze względu na formę podania. Aby delektować się jego smakiem, nie potrzeba sztućców! Coraz częściej na ruszt wkładamy wołowinę, którą wyróżnia niezwykle złożona kompozycja smaku i aromatu. Steki z linii Sokołów Uczta Qulinarna są przygotowane z wołowiny dojrzałej. To delikatne i kruche mięso, którego walory dodatkowo uwypukla grillowanie. Są daniem wykwintnym, a przy tym niezwykle prostym w przyrządzeniu – wystarczy odrobina soli i pieprzu, by poczuć pełen, bogaty bukiet smakowy. Przygotowanie idealnego steka ułatwi aplikacja Stek Timer Sokołów.
Sokołów ma również szeroki wybór wyśmienitych, wysokiej jakości kiełbas. Kiełbasa brocka swą popularność zawdzięcza specjalnie dobranemu zestawowi przypraw i przyjemnie chrupiącej po przypieczeniu skórce. Ci, którzy lubią lekko pikantny smak, mogą sięgnąć po Kiełbaski bałkańskie – cienkie kiełbaski wieprzowe, doprawione kminkiem, gałką muszkatołową, pieprzem i czosnkiem. Znakomitą propozycją na grilla jest Kaszanka grillowa z boczkiem Sokołów Grill House – odpowiednio pikantna i wyrazista. Dodatki chrupiącego boczku oraz podsmażonej cebulki wzmacniają jej smak oraz podkreślają charakter. Świetnie komponuje się z sosem musztardowym czy sałatką. Warto też przyrządzić na ruszcie Kiszkę ziemniaczaną Gzella. To smakowite połączenie polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki oraz mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku.
Oryginalne nowości
Z myślą o miłośnikach ciekawych kompozycji smakowych, rodem z najbardziej cenionych kuchni świata, Sokołów przygotował nowe Kiełbaski z szynki – czyli wyborne kiełbaski wieprzowe z dodatkiem bulionu wołowego, dostępne w trzech wariantach: o smaku hiszpańskim (pikantne, z dodatkiem papryczki chili i jalapeno), francuskim (z dodatkiem sera żółtego i specjalnie dobranej kompozycji przypraw) i włoskim (z dodatkiem suszonych pomidorów, czosnku, oregano i tymianku). Kolejną nowością są oryginalne, inspirowane kuchnią japońską, Kiełbaski Eat’n’Go Sokołów z nadzieniem o smaku wasabi. Podane na gorąco, przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym amatorom mięsnych specjałów. Dla tych, którzy chcą maksymalnie ułatwić sobie przygotowanie grillowych smakołyków, doskonałą propozycją będą nowe Kiełbaski nacinane klasyczne Sokołów. To doskonałe w smaku kiełbaski wieprzowe, polecane wielbicielom grillowej klasyki. Nacięcia skracają czas grillowania i podkreślają apetyczność kiełbasek.
Roślinne smakołyki
Sokołów ma również smakowite, roślinne propozycje na grilla. VEGE Burger Z Gruntu Dobre, przyrządzony na ruszcie, smakuje wyśmienicie. Jest doskonały do podania w formie klasycznej – w bułce lub na talerzu z sałatką. Nową wersją jest VEGE Burger w marynacie truflowej Z Gruntu Dobre – to niezwykle ciekawe połączenie smaków, polecane dla fanów niepowtarzalnego aromatu trufli. Burgery te są bezglutenowe, wyróżnia je ponadto wysoka zawartość białka i błonnika. Sokołów przygotował też roślinne specjały, inspirowane kuchnią bałkańską i turecką. VEGE Cevapcici Z Gruntu Dobre wyróżnia oryginalny smak i aromat. Doskonale komponują się z grillowanymi warzywami i wyrazistymi sosami. To produkt bezglutenowy, stanowiący źródło białka i błonnika. Pysznym, roślinnym odpowiednikiem znanego mięsnego specjału jest nowa VEGE Kofta Z Gruntu Dobre, z dodatkiem kaszy jaglanej. Za jej wyrazisty smak, charakterystyczny dla kuchni wschodniej, odpowiada mieszanka specjalnie dobranych przypraw. Wyróżnia ją wysoka zawartość białka. Jest odpowiednia dla osób na diecie bezglutenowej.
Dla tych, którzy wszędzie widzą grilla
Z produktami Sokołowa każdy może zostać mistrzem grilla! Wiele praktycznych porad i przepisów na proste i oryginalne dania z rusztu można znaleźć na stronie www.mistrzowiegrilla.pl. Są tam także dostępne informacje na temat asortymentu grillowego. Już w tym miesiącu na stronie rozpocznie się konkurs, w którym do wygrania będą Optigrille oraz zestawy produktów grillowych Sokołów.

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Otyłość nie wynika z braku samodyscypliny czy lenistwa. Ta poważna choroba niesie ze sobą 200 różnych powikłań
– Walka z otyłością wymaga nie tylko wprowadzenia zmian w stylu życia i sposobie odżywiania, ale przede wszystkim zrozumienia, że jest to choroba zarówno o podłożu fizycznym, jak i psychicznym – podkreśla psycholog Adrianna Sobol. Niestety często to schorzenie jest postrzegane jako wynik braku dyscypliny, nieprawidłowej diety lub lenistwa, co jest błędnym i krzywdzącym stereotypem. W rzeczywistości otyłość jest bowiem poważną chorobą, która niesie ze sobą wiele powikłań zdrowotnych i wymaga kompleksowego podejścia. Kluczowymi elementami, które mogą się przyczynić do skuteczniejszego leczenia i poprawy jakości funkcjonowania pacjentów, jest wsparcie emocjonalne oraz zwiększenie dostępności do specjalistów.
Prawo
Seniorzy zyskają na rencie wdowiej średnio 350 zł miesięcznie. Od 2027 roku świadczenie jeszcze wzrośnie

Z początkiem lipca ruszyły wypłaty tzw. renty wdowiej. Ponad milion wniosków o świadczenie wpłynęło do wszystkich organów emerytalno-rentowych, przy czym zdecydowana większość do ZUS. Pierwszego dnia do 86 tys. osób trafiło łącznie blisko 317 mln zł, z czego ponad 30 mln zł to kwota, o którą wzrosły wypłaty w związku z zastosowaniem zbiegu świadczeń.
Motoryzacja
Qczaj: Na drogach szybkiego ruchu lubię mocniej wcisnąć pedał gazu. Niebawem planuję też zrobić prawo jazdy na motocykl

Trener podkreśla, że decyzja o zrobieniu prawa jazdy była jedną z najlepszych w jego życiu. Teraz, kiedy odpowiedni dokument ma już w kieszeni, z ogromną przyjemnością wsiada za kierownicę i mknie przed siebie. Najbardziej lubi drogi szybkiego ruchu, bo tam może mocniej wcisnąć pedał gazu. W innych okolicznościach jednak jeździ z dużą rozwagą, dostosowując prędkość do warunków panujących na jezdni. Qczaj zdradza też, że kolejnym krokiem będzie kurs na prawo jazdy na motocykl.