Komunikaty PR

Halloween z HELIO

2022-10-31  |  08:00
Biuro prasowe

Wystarczy mieć w domu kilka składników, pyszne bakalie i wyobraźnię! Wyczaruj w swojej kuchni to, co najlepsze z pomocą ulubionych owoców suszonych. Ta najstraszniejsza noc może być dobrą okazją do uwolnienia swojej kreatywności w kuchni!

Co powiesz na Bakaliowe, Hallowenowe Babeczki? Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy, że masz w domu: 300 gram mąki, 100g cukru, czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 1 opakowanie czereśni suszonych HELIO Natura, 2 jajka, 80 ml oleju, 200 ml mleka, 1/2 opakowania wiórków kokosowych HELIO, 1 opakowanie polewy deserowej HELIO oraz ulubione bakalie HELIO do dekoracji.

W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. W drugiej – rozmieszaj jajka z olejem i mlekiem. Krótko mieszaj składniki suche z mokrymi, dodaj 5 łyżek wiórków kokosowych HELIO i wymieszaj. Na blasze z piekarnika ustaw foremki na muffinki, wyłóż je papierowymi papilotkami (możesz wkładać po 2 do jednej foremki, żeby lepiej zachować kształt ciastka). Następnie napełnij je ciastem do 2/3 wysokości, a do każdej muffinki wciśnij po kilka suszonych czereśni. Piecz ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Babeczki wystudź, następnie przygotuj polewę HELIO zgodnie z przepisem na opakowaniu. Udekoruj babeczki ulubionymi bakaliami HELIO. Do stworzenia straaaaasznych min świetnie sprawdzą się rodzynki oraz nerkowce! Takie babeczki
z pewnością umilą halloweenowy wieczór.

A może szukasz czegoś prostego, co nie wymaga użycia piekarnika? Mamy to! Daktyle idealnie sprawdzą się w roli strasznych robali. Suszone daktyle HELIO zamocz w czekoladzie mlecznej do połowy. Pisakiem spożywczym namaluj uśmiechy i straaaaaaszne oczy.  Halloween to świetna okazja, by spróbować nowych przepisów i spędzić wieczór na dekoracji upieczonych pyszności! To świetna zabawa dla całej rodziny.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.