Halloween z HELIO

Wystarczy mieć w domu kilka składników, pyszne bakalie i wyobraźnię! Wyczaruj w swojej kuchni to, co najlepsze z pomocą ulubionych owoców suszonych. Ta najstraszniejsza noc może być dobrą okazją do uwolnienia swojej kreatywności w kuchni!
Co powiesz na Bakaliowe, Hallowenowe Babeczki? Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy, że masz w domu: 300 gram mąki, 100g cukru, czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 1 opakowanie czereśni suszonych HELIO Natura, 2 jajka, 80 ml oleju, 200 ml mleka, 1/2 opakowania wiórków kokosowych HELIO, 1 opakowanie polewy deserowej HELIO oraz ulubione bakalie HELIO do dekoracji.
W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. W drugiej – rozmieszaj jajka z olejem i mlekiem. Krótko mieszaj składniki suche z mokrymi, dodaj 5 łyżek wiórków kokosowych HELIO i wymieszaj. Na blasze z piekarnika ustaw foremki na muffinki, wyłóż je papierowymi papilotkami (możesz wkładać po 2 do jednej foremki, żeby lepiej zachować kształt ciastka). Następnie napełnij je ciastem do 2/3 wysokości, a do każdej muffinki wciśnij po kilka suszonych czereśni. Piecz ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Babeczki wystudź, następnie przygotuj polewę HELIO zgodnie z przepisem na opakowaniu. Udekoruj babeczki ulubionymi bakaliami HELIO. Do stworzenia straaaaasznych min świetnie sprawdzą się rodzynki oraz nerkowce! Takie babeczki
z pewnością umilą halloweenowy wieczór.
A może szukasz czegoś prostego, co nie wymaga użycia piekarnika? Mamy to! Daktyle idealnie sprawdzą się w roli strasznych robali. Suszone daktyle HELIO zamocz w czekoladzie mlecznej do połowy. Pisakiem spożywczym namaluj uśmiechy i straaaaaaszne oczy. Halloween to świetna okazja, by spróbować nowych przepisów i spędzić wieczór na dekoracji upieczonych pyszności! To świetna zabawa dla całej rodziny.

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Maciej Dowbor: Domówki i rolki przyniosły nam dużo większą popularność niż telewizja. Ludzie nas odbierają jak dobrych znajomych
Prezenter przyznaje, że domówki online i publikowane w mediach społecznościowych rolki pozwoliły im zbudować mocną pozycję w cyfrowym świecie. Dzięki nim zyskali dużo większą popularność niż z racji udziału w różnych projektach telewizyjnych czy serialowych. Maciej Dowbor odczuwa dużą satysfakcję z tego, że ich działalność internetowa przyciąga miliony odbiorców, zainteresowanie proponowanymi przez nich treściami nie słabnie, a widzowie, z którymi się spotykają na ulicy, traktują ich jak dobrych znajomych.
Konsument
Rynek gier mobilnych w Polsce może być wart prawie 0,5 mld dol. do 2030 roku. Za tym idzie rozwój smartfonów dla graczy

W 2030 roku liczba użytkowników gier mobilnych w Polsce może przekroczyć 7,1 mln, a przychody z rynku będą bliskie 470 mln dol. – wynika z danych Statista. Wraz ze wzrostem liczby graczy rozwija się także rynek urządzeń do gamingu mobilnego. Zdaniem przedstawicieli ZTE Polska, producentów smartfonów nubia, których dwa nowe modele miały właśnie swoją premierę w Polsce, ten segment krajowego rynku wciąż jest słabo zagospodarowany, a do tej pory dominowały na nim głównie urządzenia zaawansowane i drogie. Dużą rolę w udoskonalaniu sprzętu dla graczy odgrywa sztuczna inteligencja.
Dom i ogród
Sandra Kubicka: Najpierw kupiłam małą domową szklarnię na zioła. A teraz zamówiłam duży model do ogrodu i będę tam mieć pomidory, ogórki i truskawki

Modelka czerpie dużą radość z własnoręcznie wyhodowanych ziół i warzyw. Swoją przygodę z ogrodnictwem zaczęła od małej domowej szklarni kupionej w sklepie internetowym, a już niedługo będzie miała szklarnię z prawdziwego zdarzenia. Sandra Kubicka nie ukrywa, że teraz z dużą niecierpliwością czeka na to, jaki plon wydadzą sadzonki pomidorów. Na razie rosną jak na drożdżach.