Komunikaty PR

Hamburgery z najlepszymi dodatkami od WSP „Społem”

2024-05-28  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

28 maja obchodzimy Światowy Dzień Hamburgera, czyli dania które podbiło najpierw USA, a potem cały świat, dzięki temu, że jest smaczne i proste w przygotowaniu. Tę potrawę możemy zjeść w swoim ulubionym lokalu, ale też przyrządzić samemu w domu. Kanapka stanie się bardziej wyrazista, kiedy dodamy pyszne sosy, pasujące do soczystych składników.  Warto więc postawić na jakość i wybrać produkty WSP „Społem” z serii Food Truck lub sięgnąć po tradycyjne rozwiązania, jak Majonez Kielecki, Ketchup Kielecki lub Musztarda Kielecka.

Hamburger – skąd pochodzi i dlaczego jest taki popularny?

Hamburgera po raz pierwszy zaserwowano w Stanach Zjednoczonych, a swoją nazwę zawdzięcza niemieckiemu, portowemu miastu. Właśnie stamtąd pochodzili imigranci, którzy w Ameryce przygotowali „Hamburger steak”, czyli kotlet z wołowiny. Na samym początku mięso było podawane bez pieczywa, a jedynie w towarzystwie sałaty, musztardy i majonezu. Z biegiem lat przepis ewoluował i tak powstało to danie w obecnej formie. Potrawa zyskała ogromną popularność, najpierw w USA, a potem na całym świecie, w tym także w Polsce.

Nie ma jednego przepisu na hamburgera. Przyrządzany jest on obecnie w wielu wariantach, zarówno jeśli chodzi o rodzaje mięsa, jak i bogactwo pozostałych składników. Możemy zdecydować się na tę potrawę w którejś z popularnych sieci dań fast food bądź przygotować ją samemu w domu.

Polacy pokochali hamburgery za ich różnorodność i prostotę. Nieprzypadkowo swoje święto ta kultowa potrawa obchodzi pod koniec maja. W szczycie sezonu grillowego, nabieramy szczególnej ochoty na to danie. Najlepiej smakuje w towarzystwie bliskich i pysznych sosów, jak choćby te z serii Food Truck WSP „Społem”.

Tradycyjne czy grillowe?

Wybór dodatków zależy od indywidualnych preferencji. Idealnym rozwiązaniem są Sosy Kieleckie takie, jak: czosnkowy, amerykański, tysiąca wysp oraz tegoroczna nowość - prażona cebulka. Śmietankowy sos czosnkowy WSP „Społem” stworzony z dodatkiem warzyw i wina będzie doskonały dla miłośników łagodnych potraw. Sos amerykański dzięki swojej kremowej konsystencji pasować będzie do mięs każdego rodzaju, a orientalne przyprawy, które ma w składzie nadadzą hamburgerom wyrazistego smaku. Oryginalny, doskonałej jakości sos tysiąca wysp łączy w sobie walory majonezu oraz pomidorów,  dzięki czemu nasza kanapka stanie się wyjątkowa. Z kolei chilli oraz curry w nowym sosie prażona cebulka będą perfekcyjnym dopełnieniem dań dla wielbicieli lekko pikantnych smaków.

Sosy Food Truck WSP „Społem” idealnie pasują także do frytek lub pieczonych ziemniaków, które często idą w parze z hamburgerem. Zaś osoby cieniące klasyczny smak mogą sięgnąć po tradycyjne produkty WSP „Społem”. Kultowy Majonez Kielecki lub Musztarda Kielecka także doskonale komponują się z hamburgerami. Pozbawiony konserwantów, gęsty Ketchup łagodny będzie stanowił wyśmienity dodatek dla fanów ponadczasowych połączeń. Znajdzie się też coś dla wielbicieli pikantnych potraw. Mogą wybrać wersje na ostro, w której sprawdzi się Majonez Kielecki z Papryką Chipotle lub Ketchup Kielecki Pikantny.

Szukając sosów, które idealnie komponują się z potrawami oraz przepisów na smaczne dania, warto zajrzeć na stronę WSP „Społem”: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.