Komunikaty PR

Home office a dieta? Postaw na lekkie posiłki

2020-05-29  |  14:30
Biuro prasowe

W obecnej sytuacji dom to już nie tylko miejsce, w którym odpoczywamy, ale  także pracujemy. Jednym z największych wyzwań pracy zdalnej, poza realizacją określonych zadań stawianych przez szefa, jest również utrzymanie odpowiedniej diety. Co zatem jeść podczas home office, by nie plądrować lodówki i szafek ze słodyczami w poszukiwaniu pustych kalorii? Podpowiadamy.

Jedz rozsądnie

Gdy codzienny harmonogram dnia wypełniają nie tylko raporty i wideokonferencje, ale i także pomoc dzieciom w zdalnych lekcjach czy wyprowadzanie psa na spacer, ciężko pamiętać o dobrze zbilansowanej diecie. To właśnie odpowiedni jadłospis bogaty w warzywa, owoce i cenne składniki dostarcza nam energii na cały dzień i sprawia, że jesteśmy bardziej produktywni podczas pracy zdalnej. Postawmy więc na lekkie posiłki, które będą smaczne i co ważne - ekspresowe w przygotowaniu.

Sprawdźcie nasze przepisy na nadziewane muszelki oraz przekąski ze szpinakiem.

 

  1. Nadziewane muszelki

 

Składniki:

  • 2 parówki #JBB Polanki
  • 10 sztuk makaronu muszli, dużych
  • pół papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • 2 łyżki majonezu
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • świeżo mielony pieprz
  • sól                                                                                     

 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotuj al dente w posolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Pozostałe składniki pokrój w drobną kostkę, dodaj majonez oraz kukurydzę, dopraw pieprzem i solą. Nadziej muszle farszem.

 

  1. Przekąska ze szpinakiem

 

Składniki:

  • 150g szynki biebrzówki #JBB
  • Ciasto francuskie
  • 200g świeżego szpinaku
  • 50 g sera fety
  • 50g serka śmietankowego
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie podziel na 6 równych kwadratów, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do naczynia miksującego wrzuć liście szpinaku, pokrojoną szynkę, serek śmietankowy oraz fetę. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Zmiksuj wszystko w trybie pulsacyjnym do uzyskania lekko zmiksowanej konsystencji. Nałóż farsz na środek ciasta i zagnij rogi do środka. Posmaruj rozmąconym jajkiem i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut, do uzyskania złocistego koloru.

Smacznego!

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Popularne mity o diecie dziecka między 1.a 3. rokiem życia – znasz je? Biuro prasowe
2020-08-06 | 17:00

Popularne mity o diecie dziecka między 1.a 3. rokiem życia – znasz je?

Pozory mogą mylić – dziecko w wieku 1-3 lata, chociaż nie jest już niemowlęciem, nie jest też małym dorosłym. Z tego powodu jego dieta nadal powinna różnić się od
Żywienie Heinz Yellow Mustard na światowy dzień musztardy
2020-08-06 | 14:15

Heinz Yellow Mustard na światowy dzień musztardy

Kultowa marka Heinz, niekwestionowany ekspert od sosów ze 150-letnią historią i tradycją, przedstawia kolejny produkt w swoim portfolio – Heinz Yellow Mustard. Jako że 6
Żywienie Rzemieślnicze lody czekoladowe – zdrowy hit lata!
2020-08-06 | 12:00

Rzemieślnicze lody czekoladowe – zdrowy hit lata!

Lody, lody… nie tylko dla ochłody! Dla wielu ten zimny deser to synonim lata i wakacji, dla innych czynnik przywołujący dziecięce wspomnienia, a jeszcze dla innych pyszna, słodka

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Złote Spinacze 2020 - zgłoszenie

Gwiazdy

Anna Korcz: Jurata jest najpiękniejsza na świecie. Skradła moje serce i przyjeżdżam tu od 30 lat

Aktorka tłumaczy, że ze wszystkich miejscowości położonych nad Morzem Bałtyckim Juratę darzy szczególnym sentymentem. Anna Korcz bardzo często ją odwiedza, w konsekwencji z łatwością zauważa zmiany, jakie zachodzą w zagospodarowaniu tamtejszego terenu. Otwarcie przyznaje, że nie wszystkie jej się podobają. Zaznacza, że estetyką nowo powstałych budowli często rządzi przypadek. To czyni zabudowę dużo mniej spójną i w rezultacie negatywnie wpływa na wygląd miasta.

 

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Zdrowie

Michał Piróg: Kobiety chore na raka w ostatniej kolejności myślą o sobie. Chcą wyzdrowieć przede wszystkim dla dzieci

Tancerz wziął udział w tegorocznej edycji kampanii społecznej Dotykam = Wygrywam, której głównym celem jest profilaktyka raka piersi. Tłumaczy, że przez udział w akcji chce przede wszystkim wesprzeć swoje koleżanki, kobiety z rodziny i bliskie mu osoby, które borykają się z chorobą. Michał Piróg zwraca uwagę, że diagnoza zmienia w życiu kobiety i jej rodziny priorytety. Zauważa także, że podczas leczenia niezwykle ważne jest pozytywne myślenie. Patrzenie w przyszłość z optymizmem może nie tylko pomóc w kryzysowych momentach, lecz także realnie wpłynąć na przebieg choroby.

Teatr

Katarzyna Pakosińska: W trudnych czasach kulturę zawsze zostawia się na koniec. Artyści nie wiedzą, jak będzie wyglądać ich sytuacja

Aktorka tłumaczy, że wielomiesięczna pandemia bardzo dotkliwie wpłynęła na sektor kultury. Pozbawieni pracy artyści nie mogli liczyć na wsparcie, a ich sytuacja mimo upływu czasu nadal pozostaje trudna. Mimo wyraźnego kryzysu działania związane z usprawnieniem instytucji kulturalnych nadal nie są doprecyzowane. To powoduje, że aktorzy i muzycy zaczynają obawiać się o swoją przyszłość. Katarzyna Pakosińska pociesza jednak kolegów i koleżanki z branży. Tłumaczy, że nie należy tracić nadziei, ponieważ myśląc pozytywnie, można wiele zyskać.