Komunikaty PR

Hot Bekon Dog w stylu amerykańskim zawita z zimowymi nowościami na Circle K

2023-12-19  |  14:00
Biuro prasowe
Do pobrania Komunikat ( 0.07 MB )

Z okazji sezonu zimowego sieć Circle K przygotowała nowe pozycje w swojej ofercie gastronomicznej. Jeszcze przed Świętami fani popularnej przekąski będą mogli spróbować Hot Bekon Doga w stylu amerykańskim, w otwartej bułce wraz z kiełbaską owiniętą boczkiem. To nie koniec nowości, bo na stacjach sieci pojawi się również zimowy syrop do kawy „Winter Spice” oraz przekąski idealne dla wszystkich miłośników świątecznych wypieków: ciastko nugatowe oraz warkocz klonowy.

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Aby umilić świąteczne przygotowania, Circle K wprowadziła nowe propozycje przekąsek i słodkości, które są już dostępne na stacjach sieci. To również okres, w którym rozpoczynają się pierwsze powroty do domu lub wyjazdy do rodziny, aby wspólnie spędzić ten magiczny czas. Jak wynika z badania zrealizowanego na zlecenie Circle K[1], co trzeci Polak w trakcie podróży zatrzymuje się na krótką przerwę, by odpocząć i zjeść coś pysznego, a blisko połowa z nich sięga po zestawy składające się z przekąski i napoju. Na stacjach Circle K jest już dostępna chrupiąca nowość – Hot Bekon Dog w stylu amerykańskim, czyli zgrillowana wieprzowa kiełbaska owinięta soczystym wędzonym bekonem, serwowana w otwartej bułce w towarzystwie chrupiącej, prażonej cebulki i ulubionego sosu. To nowy wariant kultowej przekąski, po którą sięga aż 67%[2] klientów.

To niejedyna nowość, która pojawi się w ofercie na stacjach Circle K. Kolejną jest zimowy syrop do kawy „Winter Spice”, nasycony rozgrzewającym imbirem i goździkami z dodatkiem słodkiego cynamonu, który z pewnością przypadnie do gustu niejednemu wielbicielowi aromatycznych kaw z wyczuwalną nutką smakową. Kanadyjska sieć przygotowała również świąteczne propozycje dla wszystkich fanów słodkości. Z pewnością ciężko przejść obojętnie obok nugatowego ciastka czy warkocza klonowego, których aromatyczny zapach unosi się w powietrzu. Nowości z oferty gastronomicznej na stacjach Circle K z pewnością umilą świąteczne wyjazdy.

Warto pamiętać, że posiadacze karty programu lojalnościowego EXTRA, kupując dowolnego Hot Doga lub kawę, także z własnym kubkiem, mogą zaoszczędzić 1 zł. To nie koniec stałych rabatów dla klubowiczów – po zebraniu 100l zatankowanego paliwa na swoim koncie można odebrać voucher z rabatem 50% na zakup dowolnego Hot Doga czy kawy, w tym również wspomnianej nowości. Ponadto każda zakupiona kawa w okresie zimowym do 14 lutego 2024 r. ma „moc pomagania”. Circle K przekaże 10% zysku ze sprzedaży kawy z kartą EXTRA na rzecz wsparcia telefonu zaufania 116 111 Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę.

– Stale urozmaicamy naszą ofertę i poszukujemy nowości, aby klienci mogli testować różne smaki. Nasz nowy Hot Bekon Dog, „do schrupania na boczku”, jak mówimy w haśle promującym ten produkt, jest unikatem na rynku. Jako jedyna sieć stacji paliw serwujemy kiełbaski do Hot Dogów opiekane na płaskim grillu, regularnie i starannie obracane, dzięki czemu są równomiernie opieczone i chrupiące, zachowując jednocześnie soczystość. Sezon zimowy w naszej ofercie obfituje również w nowości kojarzące się z atmosferą Świąt Bożego Narodzenia. Do nich z pewnością można zaliczyć nowe wypieki: ciastko nugatowe i warkocz klonowy. Mamy nadzieję, że nasze przekąski i aromatyczne kawy niejednej osobie kojarzą się z powrotami do domu rodzinnego - nie tylko na Święta – podsumowuje Rafał Droździak, szef marketingu i komunikacji w Circle K Polska.

Więcej informacji o nowościach na stacjach Circle K można znaleźć na stronie: https://www.circlek.pl/hot-bekon-dog.

 


[1] Badanie zostało przeprowadzone przez SW Research w listopadzie 2023 r. w formie wywiadów online na zlecenie Circle K na reprezentatywnej próbie pełnoletnich Polek i Polaków.

[2] Wyniki badania przeprowadzonego przez Circle K w 2022 r.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Edukacja

Poznanie osobowości kota kluczem do prawidłowej opieki nad nim. Wsparciem może być spotkanie z behawiorystą

Z ogólnopolskiego badania „Zachowanie, osobowość i codzienność kotów” przeprowadzonego przez WHISKAS wynika, że aż 85 proc. opiekunów traktuje koty jako pełnoprawnych członków rodziny, 65 proc. uważa je za swoich najlepszych przyjaciół, a 61 proc. – za powierników codziennych myśli i emocji. Koty potrzebują jednak odpowiedzialnej opieki. Podobnie jak ludzie, mają różne typy osobowości i potrzeby behawioralne, których zaspokajanie jest kluczem do osiągnięcia kociego dobrostanu. W przypadku zauważenia niepokojących objawów u swojego pupila pomocna może być rozmowa z behawiorystą.

Media

Hubert Urbański: Teraz uczestnicy „Milionerów” przejdą wieloetapowe castingi. Chcemy mieć osoby z największą wiedzą

Gospodarz teleturnieju zdradza, że teraz format nagrywany jest w bardziej nowoczesnym studio. Zmieniły się także zasady castingu. Zanim bowiem dany uczestnik zostanie zaproszony do studia i stanie do walki o nagrodę główną, musi przejść wnikliwą weryfikację online. Hubert Urbański uważa, że pozwala to na dokładniejszą ocenę potencjału każdego kandydata i w ten sposób udaje się wybrać najlepszych z najlepszych, więc poziom będzie niezwykle wysoki.