Idealne śniadanie na ciepło!
Poranny posiłek w takiej formie przyjemnie rozgrzeje i pobudzi metabolizm. A dzięki produktom Sante, takie śniadanie będzie nie tylko pyszne, ale też dostarczy wielu wartościowych składników odżywczych.
Śniadanie to podstawa!
Rola śniadania w zdrowej diecie jest nie do przecenienia. Poranny posiłek niweluje zmęczenie i rozpędza metabolizm. Poprawia koncentrację, wspomagając efektywną pracę i naukę. Jest również jednym z najważniejszych sprzymierzeńców smukłej sylwetki – zdrowo najedzeni od rana, nie będziemy czuć pokusy, by sięgać po tuczące przekąski. Pamiętajmy, że w okresie zimowym, wymagania naszego organizmu zmieniają się. Potrzebujemy dużo energii, jak również naturalnego wsparcia odporności. Dlatego tak ważne jest, by zadbać rankiem o solidną porcję ważnych składników odżywczych.
Na dobry początek dnia
Idealnym rozwiązaniem będzie smakowite, ciepłe śniadanie, oparte na produktach o dobrym składzie. Sante – ekspert od zdrowej żywności, inspiruje do przygotowania porannego posiłku, który nie tylko zaspokoi głód, ale też pozytywnie wpłynie na samopoczucie i siły witalne. Takie śniadanie - podane na ciepło i pełne smaku, z pewnością uprzyjemni każdy, nawet najbardziej pochmurny ranek. Najprostszym i ulubionym przez wielu pomysłem są płatki zbożowe z mlekiem lub napojem roślinnym. Warto zwrócić uwagę, by były to produkty pełnoziarniste, gdyż zawierają one więcej witamin, składników mineralnych, antyoksydantów i błonnika.
Doskonałą bazą pożywnego, ciepłego śniadania będą produkty Sante:
Granola Sante Organic z czekoladą – to delikatnie opiekane, pełnoziarniste płatki owsiane z dodatkiem smakowitej czekolady. Granola powstaje wyłącznie z ekologicznych składników i posiada certyfikat BIO. Dostarcza cennych substancji odżywczych, takich jak fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan, tiamina i błonnik.
Musli tradycyjne Sante – to pyszne połączenie opiekanych i surowych płatków zbożowych, słodkich rodzynek i migdałów. Zawiera trzy rodzaje zbóż: owies, pszenicę i jęczmień, a pełnoziarniste płatki owsiane stanowią aż 41% jego składu. Musli jest źródłem błonnika, witamin (tiaminy i niacyny) oraz minerałów (potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku). Nie zawiera substancji konserwujących, barwników, glutaminianów, emulgatorów i spulchniaczy.
Płatki owsiane górskie Sante – niepozorna owsianka to prawdziwa królowa zdrowych śniadań! Te płatki zawierają 100% pełnego ziarna owsa. To porządna porcja najbardziej wartościowych składników odżywczych. Płatki Sante są naturalnym źródłem białka, witamin (tiaminy, witaminy K, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego) oraz składników mineralnych (potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, selenu). Wyróżnia je też wysoka zawartość błonnika.
Napój owsiany Sante Organic – w 100% pochodzenia roślinnego. Powstaje z ekologicznego owsa i posiada certyfikat BIO. Ma krótką listę składników i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Kolejnymi atutami są niska zawartość soli, tłuszczów nasyconych oraz brak dodanego cukru. Zachwyca delikatną konsystencją i wspaniałym smakiem. Można go podgrzewać i używać we wszystkich daniach, w których tradycyjnie stosowane jest mleko. Doskonale pasuje do każdego rodzaju płatków – granoli, owsianych, musli, kukurydzianych. Świetnie sprawdzi się także do przygotowania owsianych naleśników – idealnych na weekendowe, ciepłe śniadanie.
Jeszcze więcej zdrowia!
Znakomitym pomysłem będzie wzbogacenie porannego posiłku o dodatki, które jeszcze mocniej wspomogą nasze zdrowie i odporność. Do pełnoziarnistych płatków, z ciepłym napojem roślinnym warto dorzucić Jagody goji Sante z linii Skarby Ziemi, zawierające najcenniejsze dla organizmu składniki odżywcze. Wyróżnia je wysoka zawartość błonnika oraz witamin A i E. Są też źródłem wartościowego białka i żelaza. W porannym menu doskonale sprawdzą się Otręby owsiane wysokobłonnikowe Sante. To dokładnie odseparowane od mąki czyste otręby, produkowane dla nich samych, a nie jako produkt uboczny przy produkcji płatków owsianych. Zawierają aż 19% błonnika oraz ponad 6% beta-glukanów, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Wyróżnia je także wysoka zawartość witaminy B1, fosforu, magnezu i cynku.
Pizza Hut w CH Focus znów otwarta po remoncie
Wielka loteria BLACK Energy! Zostań „King of the Night” i sięgnij po królewskie
Sosy, dipy czy dressingi – niezbędny dodatek do grilla
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.