Komunikaty PR

Idealne śniadanie na ciepło!

2021-02-17  |  17:30
Biuro prasowe

Poranny posiłek w takiej formie przyjemnie rozgrzeje i pobudzi metabolizm. A dzięki produktom Sante, takie śniadanie będzie nie tylko pyszne, ale też dostarczy wielu wartościowych składników odżywczych.

Śniadanie to podstawa!

Rola śniadania w zdrowej diecie jest nie do przecenienia. Poranny posiłek niweluje zmęczenie i rozpędza metabolizm. Poprawia koncentrację, wspomagając efektywną pracę i naukę. Jest również jednym z najważniejszych sprzymierzeńców smukłej sylwetki – zdrowo najedzeni od rana, nie będziemy czuć pokusy, by sięgać po tuczące przekąski. Pamiętajmy, że w okresie zimowym, wymagania naszego organizmu zmieniają się. Potrzebujemy dużo energii, jak również naturalnego wsparcia  odporności. Dlatego tak ważne jest, by zadbać rankiem o solidną porcję ważnych składników odżywczych.

Na dobry początek dnia

Idealnym rozwiązaniem będzie smakowite, ciepłe śniadanie, oparte na produktach o dobrym składzie. Sante – ekspert od zdrowej żywności, inspiruje do przygotowania porannego posiłku, który nie tylko zaspokoi głód, ale też pozytywnie wpłynie na samopoczucie i siły witalne. Takie śniadanie - podane na ciepło i pełne smaku, z pewnością uprzyjemni każdy, nawet najbardziej pochmurny ranek. Najprostszym i ulubionym przez wielu pomysłem są płatki zbożowe z mlekiem lub napojem roślinnym. Warto zwrócić uwagę, by były to produkty pełnoziarniste, gdyż zawierają one więcej witamin, składników mineralnych, antyoksydantów i błonnika.

Doskonałą bazą pożywnego, ciepłego śniadania będą produkty Sante:

Granola Sante Organic z czekoladą – to delikatnie opiekane, pełnoziarniste płatki owsiane z dodatkiem smakowitej czekolady. Granola powstaje wyłącznie z ekologicznych składników i posiada certyfikat BIO. Dostarcza cennych substancji odżywczych, takich jak fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan, tiamina i błonnik.

Musli tradycyjne Sante – to pyszne połączenie opiekanych i surowych płatków zbożowych, słodkich rodzynek i migdałów. Zawiera trzy rodzaje zbóż: owies, pszenicę i jęczmień, a pełnoziarniste płatki owsiane stanowią aż 41% jego składu. Musli jest źródłem błonnika, witamin (tiaminy i niacyny) oraz minerałów (potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku). Nie zawiera substancji konserwujących, barwników, glutaminianów, emulgatorów i spulchniaczy.

Płatki owsiane górskie Sante – niepozorna owsianka to prawdziwa królowa zdrowych śniadań! Te płatki zawierają 100% pełnego ziarna owsa. To porządna porcja najbardziej wartościowych składników odżywczych. Płatki Sante są naturalnym źródłem białka, witamin (tiaminy, witaminy K, kwasu foliowego, kwasu pantotenowego) oraz składników mineralnych (potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, selenu). Wyróżnia je też wysoka zawartość błonnika.

Napój owsiany Sante Organic –  w 100% pochodzenia roślinnego. Powstaje z ekologicznego owsa i posiada certyfikat BIO. Ma krótką listę składników i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Kolejnymi atutami są niska zawartość soli, tłuszczów nasyconych oraz brak dodanego cukru. Zachwyca delikatną konsystencją i wspaniałym smakiem. Można go podgrzewać i używać we wszystkich daniach, w których tradycyjnie stosowane jest mleko. Doskonale pasuje do każdego rodzaju płatków – granoli, owsianych, musli, kukurydzianych. Świetnie sprawdzi się także do przygotowania owsianych naleśników – idealnych na weekendowe, ciepłe śniadanie.

Jeszcze więcej zdrowia!

Znakomitym pomysłem będzie wzbogacenie porannego posiłku o dodatki, które jeszcze mocniej wspomogą nasze zdrowie i odporność. Do pełnoziarnistych płatków, z ciepłym napojem roślinnym warto dorzucić Jagody goji Sante z linii Skarby Ziemi, zawierające najcenniejsze dla organizmu składniki odżywcze. Wyróżnia je wysoka zawartość błonnika oraz witamin A i E. Są też źródłem wartościowego białka i żelaza. W porannym menu doskonale sprawdzą się Otręby owsiane wysokobłonnikowe Sante. To dokładnie odseparowane od mąki czyste otręby, produkowane dla nich samych, a  nie jako produkt uboczny przy produkcji płatków owsianych. Zawierają aż 19% błonnika oraz ponad 6% beta-glukanów, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Wyróżnia je także wysoka zawartość witaminy B1, fosforu, magnezu i cynku.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów Biuro prasowe
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden
Żywienie Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody
2025-02-17 | 13:20

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody

Pierwotna czystość oznacza brak jakichkolwiek zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych już w źródle. To główna cecha naturalnych wód mineralnych

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Handel

Piwo bezalkoholowe stanowi już 6,5 proc. sprzedaży browarów. Konsumenci świadomie ograniczają spożycie alkoholu

W 2024 roku polscy konsumenci kupowali ponad 1 mln butelek i puszek piwa 0,0% dziennie. Przez ostatnią dekadę rynek tych piw urósł pod względem wolumenu 10-krotnie. Branża inwestuje w innowacje w segmencie piw bezalkoholowych, wzmacniając nie tylko smak, ale również ich wartości odżywcze. Piwa 0,0% wpisują się w coraz popularniejszy, zwłaszcza wśród młodszego pokolenia, trend NoLo (no alcohol low alcohol), co może okazać się furtką do ograniczenia konsumpcji alkoholu.

Moda

Krzysztof Skórzyński: Lubimy mówić, że dbamy o środowisko i dajemy rzeczom drugie życie. A potem idziemy do galerii i kupujemy nowe ubrania

Z obserwacji dziennikarza wynika, że choć niektóre firmy promują swoje działania i produkty jako ekologiczne, to zdarza się, że rzeczywistość jest zgoła inna. Podobnie jest z  osobami z naszego otoczenia. Bywa, że głośno mówią o recyklingu, a jednocześnie ślepo gonią za modą i wciąż kupują nowe ubrania, dodatki czy elementy wyposażenia wnętrz. Krzysztof Skórzyński i Kajra zapewniają jednak, że zależy im na tym, by nie zanieczyszczać środowiska kolejnymi odpadami, dlatego są zwolennikami ponownego wykorzystywania różnych rzeczy.