Komunikaty PR

Idealny dodatek do grilla. Poznaj nowy przepis na ziemniaczaną sałatkę

2024-05-14  |  09:00
Biuro prasowe

Początek maja to długo wyczekiwane otwarcie sezonu grillowego. W menu, obok aromatycznych mięs i kolorowych przekąsek, warto przypomnieć klasyczną sałatkę ziemniaczaną, która z dodatkiem Pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą OLE! zyskuje nowe oblicze i zachwyca smakiem.

Wraz z nadejściem cieplejszych dni, zapach grillowanych potraw roznosi się w powietrzu, a my zaczynamy planować przyjęcia na świeżym powietrzu oraz spotkania z przyjaciółmi. Nic nie pasuje do tych okazji lepiej niż wyjątkowo smaczne warzywa, w kompozycjach inspirowanych smakiem wakacji. Wśród nich z pewnością warto uwzględnić ziemniaczaną sałatkę, która należy do jednej z najbardziej lubianych propozycji.

Przepisów na ten uwielbiany klasyk znajdziemy wiele. Od tych prostych z boczkiem i majonezem, po bardziej wykwintne ziemniaczane propozycje z dodatkiem bobu, sera halloumi, czy suszonych pomidorów. W przepisie, który zachwyci Twoich gości, wyjątkowym składnikiem będą Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! Połączenie łagodnych pieczarek, aromatycznej marynaty i chrupiącej cebulki, zaskakuje smakiem i zmienia klasyczny przepis w niebanalną propozycję na grilla.

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi pieczarkami i srebrną cebulką

Składniki (na ok. 3-4 porcje):

· 700 g ziemniaków

· Marynowane pieczarki z marchewką i cebulą OLE!

· Cebulka marynowana srebrna OLE!

· dymka lub szczypiorek

· 3-4 kiszone lub konserwowe ogórki

· 0,5 czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka

· 2 łodygi selera naciowy, posiekany

Sos:

· 2 łyżki majonezu

· 2 łyżki musztardy

· 2 łyżeczki syropu klonowego lub miodu

Przygotowanie:

Ziemniaki sałatkowe pokrój w kostkę i ugotuj w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut lub dopóki nie będą miękkie. Wymieszaj wszystkie składniki na sos.

Do miski dodaj ostudzone ziemniaki, pokrojone w kostkę ogórki, drobno pokrojony seler naciowy i czerwoną cebulkę. Dodaj słoik odsączonych z zalewy Pieczarek marynowanych i srebrnej cebulki.

Na koniec dodaj posiekany szczypiorek lub dymkę, wymieszaj z sosem.

Gotowa ziemniaczana sałatka to nie tylko doskonały dodatek do grillowanych mięs czy warzyw, ale także samodzielna przekąska, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia podczas ogrodowych spotkań.

Więcej pysznych propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl

__________________________

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!

Pojemność: 305 ml Cena: ok. 7 zł

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Egzotycznie orzeźwiająca nowość! Biuro prasowe
2024-11-04 | 11:30

Egzotycznie orzeźwiająca nowość!

Herbata zielona, choć znana od wieków, cieszy się nadal w pełni zasłużoną popularnością. Każdego dnia sięgają po nią osoby, które chcą dbać o swoje dobre samopoczucie i
Żywienie Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!
2024-11-04 | 10:35

Smak i zapach owoców granatu ze słonecznej Grecji w każdej szklance!

Syropy cieszą się dużą popularnością przez cały rok. Latem służą jako prosty i wygodny sposób na upragnione orzeźwienie. Jesienią i zimą szczególnie chętnie sięgamy po
Żywienie Zioła mają … smak!
2024-11-04 | 10:35

Zioła mają … smak!

Wyjątkowe, ziołowo-owocowe kompozycje znajdziemy w linii herbatek Herbapolu. Teraz pojawiły się w niej dwa nowe warianty: Mięta z cytryną i trawą cytrynową oraz Rumianek z limonką i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Konsument

Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie

Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.

Ochrona środowiska

Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat

Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.