Komunikaty PR

Jakie smakołyki przygotować na ucztę w plenerze?

2021-07-26  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Pikniki, spotkania w ogrodzie czy weekendowe biwakowanie - ładna pogoda sprzyja spędzaniu czasu na łonie natury. Podczas wypoczynku w plenerze warto zaopatrzyć się w smaczne przekąski, które umilą chwile w gronie rodziny czy znajomych. Oto kilka propozycji przepisów do przygotowania w mniej niż 10 minut.

W plenerze zawsze najlepiej sprawdzają się drobne przekąski niewymagające użycia wielu naczyń czy sztućców. Warto zabrać ze sobą także aromatyczne sosy – np. Majonez Kielecki w plastikowym, poręcznym opakowaniu z precyzyjnym dozownikiem, który idealnie pasuje do większości przekąsek.

Piknikowe przekąski

Kanapki i sandwicze to prosty i niezastąpiony element letnich pikników. Są szybkie w przygotowaniu, w łatwy sposób można je zapakować, a możliwych kombinacji składników jest naprawdę bardzo wiele. Klasycznym, ale niezwykle smacznym rozwiązaniem może być świeża bagietka z pesto i serem mozzarella. Trafi zarówno w gusta wegetarian, jak i mięsożerców - jest to więc bardzo uniwersalna przekąska dla każdego. Do przygotowania takich kanapek potrzebujemy zaledwie kilka składników:

  • świeża bagietka
  • kilka łyżek zielonego pesto
  • ser mozzarella
  • Majonez Kielecki
  • pomidorki koktajlowe
  • rukola
  • sól i pieprz
  • świeża bazylia

Bagietkę kroimy na mniejsze kawałki, a potem każdy z nich jeszcze na pół (tak, by móc włożyć składniki do środka). Dolną połowę smarujemy zielonym pesto, a górną Majonezem Kieleckim - najlepiej do kanapek sprawdzi się jego wariant w wygodnym, plastikowym opakowaniu, z którego sos można wycisnąć bezpośrednio na pieczywo. Na dolnej połowie układamy rukolę, plastry sera mozzarella, przekrojone na pół pomidorki, a na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i świeżą bazylią. Całość składamy i zabieramy ze sobą na piknik.

Propozycja na przyjęcie w ogrodzie

Jakie smakołyki najlepiej przygotować na przyjęcie w ogrodzie? Świetnie sprawdzą się niewielkie przekąski na jednego kęsa, czyli tzw. finger food. Mogą to być koreczki, ciasteczka, mini kanapki lub smaczne dipy z rozmaitymi dodatkami. Najważniejszy w takim przypadku jest zawsze dodatek, czyli np. czosnkowy dip z awokado lub złocisty sos z curry. Dzięki takim elementom cały stół z przekąskami stanie się kolorowy i bardzo zachęcający.

Czosnkowy dip z awokado

  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 ząbki czosnku
  • czubata łyżka Majonezu Kieleckiego
  • sól, pieprz i sok z cytryny

Awokado rozgniatamy widelcem (masa może nie być całkiem jednolita) i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, Majonez Kielecki oraz sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Dokładnie mieszamy i podajemy z nachosami lub krakersami.

Złocisty dip z curry

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki Majonezu Kieleckiego
  • łyżeczka przyprawy curry
  • sól i pieprz
  • opcjonalnie: chilli w proszku

Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy. Fani ostrych smaków mogą dodać do sosu odrobinę chilli w proszku. Dip najlepiej smakuje z słupkami z warzyw, np. marchewki, papryki czy selera naciowego.  

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego w plastiku: 8 zł brutto / 450 ml

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie „Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War Biuro prasowe
2024-07-03 | 15:05

„Chwalcie siebie!” przekonuje Oranżada Hellena i realizuje niezwykły mural w War

Oranżada Hellena wystartowała z nową odsłoną kampanii #hellendż, realizowaną w tym roku pod hasłem „Chwalcie siebie!”. W ramach akcji, na Nowym Mieście w Warszawie, pojawił
Żywienie Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!
2024-07-03 | 15:00

Chrup wafle Familijne i wygraj rodzinny wyjazd do krainy bajek pod Paryżem!

Spotkanie z ulubionymi postaciami z kultowych animacji, światowej klasy pokazy oraz pięć niezwykłych krain – to tylko część atrakcji jakie czekają na zwycięzcę loterii „Mus
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Problemy społeczne

Ukraińcy mają podobne problemy związane z ochroną zdrowia, co Polacy. Problemem jest długi czas oczekiwania na wizytę i wysokie koszty leków

Długi czas oczekiwania, wysokie koszty leczenia i zakupu leków – to największe bariery w dostępie do opieki zdrowotnej, z jakimi mierzą się uchodźcy z Ukrainy w Polsce – wynika z raportu GUS i WHO. – Problemy stają się coraz bardziej podobne do tych charakterystycznych dla całego systemu ochrony zdrowia. Mniej mają charakter nagły, który był charakterystyczny dla okresu tuż po wybuchu wojny – wskazuje dr Dominik Rozkrut, prezes Głównego Urzędu Statystycznego. Większość przypadków, z powodu których Ukraińcy potrzebują pomocy lekarza, to ostre schorzenia. Co czwarty leczy się z powodu choroby przewlekłej. Wyzwaniem pozostają szczepienia ukraińskich dzieci: wskaźnik wyszczepienia rośnie, ale jest poniżej poziomu wśród polskich dzieci.

Teatr

Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora

W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.