Komunikaty PR

Jarmark Bożonarodzeniowy w Centrum Handlowym Osowa

2020-12-17  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt

Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.

Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl

Od 18 do 23 grudnia w CH Osowa odbywać się będzie Jarmark Bożonarodzeniowy. Na stoiskach wystawców znajdą się kiszonki, przetwory warzywne oraz naturalne wyroby mięsne i wędzonki. Nie zabraknie domowych pierogów i kuchni tradycyjnej. Jarmark jest nie tylko zapowiedzią zbliżającej się gwiazdki, ale także okazją do zrobienia świątecznych zakupów. 

Kiermasz rozpocznie się 18 grudnia i potrwa 6 dni. To jedno z niewielu wydarzeń, które daje możliwość nabycia rzemieślniczych wyrobów. Odwiedzający w tych dniach CH Osowa będą mogli kupić szeroką gamę naturalnych miodów w wielu smakach, ciast oraz korzennych pierników.

Zasmakuj w dobrej kuchni

Specjalnie przygotowane stoiska będą pełne kulinarnych przysmaków w postaci świątecznych potraw oraz smakołyków. Różnorodność produktów sprawi, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Na jarmarku nie zabraknie regionalnych specjałów i bożonarodzeniowych potraw. Skosztować i zakupić będzie można świątecznych łakoci i niestandardowe kiszonki. Bogactwo regionalnych wyrobów bez wątpienia zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Wędliny, sery i ciasta oraz inne potrawy domowej roboty oraz wszelkie specjały kuchni polskiej będzie można nabyć od 18 do 23 grudnia. Jarmark będzie czynny w godzinach otwarcia Centrum.

Podczas zakupów w centrum uprasza się o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa, o zakrywanie ust i nosa, dezynfekcję rąk i dystans społeczny. CH Osowa każdego dnia dokłada wszelkich starań o zapewnienie czystości powierzchni na terenie galerii, aby zadbać o komfort zakupów.

 

Lista wystawców świątecznego jarmarku:

  • Żuławska Zagroda (kiszonki)
  • Pierogi Halinki (pierogi w różnych smakach, słodkie i wytrawne)
  • Słodki Zakątek (ciasta i wypieki)
  • Sery Witka
  • Domowe Przysmaki
  • Marek Dłużniewski (dynie i czosnek)
  • Specjały z Borów (wędliny i domowe produkty)

 

Więcej informacji na www.chosowa.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Publicon Sp. z.o.o.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu Biuro prasowe
2024-07-23 | 01:00

Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu

Słoneczne i ciepłe dni zachęcają do spędzenia wolnego czasu poza domem. To dobry moment, aby przenieść rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi na świeże powietrze i
Żywienie Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
2024-07-22 | 16:50

Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo

Czy jest coś lepszego niż rozkoszowanie się letnimi smakami z filiżanką ulubionej kawy w ręku? Dzięki nowościom dostępnym w coffee barach Tchibo sprawienie sobie tej przyjemności
Żywienie Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
2024-07-22 | 12:00

Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku

Aromatyczne Oliwki drylowane czarne OLE!  to przekąska, która porywa w kulinarną podróż. Wyśmienite jako klasyczny dodatek do pizzy, oczarują smakoszy również

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.