Jesień z zupami JemyJemy
Szukasz pomysłu na ciepły, gotowy w 3 minuty posiłek po jesiennym spacerze? Wybierz jedną z pysznych i aromatycznych zup JemyJemy! Wystarczy przelać je do garnka i podgrzać. Zupy JemyJemy przygotowane są z najwyższej jakości składników, bez dodatku konserwantów. Dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologii produkcji, można je przechowywać poza lodówką aż do momentu otwarcia. Zawsze pod ręką, gdy najdzie Cię ochota na coś smacznego!
Smaki, które pokochasz!
Węgierska zupa gulaszowa JemyJemy, 400 g - to rozgrzewająca, pożywna i pełna intensywnych aromatów zupa, bez konserwantów i sztucznych barwników. Zawiera wszystko, co najlepsze – najwyższej jakości warzywa, mięso oraz przyprawy, które tworzą harmonijną i pełną charakteru kompozycję smaków. Idealnie sprawdzi się po dniu pełnym aktywności.
Miłośnikom tradycyjnych smaków polecamy wyśmienity Rosół JemyJemy z ryżem, 450 g. Przygotowany zgodnie z tradycyjną recepturą, z dodatkiem marchewki, selera i aromatycznego lubczyku. Doskonały wybór na niedzielny obiad lub codzienny posiłek. To również świetne rozwiązanie dla osób poszukujących potraw bezglutenowych.
Kapuśniak JemyJemy, 450 g - idealna propozycja dla fanów klasycznej, polskiej kuchni. Pożywna, przyrządzona z najwyższej jakości składników. Doskonała dla osób, które pragną poczuć smak domowego kapuśniaku, ale nie mają czasu na jego długie gotowanie. Sprawdzi się zarówno na mały, jak i większy głód.
Więcej informacji na www.jemyjemy.com.
Ceny zup wahają się od 5,99 do 9,99 zł w zależności od sieci sklepów i kanału sprzedaży.
Producent: Profi S.A.

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego
Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.
Nauka
MNiSW reaguje na problemy psychiczne w środowisku akademickim. Specjalny zespół ma opracować skuteczne rozwiązania

W środowisku naukowym rośnie świadomość znaczenia dobrostanu psychicznego i potrzeby budowania bezpiecznego miejsca – zarówno dla studentów, jak i kadry akademickiej. Z badania SWPS wynika, że wiele osób w tym środowisku zmaga się z silnym stresem, wypaleniem zawodowym oraz zaburzeniami lękowymi i depresyjnymi. Do tego dochodzi także coraz częściej występujący problem mobbingu i dyskryminacji. Tematem zajmuje się MNiSW, powołując specjalny międzyresortowy zespół, ale też same uczelnie.
Media
Maciej Dowbor: Domówki i rolki przyniosły nam dużo większą popularność niż telewizja. Ludzie nas odbierają jak dobrych znajomych

Prezenter przyznaje, że domówki online i publikowane w mediach społecznościowych rolki pozwoliły im zbudować mocną pozycję w cyfrowym świecie. Dzięki nim zyskali dużo większą popularność niż z racji udziału w różnych projektach telewizyjnych czy serialowych. Maciej Dowbor odczuwa dużą satysfakcję z tego, że ich działalność internetowa przyciąga miliony odbiorców, zainteresowanie proponowanymi przez nich treściami nie słabnie, a widzowie, z którymi się spotykają na ulicy, traktują ich jak dobrych znajomych.