#jestOH! – poznaj kampanię lodów marki E.Wedel i weź udział w konkursie
Tegoroczna kampania lodów E.Wedel OH! skupia się wokół idei kreatywnej #jestOH!. Jej hasło przewodnie nie tylko odwołuje się do oryginalnej nazwy wedlowskich lodów, ale także do zachwytu, jaki pojawi się u każdego, kto skosztuje ich wyjątkowego smaku. Dlatego marka E.Wedel postanowiła zaangażować do kampanii 10 znanych influencerów, którzy mieli okazję spróbować wedlowskich propozycji. Teraz ruszają na poszukiwanie swoich ulubionych smaków, dzielą się tym na swoich kanałach w social mediach, relacjonują odkrywanie smaków lodów OH! i zachęcają konsumentów do uczestniczenia w zabawie. A jest czego szukać, ponieważ w wedlowskim, lodowym portfolio znaleźć można klasyczne smaki na bazie śmietanki (w tym wanilię, czekoladę i słony karmel), lody kwiatowe inspirowane kwiatem wiśni i lawendą, wyjątkowe połączenie owocowego sorbetu z chrupiącą wedlowską czekoladą oraz propozycje w większych opakowaniach, gwarantujących jeszcze więcej przyjemności takiej, że OH!.
Oprócz kampanii influencerskiej, marka E.Wedel przygotowała także konkurs dla wszystkich poszukiwaczy. Zadanie jest proste – wystarczy opublikować na swoim koncie na Instagramie autorskie zdjęcie z lodem lub lodami E.Wedel OH!, które swoją formą odpowie na kreatywne wyzwanie „Pokaż, że jest #jestOH!”. Następnie użyć do jego oznaczenia wskazanych w regulaminie hashtagów oraz profilu marki na Instagramie. W konkursie można wziąć udział nieograniczoną ilość razy, dzięki czemu przyjemność wynikającą z jedzenia lodów E.Wedel OH!, można powtarzać wielokrotnie. Na zwycięzców czekają unikalne nagrody, m.in. voucher na personalizowane kurtki od Jackoba Buczyńskiego, sneakersy ze Sneaker Boyz oraz koszulki z motywem lodowym. Gadżety do wygrania zapewniają wyjątkową customizację, a także są kreatywne i jedyne swoim rodzaju – tak jak marka E.Wedel OH!
Konkurs ruszył 23 maja 2022 roku i potrwa do 6 czerwca 2022. Regulamin konkursu dostępny jest na stronie: https://wedel.pl/uploads/files/JestOH_regulamin_konkursu.pdf
Lody E.Wedel OH! dostępne są w wielu sieciach handlowych, tj. Żabka, Lidl, Intermarche, Netto. Których dokładnie? Tego można się dowiedzieć ruszając na poszukiwania do swojego najbliższego sklepu. Za koncepcję kreatywną kampanii lodów E.Wedel OH!, komunikację digital oraz współpracę z influencerami odpowiada agencja Przestrzeń. Obsługę kanałów social media powierzono w ręce Golden Submarine, zakup mediów domowi mediowemu Zenith, a działania public relations – agencji Walk PR.
Wiosenne przepisy szefa kuchni restauracji Hotelu 500 Premium Zegrze
Słodkie święta z Haribo
Świąteczne wariacje na temat kiełbasy
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Partner Serwisu Zdrowie
Media
Michel Moran: Dorota Szelągowska jest dobrą i prawdziwą osobą, a coraz mniej prawdziwych ludzi na tym świecie. Jesteśmy przyjaciółmi, odkąd spotkaliśmy się w programie
Znany szef kuchni cieszy się z tego, że dane mu jest realizować tak ważny dla niego projekt zawodowy wspólnie z Dorotą Szelągowską. Choć wcześniej sporadycznie spotykali się na korytarzach TVN–u, to dopiero na planie programu „MasterChef Nastolatki” mieli okazję bliżej się poznać. Szybko nawiązali nić porozumienia i zostali przyjaciółmi. Teraz obydwoje nie szczędzą sobie pochwał i miłych słów.
Styl życia
Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych
Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.
Handel
Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej
Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.