Komunikaty PR

Jeszcze więcej natury! Vegeta Natur wzbogacona o sześć nowych smaków

2020-08-31  |  17:30
Biuro prasowe
Kontakt
Karolina Węgorek
Walk PR

Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl

Bez względu na upodobania kulinarne, zawsze chętnie wracamy do sprawdzonych receptur, które znamy z kuchni naszych mam i babć. Od teraz, tradycyjne dania przygotujesz w całkiem innej odsłonie. Dzięki sześciu nowym mieszankom przypraw Vegeta Natur, ulubione i doskonale znane potrawy zachwycą wspaniałym, jeszcze bogatszym smakiem.           

Inspirowane naturą

Wszystkie produkty z linii Vegeta Natur zostały przygotowane przez profesjonalnego szefa kuchni, z uwzględnieniem potrzeb obecnych konsumentów. Są stworzone w 100% z naturalnych składników, nie zawierają konserwantów, wzmacniaczy smaku ani glutaminianu sodu. Dzięki idealnej kompozycji ziół, przypraw i suszonych warzyw, a także dodatkowi soli z morza Adriatyckiego zapewniają znanym i lubianym daniom niezwykły oraz wyrazisty smak.

Dla każdego coś dobrego!

Do portfolio produktów z linii Vegeta Natur dołącza sześć nowych mieszanek przypraw. Dzięki jeszcze większej ilości suszonych warzyw w składzie, a także obniżonej zawartości soli, pozwalają nadać potrawom wyjątkowy smak inspirowany naturą. Dwie mieszanki – przeznaczone do indyka i dań z drobiu, a także mięs duszonych i pieczeni, zostały przygotowane całkowicie bez dodatku soli! Nowe przyprawy Vegeta Natur to także idealna opcja dla wszystkich, którzy uwielbiają sprawdzone smaki tradycyjnych potraw, takich jak flaki, bigos, dania z fasoli, a nawet… frytki i chipsy!

O produktach:

  • VEGETA NATUR DO FRYTEK I CHIPSÓW

To idealna propozycja dla miłośników dań z ziemniaków – frytek i chipsów, które po dodaniu przyprawy zyskają bogaty i niepowtarzalny smak. Unikalna kompozycja warzyw i przypraw, m.in. suszonej cebuli, słodkiej czerwonej papryki oraz suszonych pomidorów pozwoli wydobyć i podkreślić smak ziemniaków. Dzięki dodatkowi kurkumy frytki i chipsy zyskają piękny, złocisty kolor.

  • VEGETA NATUR DO DAŃ Z FASOLI

Zupa z fasoli, a może znana wszystkim fasola po bretońsku? Niezależnie od rodzaju dania – Vegeta Natur do dań z fasoli to doskonały wybór. Czosnek, suszona cebula, majeranek oraz kumin to tylko część składników, które pozwolą nadać wyrazisty smak i niezwykły aromat nawet najbardziej wymagającej potrawie.

  • VEGETA NATUR DO BIGOSU I DAŃ Z KAPUSTY

Klasyczny bigos stał się zbyt monotonny? Poznaj klasykę polskiej kuchni w nowej wersji, dzięki przyprawie Vegeta Natur do bigosu i dań z kapusty. Idealnie dobrane składniki, m.in. słodka i ostra czerwona papryka, suszona marchew i seler, a także koperek, kolendra i kminek, sprawią, że potrawa zyska uznanie nawet wśród najbardziej wymagających smakoszy.

  • VEGETA NATUR DO FLAKÓW

Przygotowanie dobrze doprawionych flaków jest nie lada wyzwaniem. Z pomocą mieszanki przypraw Vegeta Natur do flaków będzie to znacznie łatwiejsze. Odpowiednia kompozycja składników, m.in. majeranku i gałki muszkatołowej, soli i czarnego pieprzu oraz suszonych warzyw, np. cebuli, nada zupie wyjątkowego smaku oraz aromatycznego zapachu.

  • VEGETA NATUR DO DUSZONEGO MIĘSA I PIECZENI

Wreszcie propozycja, która podbije serca miłośników mięs. Dzięki mieszance przypraw Vegeta Natur do duszonego mięsa i pieczeni, dania zyskają całkiem nowy smak, który będzie zachwycał podczas każdego kęsa. Niezwykły aromat i wyrazisty smak zapewni daniom doskonałe połączenie najlepszych ziół i suszonych warzyw – czosnku, cebuli, papryki, marchwi, a także czarnego pieprzu, ziela angielskiego, rozmarynku, kardamonu i goździków. To wszystko bez grama soli.

  • VEGETA NATUR DO INDYKA I DAŃ Z DROBIU

Dania z drobiu, charakteryzujące się delikatnością jasnego mięsa, mogą zyskać teraz bardziej wyrazisty smak. Jest to możliwe dzięki przyprawie Vegeta Natur do indyka i dań z drobiu. Mieszanka nie zawiera soli, ale słodką paprykę, cebulę, czosnek oraz dodatek pieprzu białego i cayenne, dzięki czemu inspiruje do stworzenia wielu niezwykłych potraw.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Walk PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach Biuro prasowe
2024-07-02 | 11:00

Świadome wybory żywieniowe Polaków. Naturalne składniki nadal w trendach

Świadomość konsumentów w kwestii odżywiania rośnie w szybkim tempie, co potwierdzają wyraźne trendy z ostatnich lat[i]. Polacy coraz uważniej analizują składy
Żywienie Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2
2024-06-28 | 10:00

Polscy konsumenci zainteresowani mlekiem A2A2

Chociaż mleko A2A2 – w przeciwieństwie do krajów zachodnich – nie jest jeszcze powszechnie dostępne w naszym kraju, dotychczasowe działania w ramach
Żywienie Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?
2024-06-25 | 23:20

Wakacyjne odchudzanie - jak utrzymać motywację podczas zrzucania kilogramów?

Zapewne myślami jesteś już na wakacjach w nadmorskim kurorcie, ale sporym wyzwaniem wydaje się utrzymanie zdrowej diety podczas błogiego lenistwa na all inclusive. Ale jak tu nie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Ochrona środowiska

Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej

Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.

Ochrona środowiska

Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów

Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.