Kapary w oleju OLE! – składnik, który wzbogaca smak każdego dania
Dla wielbicieli tradycyjnych smaków i oryginalnej kuchni. Egzotyczne i niebanalne. Kapary w oleju OLE! to propozycja, która zachwyca nietuzinkowym smakiem i aromatem.
Kapary to pąki kwiatowe rośliny zwanej kaparem ciernistym. Od wieków są cenione za swój intensywny, lekko cierpki smak. Dodawane do sałatek, sosów, pizzy i dań z ryb, wprowadzają głęboki, wyrazisty akcent. Kapary są dostępne w różnych wariantach: w octowej zalewie, a także w oleju. Każda, nadaje się do innych zastosowań kulinarnych i wpływa na ostateczny smak przygotowywanych dań.
Kapary w oleju OLE! to propozycja dla tych, którzy cenią sobie intensywny smak warzywnych dodatków. Pąki, zamknięte w aromatycznym oleju, stanowią idealny dodatek do wielu potraw. Olej bowiem nie tylko chroni ich świeżość, ale także wzbogaca je o dodatkowe nuty smakowe. Dzięki temu kapary OLE! doskonale sprawdzą się zarówno jako dodatek do sałatek i dań głównych, jak i element wykwintnych przekąsek.
Przygotuj pełen smaku lunchbox z Sałatką z jajkiem, szpinakiem i Kaparami w oleju OLE! >> https://wole-ole.pl/recipes/salatka-ze-szpinakiem-jakiem-i-kaparami/ Aromatyczny olej wykorzystaj do przygotowania wybornego dressingu.
Więcej pysznych propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
__________________________
Kapary w oleju OLE!
Pojemność: 212 ml
Cena: ok 12 zł
Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
Polskie Trendy Grillowe 2024: Steki Premium na Topie
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak: Nasza kolejna podróż będzie znowu do Azji. Ale tym razem będziemy mieli gdzie spać i nie będziemy łapać stopa
Mimo że ta konkretna wyprawa do Azji to nie był luksusowy wyjazd z szeroką paletą wygód i atrakcji, to jednak Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak będą ją długo wspominać. Uczestnicy reality show TVN-u co prawda przyznają, że na miejscu szczególnie brakowało im normalnej łazienki i dobrego jedzenia bez grama cukru, to jednak w tych ekstremalnych warunkach jeszcze lepiej się poznali i przekonali, że mogą na siebie liczyć w każdych okolicznościach.
Konsument
Rośnie zapotrzebowanie na dietetyków. Przekłada się to na rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem
Ostatnie lata przyniosły duży rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem człowieka i dietetyką. Zapotrzebowanie na ekspertów w tych dziedzinach rośnie przede wszystkim ze względu na większą świadomość społeczną na temat wpływu diety na zdrowie i życie. A Polacy wciąż najbardziej ufają poradom żywieniowym właśnie ze strony lekarzy i dietetyków. Nowe kadry są potrzebne także producentom żywności i placówkom edukacyjnym, np. do prowadzenia edukacji zdrowotnej, nowego obowiązkowego przedmiotu w szkołach, a także w rozwoju dziedziny sprofilowanego żywienia.
Psychologia
Piotr Zelt: Tygodniowo udaje mi się przejechać na rowerze 250–300 kilometrów. Bardzo fajnie to czyści głowę i jest to forma medytacji sportowej
Aktor z dumą przyznaje, że robi niesamowite wyniki na rowerze szosowym. Nie wyobraża już sobie życia bez dwóch kółek i w każdą trasę wyjeżdża spokojny, bo umie sam naprawić większość usterek. Piotr Zelt preferuje aktywny styl życia, bo jak podkreśla – sport pomaga mu zachować dobrą kondycję, pozwala pozbyć się stresu i poprawia samopoczucie. Od wielu lat uprawia windsurfing, narciarstwo alpejskie, a także gra w hokeja.