Kapary w oleju OLE! – składnik, który wzbogaca smak każdego dania
Dla wielbicieli tradycyjnych smaków i oryginalnej kuchni. Egzotyczne i niebanalne. Kapary w oleju OLE! to propozycja, która zachwyca nietuzinkowym smakiem i aromatem.
Kapary to pąki kwiatowe rośliny zwanej kaparem ciernistym. Od wieków są cenione za swój intensywny, lekko cierpki smak. Dodawane do sałatek, sosów, pizzy i dań z ryb, wprowadzają głęboki, wyrazisty akcent. Kapary są dostępne w różnych wariantach: w octowej zalewie, a także w oleju. Każda, nadaje się do innych zastosowań kulinarnych i wpływa na ostateczny smak przygotowywanych dań.
Kapary w oleju OLE! to propozycja dla tych, którzy cenią sobie intensywny smak warzywnych dodatków. Pąki, zamknięte w aromatycznym oleju, stanowią idealny dodatek do wielu potraw. Olej bowiem nie tylko chroni ich świeżość, ale także wzbogaca je o dodatkowe nuty smakowe. Dzięki temu kapary OLE! doskonale sprawdzą się zarówno jako dodatek do sałatek i dań głównych, jak i element wykwintnych przekąsek.
Przygotuj pełen smaku lunchbox z Sałatką z jajkiem, szpinakiem i Kaparami w oleju OLE! >> https://wole-ole.pl/recipes/salatka-ze-szpinakiem-jakiem-i-kaparami/ Aromatyczny olej wykorzystaj do przygotowania wybornego dressingu.
Więcej pysznych propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
__________________________
Kapary w oleju OLE!
Pojemność: 212 ml
Cena: ok 12 zł

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego
Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.
Nauka
MNiSW reaguje na problemy psychiczne w środowisku akademickim. Specjalny zespół ma opracować skuteczne rozwiązania

W środowisku naukowym rośnie świadomość znaczenia dobrostanu psychicznego i potrzeby budowania bezpiecznego miejsca – zarówno dla studentów, jak i kadry akademickiej. Z badania SWPS wynika, że wiele osób w tym środowisku zmaga się z silnym stresem, wypaleniem zawodowym oraz zaburzeniami lękowymi i depresyjnymi. Do tego dochodzi także coraz częściej występujący problem mobbingu i dyskryminacji. Tematem zajmuje się MNiSW, powołując specjalny międzyresortowy zespół, ale też same uczelnie.
Media
Maciej Dowbor: Domówki i rolki przyniosły nam dużo większą popularność niż telewizja. Ludzie nas odbierają jak dobrych znajomych

Prezenter przyznaje, że domówki online i publikowane w mediach społecznościowych rolki pozwoliły im zbudować mocną pozycję w cyfrowym świecie. Dzięki nim zyskali dużo większą popularność niż z racji udziału w różnych projektach telewizyjnych czy serialowych. Maciej Dowbor odczuwa dużą satysfakcję z tego, że ich działalność internetowa przyciąga miliony odbiorców, zainteresowanie proponowanymi przez nich treściami nie słabnie, a widzowie, z którymi się spotykają na ulicy, traktują ich jak dobrych znajomych.