Komunikaty PR

Karol Okrasa ugotuje dla Farmy Świętokrzyskiej podczas BIOEXPO w Warszawie

2021-09-29  |  01:00
Kontakt
ZOOM BSC
ZOOM BSC

Angorska 25/2
02-920 Warszawa
luiza.roslon|zoom-bsc.pl| |luiza.roslon|zoom-bsc.pl
500 140 254
zoom-bsc.pl

Karol Okrasa na stoisku firmy pojawi się w piątek 1 października br., o godzinach 11.00, 12.00 i 14.00. Odwiedzający będą mogli obejrzeć pokazy kulinarne kucharza i spróbować potraw przygotowanych przez niego z ekologicznych, certyfikowanych produktów firmy. Oprócz tego przez trzy dni wydarzenia odwiedzający Farmę Świętokrzyską na Targach będą mieli okazję spróbować ciepłych dań, kanapek ze smarowidłami oraz niepasteryzowanych zakwasów. W prezencie otrzymają bio dynię Hokkaido.

- Tak duże wydarzenie zrzeszające branżę ekologiczną to znakomita okazja, żeby zobaczyć jak rozwija się rynek bio w Polsce, co się na nim zmienia i z jakimi nowościami już wkrótce będziemy mieć do czynienia. Stałym elementem spotkania są również panele, na których będzie można posłuchać inspirujących dyskusji ekspertów z branży. Dla nas, jako  polskiej firmy, pochodzącej z województwa świętokrzyskiego to także szansa na promocję własnego regionu i wywodzących się z niego produktów. Cieszymy się, że mamy w tym wsparcie znakomitych kucharzy – mówi Łukasz Gębka, Prezes Farmy Świętokrzyskiej.

Niebo… na Targach

W menu serwowanym przez Karola Okrasę znajdą się m.in. gryczak z palonym majonezem i wędzonym musem z buraka, krem z ziemniaka z kiszonym ziemniakiem i słodką sałszą z palonej papryki i śliwki oraz proziaki z kapustką curry i marynowaną gruszką.

Natomiast pierwszego dnia Targów, w czwartek, 30 września br., o godzinach 12.00 i 14.00 na stoisku firmy pojawi się kucharz Maciej Szadkowski. Przygotuje m.in. sałatkę na ciepło z jarmużu, zasmażaną kapustę z morelami oraz krem z pieczonej dyni z niebieskim popcornem. Wszystkie potrawy serwowane przez kucharzy powstaną z ekologicznych, certyfikowanych produktów Farmy Świętokrzyskiej.

Branża BIO w rozkwicie

BIOEXPO Warsaw to wydarzenie, które przyciąga całą branżę ekologiczną z Europy Środkowo-Wschodniej. W gronie wystawców znajdą się przedstawiciele sektorów: żywności i napojów, rolnictwa ekologicznego, kosmetyków i środków czystości, maszyn produkcyjnych, opakowań i naczyń do serwowania, sprzętu gospodarstwa domowego, produktów dla zwierząt domowych, a także start`upy oraz instytucje wspierające i okołobiznesowe (m.in. jednostki certyfikujące).

Na tym międzynarodowym wydarzeniu kupcy, producenci i sprzedawcy mają szansę na wymianę doświadczeń, nawiązywanie relacji i rozmowy o ekspansji na rynki zagraniczne.  

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: ZOOM BSC
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.