Komunikaty PR

Kokosowa rozkosz smaku – bez konserwantu!

2020-12-18  |  14:00
Biuro prasowe

Wiórki kryją w sobie wspomnienie słonecznych tropików i przywołują egzotyczne, porywające smaki. Powstają z miąższu orzecha kokosowego, który najpierw jest dokładnie suszony, a następnie delikatnie ścierany na wiórki. Te wysokiej jakości mają charakterystyczny, słodki, łagodny smak, wyraźny aromat kokosa oraz czystą, białą barwę.

Nowe Wiórki kokosowe z linii Sante Bakalie są delikatne, wyjątkowo smakowite i egzotycznie pachnące. Nie są konserwowane dwutlenkiem siarki, a w ich składzie znajdziemy wyłącznie… wiórki kokosowe. To nie tylko przysmak, ale także porcja wartościowych składników odżywczych. Wiórki kokosowe Sante Bakalie wyróżnia wysoka zawartość błonnika oraz potasu. Są także źródłem innych składników mineralnych, takich jak magnez, fosfor, żelazo. Są polecane jako składnik diety niskowęglowodanowej, ketogenicznej oraz uzupełnienie diety sportowców.

Wiórki kokosowe będą stanowić doskonałe dopełnienie smaku codziennej porannej owsianki czy koktajli owocowych. Są nieodzownym elementem dań kuchni azjatyckiej. Najmocniej jednak kojarzą się z domowymi deserami i ciastami. Wiórki kokosowe Sante Bakalie świetnie sprawdzą się do przygotowania lekkich i pysznych wegańskich trufli kokosowo-migdałowych. Białe jak śnieżny puch, kokosowe kuleczki warto zaserwować jako efektowny, świąteczny deser lub sięgnąć po nie dla umilenia zimowego wieczoru.

Wegańskie trufle kokosowo-migdałowe

ok. 30 sztuk

150 g wiórków kokosowych Sante

200 g kaszy jaglanej Sante

500 ml napoju migdałowego Sante Organic

100 g migdałów Sante

100 g wegańskiej białej czekolady

100 g stałej części mleka kokosowego

Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i na chwilę odstawiamy. Odcedzamy, płuczemy i wrzucamy do garnka z napojem roślinnym i 4 łyżkami wiórków kokosowych. Gotujemy do miękkości, aż kasza wchłonie cały płyn. Migdały prażymy na suchej patelni. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy razem z mlekiem kokosowym do ugotowanej kaszy. Blendujemy na gładką masę. Odstawiamy do lodówki, żeby stężała. Z twardej masy formujemy w dłoniach kulki, do każdej wkładając całego migdała. Trufle obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Trwający Festiwal Mozartowski przyciąga tłumy melomanów. To jedno z najważniejszych wydarzeń w stolicy

Artystka zaznacza, że za sprawą Warszawskiej Opery Kameralnej jeszcze przez dwa tygodnie Warszawa będzie rozbrzmiewać Mozartem. Kolejna edycja festiwalu poświęconego temu wybitnemu kompozytorowi zajmuje ważne miejsce w kulturalnym kalendarzu stolicy i przyciąga tłumy melomanów. A przed nimi jeszcze sporo atrakcji. Alicja Węgorzewska szczególnie zaprasza na dwie premiery, jedną skierowaną do młodych odbiorców, drugą – dedykowaną koneserom. Niezwykle ciekawie zapowiada się także nowy sezon artystyczny w WOK-u. Twórcy już pracują nad kolejnymi spektaklami i nagrywają nowe płyty.

Muzyka

Mietek Szcześniak: Gdybym chciał zbudować karierę, tobym ją budował. Nigdy o tym nie myślałem, zawsze po prostu chciałem muzykować

Wokalista zaznacza, że płyta „Brothers”, którą nagrał z czarnoskórym chórem, to efekt jego amerykańskiej przygody. Nie planuje robić kariery za granicą, ale z entuzjazmem przyjął propozycję współpracy z ludźmi, którzy tak jak on kochają śpiewać i muzykować. Krążek utrzymany jest w klimacie starego rhytmnbluesa, gospelu i soulu. Producentem jest H.B. Barnum, który przez trzy dekady był kierownikiem muzycznym Arethy Franklin i produkował albumy Franka Sinatry.

Farmacja

Konieczna większa edukacja na temat dbania o zdrowie i dostępnych leków. To kluczowe dla rozwoju samoleczenia

Osoba o niskim poziomie świadomości zdrowotnej zapłaci ostatecznie za opiekę medyczną trzy razy tyle, ile osoba, która wie na ten temat więcej – wskazuje Jonathan Workman z AESGP. Świadomość to ważny element samoleczenia, czyli samodzielnego dbania o zdrowie i zajmowania się drobnymi dolegliwościami, które pełni coraz istotniejszą funkcję w przeciążonym systemie ochrony zdrowia. Dlatego eksperci wskazują na konieczność prowadzenia szeroko zakrojonych kampanii zdrowotnych, a w działania edukacyjne powinny się włączyć zarówno firmy farmaceutyczne, personel medyczny, jak i rząd.