Komunikaty PR

Kokosowa rozkosz smaku – bez konserwantu!

2020-12-18  |  14:00
Biuro prasowe

Wiórki kryją w sobie wspomnienie słonecznych tropików i przywołują egzotyczne, porywające smaki. Powstają z miąższu orzecha kokosowego, który najpierw jest dokładnie suszony, a następnie delikatnie ścierany na wiórki. Te wysokiej jakości mają charakterystyczny, słodki, łagodny smak, wyraźny aromat kokosa oraz czystą, białą barwę.

Nowe Wiórki kokosowe z linii Sante Bakalie są delikatne, wyjątkowo smakowite i egzotycznie pachnące. Nie są konserwowane dwutlenkiem siarki, a w ich składzie znajdziemy wyłącznie… wiórki kokosowe. To nie tylko przysmak, ale także porcja wartościowych składników odżywczych. Wiórki kokosowe Sante Bakalie wyróżnia wysoka zawartość błonnika oraz potasu. Są także źródłem innych składników mineralnych, takich jak magnez, fosfor, żelazo. Są polecane jako składnik diety niskowęglowodanowej, ketogenicznej oraz uzupełnienie diety sportowców.

Wiórki kokosowe będą stanowić doskonałe dopełnienie smaku codziennej porannej owsianki czy koktajli owocowych. Są nieodzownym elementem dań kuchni azjatyckiej. Najmocniej jednak kojarzą się z domowymi deserami i ciastami. Wiórki kokosowe Sante Bakalie świetnie sprawdzą się do przygotowania lekkich i pysznych wegańskich trufli kokosowo-migdałowych. Białe jak śnieżny puch, kokosowe kuleczki warto zaserwować jako efektowny, świąteczny deser lub sięgnąć po nie dla umilenia zimowego wieczoru.

Wegańskie trufle kokosowo-migdałowe

ok. 30 sztuk

150 g wiórków kokosowych Sante

200 g kaszy jaglanej Sante

500 ml napoju migdałowego Sante Organic

100 g migdałów Sante

100 g wegańskiej białej czekolady

100 g stałej części mleka kokosowego

Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i na chwilę odstawiamy. Odcedzamy, płuczemy i wrzucamy do garnka z napojem roślinnym i 4 łyżkami wiórków kokosowych. Gotujemy do miękkości, aż kasza wchłonie cały płyn. Migdały prażymy na suchej patelni. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy razem z mlekiem kokosowym do ugotowanej kaszy. Blendujemy na gładką masę. Odstawiamy do lodówki, żeby stężała. Z twardej masy formujemy w dłoniach kulki, do każdej wkładając całego migdała. Trufle obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Polityka

Niemal 2 mln Polaków jest zagrożonych skrajnym ubóstwem. Są duże trudności w mierzeniu skali tego zjawiska

W 2024 roku w Polsce nastąpiło zmniejszenie zasięgu zagrożenia ubóstwem skrajnym o 1,4 pp. – z 6,6 proc. rok wcześniej do 5,2 proc. Jest to jednak mniejszy spadek niż wzrost odnotowany pomiędzy 2022 a 2023 rokiem – wynika z danych Głównego Urzędu Statystycznego. W 2024 roku zwiększył się jednak zasięg zagrożenia ubóstwem relatywnym (do 13,3 proc.) i zmniejszył ubóstwem ustawowym – do poziomu 2,6 proc. Miliony Polaków wciąż nie realizują potrzeb na podstawowym poziomie, co może powodować konsekwencje polityczne i społeczne. Eksperci apelują o wprowadzenie obiektywnych miar ubóstwa, co ma pomóc w jego zwalczaniu.

Media

Edyta Herbuś: Ostatnio bardziej koncentrowałam się na aktorskim rozwoju w teatrze. Teraz znowu zawołała mnie telewizja i jest to czas fajnego odświeżenia

Tancerka robi sobie przerwę od teatralnej sceny i cieszy się, że teraz będzie jej więcej w telewizji. Ostatnie tygodnie spędza przede wszystkim na planie produkcji realizowanych dla Polsatu. Swoich sił próbuje między innymi w 22. edycji programu „Twoja twarz brzmi znajomo”. Będzie ją można oglądać również w nowych odcinkach serialu „Przyjaciółki”. Edyta Herbuś zaznacza jednak, że niezależnie od tego, jak bardzo jest zajęta, zawsze znajdzie chwilę, by potańczyć czy stworzyć spontaniczny układ choreograficzny.